w sosie musztardowym - 1016 przepisów (strona:46/68)

Quesadilla z indykiem i wieprzowiną 284

Przekładamy na drugą stronę i grzejemy, aż druga strona się zarumieni a ser całkowicie się roztopi. Gotową quesadillę kroimy na trzy-cztery równe trójkąty. Swoje quesadille podałem z sosem śmietanowo-musztardowym zrobionym ze śmietany, słodkiej musztardy, odrobiny ketchupu i pieprzu

Jacob Tastes
Aksamitny sos miodowo-musztardowy 200

Uwielbiam sos miodowo-musztardowy. Służy mi głównie do sałatek, ale też dobrze sprawdza się do mięs, czy nawet do kanapek. Ta wersja ma doskonałą aksamitną konsystencję dzięki połączeniu oliwy, majonezu, miodu i musztardy. Kompozycji smaku dopełnia sok z cytryny

Milion Smaków
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 1549

się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym Łosoś gotowany na parze. Łosoś z masłem. Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym Łosoś pod szpinakową pierzynką   Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym – Składniki: ok. 400g łososia kilka gałązek świeżego koperku 3 dość duże ząbki czosnku 100g masła sól, pieprz

Kulinarne Przeboje
Tarta z cukinią, porem i papryką (quiche) 125

ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko i 1 żółtko duża szczypta soli 3 łyżki zimnej wody Wszystkie wymienione składniki na ciasto kruche zagniatamy

Calzonella.com
Jajka po szkocku 197

mnie mówią w domku na to kotlety mielone z niespodzianką. Robi się je w miarę szybko. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Świetnie smakują z sosem chrzanowym lub musztardowym. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam, a jeżeli już robiliście to właśnie Wam przypominam o tym przepisie. Składniki 6 jajek ugotowanych 500 g mięsa mielonego 1 łyżeczka musztardy

O kuchni z uczuciem
Śledź po "fińsku" 168

Całe filety wymoczonego śledzia układamy w słoiku, dodajemy przestudzona cebulę i zalewę.  Śledz po dobie takiego marynowania w lodówce jest gotowy na dodatki (może to być sos śmietanowy, majonezowy, musztardowy etc). Ja proponuję wersję "fińska".   Cebulę i natkę drobno kroimy i przekładamy do miseczki. Dodajemy do nich cukier puder i ugniatamy tak, aby cukier zmiękczył

Simple Dish
Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym po szwedzku 184

niektórych kłopot z kupieniem creme fraiche bo tej chyba w polskich sklepach nie ma. Ale i na to jest sposób więc nie ma wymówek - robimy śledzie w sosie śmietowo-musztardowym! Dobry śledź jest zawsze dobry a ten przepis przypasował mi bardzo więc i Was zachęcam do wypróbowania. Myślę, że sprawdzi się nie tylko podczas Świąt, ale też w zwyczajny dzień

Smaczna Pyza
Śledź w sosie jogurtowo-musztardowym 133

paseczki, dodajemy do nich pokrojony  por w półksiężyce,  szczypiorek, ogórki w talarki oraz jabłko w kosteczkę. Jogurt mieszamy z musztardą, dodajemy pieprz, gorczycę. Śledzie zalewamy sosem jogurtowo-musztardowym

Łycha smaków
Biała kiełbasa z piekarnika 204

piekarniku nagrzanym do 180`C. Jeśli lubisz bardziej przypieczoną na ostatnie 10 minut włącz funkcję grilla podawaj z puree ziemniaczanym. Super smakuje sama, jesli lubisz podaj ją z sosem chrzanowym lub musztardowym (po przepis zapraszam  tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Salsa z mango i chili 199

Inspiracja: przepis z przyprawy Chili Kamis :) 1 dojrzałe mango 1/2 małej papryczki chili ( bez pestek ) 1/2 czerwonej cebuli Sos miodowo-musztardowy: 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki imbiru 1 i 1/2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Papryczkę i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać

Atlas Smaków
Suska sechlońska i stara chata pod Korabem 166

przeznaczonych do degustacji już wyjedzono. Skandal, swoją drogą! :) Główną nagrodę w konkursie kulinarnym zdobył pięknie uśmiechnięte panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Laskowej za karkówkę nadziewaną śliwką w sosie miodowo-musztardowym. Jak smakowała - nie wiem, zaszczyt degustacji przypadł jedynie członkom komisji konkursowej, grrr :) Pochwalić natomiast mogę miękkie sery z ziołami, proponowane przez panie z WKG z Zawadki, które rozpływały się

Spektrum Smaku
Rolada schabowa z cukinią 200

żaroodpornego lub do blachy i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut w 180 stopniach. Swoje roladki podałam z ziemniakami, fasolką z dodatkiem masła i bułki tartej oraz z sosem chrzanowo-musztardowym. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Paczka Pełna Niespodzianek od AleDobre.pl 158

pamiętają zamierzchły socjalizm). Tu naprawdę nie ma co pisać, to trzeba spróbować. Ja od razu tak się napaliłem na tę musztardę, że na kolację zrobiłem zapiekane ziemniaki w sosie mleczno-musztardowym z czosnkiem - przepis wkrótce :) A dodam jeszcze, że przepis podpatrzyłem na mniammniam.com . Śmietana sojowa Przyznam się od razu, że nie jestem zbyt dobry w sojowych "imitacjach". Zdrowe odżywianie się

Marder&Marder Manufacture
Burrito 201

doprawienie.   Ciepłe tortille zawijamy z farszem i podgrzewamy w opiekaczu (zgrzewarce), na patelni grillowej lub w piekarniku. Podajemy z dipem z awokado, sosem meksykańskim, sosem czosnkowym lub sosem miodowo-musztardowym. Składniki na dip z awokado: 1 dojrzałe awokado, garść świeżej kolendry, sok z połowy cytryny, ok. 3 łyżek kwaśnej śmietany, 2 czubate łyżki serka naturalnego ( coś w stylu almette

Pudełko rozmaitości
934. Gofry trochę inaczej. 181

Dyniowe gofry z rukolą, camembertem oraz orzechami;  z sosem miodowo-musztardowym  ... bo nie samymi ciastami człowiek żyje..a po głowie chodzą mi już podobne wariacje (camembertem i gruszka < 3) Święta, świętami, ale teraz trzeba w końcu do książek zajrzeć, miłego dnia :) Ask Facebook

More food, love and dreams