Leczo do słoików na zimę

Leczo do słoików na zimę

Leczo do słoików na zimę

Leczo do słoików na zimę. Idealne danie na kawałek lata w środku zimy. Kiedy robię leczo nie mam co prawda dokładnych proporcji, do przepisu postanowiłam ich użyć aby mniej więcej było wiadomo ile czego potrzeba. Nie martwcie się więc czy czegoś będzie mniej czy więcej. Składniki: (duża ilość) 4 kg młodej cukinii 1,5 kg czerwonej papryki 1,5 kg żółtej papryki 1,5 zielonej papryki 1,5 białej papryki (jeżeli nie ma można zastąpić innym kolorem) 1,5 pomidorów 5 średnich cebul olej do smażenia Przyprawy: papryka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Moim Magicznym Domu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.