zbiorom. Znów zrobiłam całą masę ogórkói) na zimę w różnej postaci. Oprócz klasycznych ogórków kiszonych , zrobiłam ponownie hit ogórkowy: ogórki w sosie pomidorowym , oraz ogórki małosolne w plastrach, pikle z papryką, korniszony , sałatkę szwedzką i ogórki w zalewie musztardowej . W tym roku postanowiłam ponownie zrobić ogórki kanapkowe z kurkumą. Robię je od 2 lat, wcześniej kupowałam je w sklepie. Korzystałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsosie. Z przyjemnością wypróbowałam nową bazę do jasnych sosów marki Winiary. Naprawdę, gdy nie ma czasu sprawdza się idealnie - pyszny, domowy sos jest gotowy w parę minut. Jaki? A dokładnie taki na jaki mam ochotę. Delikatnie lub mocno musztardowy czy chrzanowy. Cytrynowy? Ziołowy? A może cebulowy? To tylko niektóre pomysły. Wystarczy jeden dowolny dodatkowy składnik i gotowe. Baza jest świetnie
Kraina Tysiąca Smakówpieprzem, włożyć do brytfanny i podlać bulionem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut polewając co jakiś czas wytworzonym sosem. Musztardę, jajo, bułkę tartą dokładnie wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Mięso wyjąć, przestudzić posmarować pastą musztardową, skropić olejem i zapiec jeszcze 15 minut w takiej samej temperaturze (aż powstanie rumiana skórka
Tradycyjna Kuchniabiałych i śląskich kiełbasek oraz szaszłyków z nawiniętych plastrów boczku. Udekorowany został kielichami kwiatów wyciętymi z mini papryczek, które wypełnia sos majonezowy z bazylią i rozmarynem lub ketchup. Rolę babeczek odgrywają roladki z piersi kurczaka - w miodowo-musztardowej marynacie z dzikim czosnkiem i suszonymi pomidorami, owinięte wokół kawałka nektarynki. Przepyszne :)Roladki nektarynkoweSkładniki na około 12 szt:filet piersi(...)ułożyć kiełbaski, następnie spiąć je promieniście wykałaczkami lub cienkimi patyczkami do szaszłyków. W dno paprykowych kielichów wbić po wykałaczce i umieścić kwiatki centralnie, wbijając ich "łodyżki" w jabłko. Napełnić sosem z majonezu i siekanych ziół, udekorować gałązkami bazylii. W zewnętrzny okrąg kiełbasek wbić pionowo boczkowe szaszłyki.Jubilat postanowił uzupełnić kompozycję
głodny alergikprzepisu 2 łyżki kukurydzy (bez dodatku cukru) 0,5-1 pomidor sos do wyboru (ja zrobiłam koperkowy) musztardowo-miodowy (1 łyzka miodu, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka musztardy Dijon) koperkowy (2 łyżki posiekanego koperku, 0,5 szklanki jogurtu nateuralnego, sól, pieprz) musztardowy (jogurtu, musztarda wg. smaku) jogurtowy (jogurt, sól, pieprz wg. smaku) czosnkowy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpolać bulionem. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 40 minut, polewając w międzyczasie powstałym sosem. Jajko rozbełtać z bułką tartą i musztardą, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczoną i przestudzoną szynkę, posmarować musztardową masą, włożyć ponownie do formy i piec jeszcze przez 15 minut w temperaturze 200 stopni do rumianej skórki
Tradycyjna Kuchnianiej przekrojone na pół pomidorki, posiekane oliwki, oraz pokrojną w krążki cebulę. Na wierzch układamy upieczonego kurczaka. Dressing miodowo musztardowy: 4 łyżki oleju lnianego zimno tłoczonego Oleania 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy ze sobą i polewamy nim obficie nasze danie. Smacznego
Cynamonowe szczęście/nuggetsy-rybne-z-dipem-pomaranczowo-musztardowy/ Krok po kroku: 1.Wymieszać mąkę z mlekiem i doprawić 2. Gdy sos się zagotuje dodać skórkę i sok z pomarańczy, musztardę i posiekaną natkę Pobierz wersję do druku: Pobierz Dip pomarańczowo-musztardowy Artykuł Dip pomarańczowo-musztardowy pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plbardzo jestem spragniona i ciekawa innych smaków. Składniki; 2 steki ze Strusia Marynata: 4 łyżki oleju musztardowego 4 łyżki musztardy z gorczycą pikantej 2 łyżki wody różanej 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka pieprzu świeżego mielonego 2 szczypty soli 2 łyżki octu balsamicznego z fig Składniki do kaszy : 1/2 papryki żółtej
Viola cooks with passionsoczyste ziarenka z owocu granatu, rukola z orzechowym posmakiem i chrupiące, prażone pestki słonecznika. Do tego miodowo - musztardowy dressing i genialny posiłek gotowy. Upieczenie batatów zajmie Wam około 25 minut, w tym czasie zdążycie spokojnie przygotować resztę składników i sos. Także nie napracujecie się wiele, a najecie zdrowo i pysznie do syta 😋 Koniecznie wypróbujcie przepis! SKŁADNIKI: 1 duży
Słodko-Słony Świat IlonyJeśli ktoś robił już ogórki w musztardowej zalewie ten wie że musztarda w marynacie to znakomity pomysł. Tak też jest i tutaj papryka ma ostrawy smak
Moje Małe CzarowanieSkładniki:- polędwica wieprzowa- 2 łyżki miodu- 2 łyżki musztardy delikatesowej- 1 ząbek czosnku- świeży rozmaryn listki- przyprawa musztardowa Kotanyj- oliwa z oliwek 5 łyżek
SMYKWKUCHNIpiekarniku 6.Wymieszać mąkę z mlekiem i doprawić 7. Gdy sos się zagotuje dodać skórkę i sok z pomarańczy, musztardę i posiekaną natkę Pobierz wersję do druku: Pobierz Nuggetsy rybne z dipem pomarańczowo-musztardowy Artykuł Nuggetsy rybne z dipem pomarańczowo-musztardowy pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plwiadomo czego jeszcze, a produkty i posiłki, które mogę przygotować sama, robię własnoręcznie w domu. Korzystając z darów natury, dbam o siebie i swoje ciało. Większość ludzi sosy przygotowuje na bazie majonezu lub śmietany. Ok...majonez to jajka i olej, więc teraz pewnie zadajecie sobie pytanie, co w tym złego. Przecież jajka są zdrowe, a olej czy oliwa powinna znajdować(...)praskę) szczypta soli ziołowej szczypta pieprzu pół łyżeczki suszonych ziół, np. dalmatyńskich itp. Dip miodowo-musztardowy: duża łyżka serka typu Bieluch 1 mała łyżeczka miodu 1 mała łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta pieprzu szczypta soli ziołowej Przygotowanie: Jak to w sosach bywa - wszystkie składniki porządnie wymieszać. Dipy warto przygotować wcześniej i wstawić je do lodówki, by składniki
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńKiedy pierwszy raz użyłam miodu do marynaty do mięsa (wówczas była to miodowo-musztardowa marynata do karkówki z grilla), stwierdziłam, że to dodatek idealny. Kiedy więc
Zielona Kuchnia