w sosie musztardowym - 1016 przepisów (strona:53/68)

Kurczak w miodowo-imbirowej marynacie 157

Kiedy pierwszy raz użyłam miodu do marynaty do mięsa (wówczas była to miodowo-musztardowa marynata do karkówki z grilla), stwierdziłam, że to dodatek idealny. Kiedy więc

Zielona Kuchnia
Skrzydełka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej. 172

grilla lub jako mundialowa przekąska :-) Polecam!!! Składniki na skrzydełka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej 1,5 kg skrzydełek 3 łyżki miodu 0,5 szklanki musztardy (ja dałam 2 łyżki musztardy francuskiej i resztę sarepskiej) 1 łyżeczka soli 1 łyżka sosu Worcestershire 1-2 łyżki słodkiego sosu chili      W sporej misce mieszamy miód, musztardę, sól, sos Worcestershire

Rozpustne gotowanie
Witaj jesień! Sałatka z karmelizowaną gruszką, gorgonzolą i szpinakiem 181

wszystkim co słodkie. Odkryłam to  na Festiwalu Czas Dobrego Sera w Sandomierzu , gdzie próbowaliśmy roqueforta w połączeniu z miodem pitnym - pychota! Bardzo dobrze smakują też figi z sosem z gorgonzoli w tej sałatce z zeszłej jesieni. Mogłam dodać do sałatki po prostu świeże gruszki, ale chciałam zrobić coś ekstra, przenieść ją na wyższy poziom. Dlatego skarmelizowałam gruszki z masłem(...)gruszki uzupełniłam kruchym szpinakiem i chrupiącymi orzechami włoskimi oraz lekko musztardowym w smaku dressingiem. Przygotowując dressingi nie szczędźcie czarnego pieprzu, który bardzo lubi się z gruszkami. Oto moja sałatka na powitanie jesieni. Bo jesienią też można jeść sałatki. Tylko nieco inne - bardziej sycące, zimno-ciepłe, z dodatkiem sera, cięższych sosów i orzechów. Na poprawę humoru i na jesienna chandrę (wybaczcie

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce 201

Uwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście

Słodkie okruszki
Pieczona biodrówka na kanapki 140

dodatkowo, raz na jakiś czas, polewać je powstałym podczas pieczenia sosem, zapobiegnie to wysuszeniu się mięsa. Nie będę Was dalej przekonywać nad wyższością wędliny upieczony czy przygotowanej w domu, nad tą którą kupujemy w sklepie. Zapraszam Was po prostu po przepis na pyszną pieczeń w miodowo-musztardowej marynacie. Pieczona biodrówka Czas przygotowania: 2 godziny + czas marynowania Składniki: 800 wieprzowej(...)stopni do momentu, aż płyn zacznie się gotować. Wtedy zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 1,5 godziny, pamiętając, aby raz na jakiś czas polać mięso powstałym sosem. Biodrówka jest chudym mięsem i chodzi oto aby nadmiernie nie wyschła podczas pieczenia. Po upieczeniu mięso odstawiamy do wystudzenia. Gdy będzie już zimne wkładamy je do lodówki, wtedy z sosu

Kulinarne przygody Gatity
Pierś z kurczaka w sosie miodowo-piwnym z musztardą. 192

Taki sos miodowo-piwny, to bardzo fajna alternatywa dla sosów śmietanowych lub pomidorowych, w których najczęściej do tej pory zanurzaliśmy kurczaka. Nie dość, że bardzo smaczny, to jeszcze wyjątkowo szybki. Ale czy na pewno miodowo-piwny? Może raczej musztardowo-miodowy z piwem? Albo piwno-musztardowy na miodzie? ;) Tak to jest kiedy przez cały tydzień robi się dania z piwem. Można(...)Nudziarstwo, ale wysuszone piersi to nie jest to. Składniki: 500 g piersi kurczaka 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 3 szalotki 3 łyżki musztardy pełnoziarnistej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 125 ml piwa (miodowego lub ciemnego) sól zielona pietruszka Wykonanie: Piersi z kurczaka zamarynować na 1/2 godziny w oliwie i soku cytrynowym z dodatkiem szczypty soli

zadanie-gotowanie
Sałatka ze szparagmi, jajkiem i szynką parmeńską 119

pożywną sałatkę. Oprócz szparagów znajdziecie w niej rukolę, jajka, szynkę parmeńską, ciecierzycę. Dodatek miodowo-musztardowego winegretu świetnie podkreśla smak warzyw, szynki i jajek... Składniki na 2 porcje: 4 jajka garść rukoli opakowanie szynki parmeńskiej 1/3 pęczka zielonych szparagów 1/3 puszki ciecierzycy (4 łyżki gotowanej) Sos: 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki oleju

Czerwień i błękit
Sos z soczewicy z kurkami (bez glutenu, mleka i jajek) 199

Planowałam dziś ugotować dal bhat, czyli sos z soczewicy i ryż - klasyczne danie kuchni nepalskiej. Jednak gdy podsmażałam cebulę i czosnek z nasionami czarnej gorczycy, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis i dodać grzyby. Kurki tak świetnie wkomponowały się w smak, że nie dodawałam już innych warzyw aby nie przytłoczyć grzybowego aromatu. Składniki: soczewica (czerwona lub żółta) 200 g cebula(...)gorczycy  (można pominąć, jeśli nie przepadacie za musztardowym smakiem ). Dodać pokrojone kurki i smażyć do lekkiego przyrumienienia. Ugotowaną soczewicę odsączyć, dodać do niej usmażone grzyby z cebulką, przyprawy i zalać wodą. Dusić na małym ogniu kilkanaście minut. Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać do sosu i zagotować do zgęstnienia. Podawać z białym lub brązowym ryżem

głodny alergik
Krucha i soczysta karkówka w musztardowej marynacie 243

Karkówka w musztardowej marynacie Tak zamarynowaną karkówkę można upiec zarówno na grillu jak i na patelni. Mięso z tego przepisu wychodzi bardzo smaczne, kruche i soczyste. Polecam!     Składniki: ok 0,5 kg karkówki MARYNATA: 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka ziół prowansalskich pół łyżeczki(...)EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Krucha i soczysta karkówka w musztardowej marynacie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Wegetariański pasztet musztardowo-grzybowy, w kruchym cieście 184

kaszy jaglanej doprawiłam musztardą pełnoziarnistą, zmielonymi suszonymi prawdziwkami oraz olejem rydzowym, który ma musztardowy posmak i sprawdził sie w tym daniu idealnie. 150 g suchej zielonej soczewicy 150 g suchej kaszy jaglanej duża cebula 3 łyżki oleju Rzepakowy Wielkopolski SemCo, do smażenia 2 łyżki sosu sojowego tamari 100 ml oleju Rydzowy SemCo 2 łyżki zmielonych suszonych grzybów (użyłam prawdziwków

Mienta blog
Skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo- musztardowej + film 117

świetna przekąska do piwa czyli skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej. Idealne do pieczenia na grillu bądź tradycyjnie w piekarniku. Polecam do wypróbowania. składniki na 4 porcje 10 skrzydełek z kurczaka          marynata 5 łyżek dżemu brzoskwiniowego 4 łyżki musztardy 2 łyżki sosu sojowego sól przepis Od umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy końcówki skrzydełek

Smakowite Dania
Brokułowa sałatka do grilla 1112

sera wykładamy na sałatkę *** *** Następnie wykładamy drugą część warzyw *** *** Całość zalewamy resztą sosu. Na sałatkę wykładamy drugą część sera i całość posypujemy łuskanym słonecznikiem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Sałatka ziemniaczana do grilla 357

czosnkiem. Dodajemy drobno posiekany koperek *** *** Mieszamy i delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Sos mieszamy z pokrojonymi wcześniej warzywami. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze całość solą oraz pieprzem *** *** Przed podaniem sałatkę wkładamy do lodówki na minimum godzinę aby smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
SAŁATKA Z KARMELIZOWANYCH BURACZKÓW I AWOKADO 134

kostkę i skarmelizowałam podmażając w gęstym sosie z masła, kremu balsamicznego i wina. Buraczki pokryły się pyszną, słodką glazurą, a ich smak stał się bardziej głęboki i słodki. Połączyłam je z dojrzałym, maślanym i łagodnym w smaku awokado oraz wyraźnym w smaku i lekko pikantnym serem pleśniowym. Całość skropiłam kremowym miodowo-musztardowym dressingiem i posypałam prażonymi pestkami dyni. SKŁADNIKI(...)musztardy. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Łyżka  po łyżce wlewamy oliwę za każdym razem energicznie mieszając do połączenia składników (powinniśmy otrzymać gęsty i jednolity sos). Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Polewamy sałatkę.  Podajemy od razu

cool and minty
Pierś z kurczaka w cieście majonezowo-musztardowym 356

Kolejny zaległy przepis..podpatrzony gdzieś w necie..prawdę  mówiąc tą pierś robiłam w marynacie[ przepis w następnym poście], ale jest tak smaczna, że można zjeść

Moje domowe kucharzenie