muchomora . Najpopularniejsze przepisy listopada: 1. Przepis na szynkę peklowaną i wędzoną 2. Przepis na ostry sos chili 3. Wino z pomarańczy 4. Wino z ryżu i rodzynek 5. Sos miodowo-musztardowy
Jakugotujesz.plświeży. A jeśli wrzucimy go na kilka minut do piekarnika (po rozmrożeniu) to mamy ciepły, chrupiący i pachnący. Pieczenie mięsne Standardowo - folia i do zamrażarki. Można jeszcze przygotować sos chrzanowy lub musztardowy i udusić w nim mięso. Kolejnego dnia mamy pyszny obiad. Ciasto Większość ciast też zamrażam. Dzielę na niewielkie kawałki, owijam folią i po rozmrożeniu w temperaturze pokojowej jest
Codzienna kuchnia niecodziennaktóra pasuje do dań obiadowych ale tez można ją potraktować jako osobne danie. Lekko ostra cykoria, chrupiące jabłka i granat, który daje charakterystyczną nutę smakową. Wszystko to skropione sosem miodowo-musztardowym - jedynym z moich ulubionych o tej porze roku
Milion Smakówkostkę. Rybę rozdrobnić, uważając by pozbyć się wszystkich ości. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Jogurt wymieszać z płynnym miodem oraz musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem jogurtowo-musztardowym polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną świeżą natką pietruszki. Smacznego
kolorowotorcikowoPrzekładamy na drugą stronę i grzejemy, aż druga strona się zarumieni a ser całkowicie się roztopi. Gotową quesadillę kroimy na trzy-cztery równe trójkąty. Swoje quesadille podałem z sosem śmietanowo-musztardowym zrobionym ze śmietany, słodkiej musztardy, odrobiny ketchupu i pieprzu
Jacob TastesUwielbiam sos miodowo-musztardowy. Służy mi głównie do sałatek, ale też dobrze sprawdza się do mięs, czy nawet do kanapek. Ta wersja ma doskonałą aksamitną konsystencję dzięki połączeniu oliwy, majonezu, miodu i musztardy. Kompozycji smaku dopełnia sok z cytryny
Milion Smakówsię na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym Łosoś gotowany na parze. Łosoś z masłem. Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym Łosoś pod szpinakową pierzynką Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym – Składniki: ok. 400g łososia kilka gałązek świeżego koperku 3 dość duże ząbki czosnku 100g masła sól, pieprz
Kulinarne Przebojeciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko i 1 żółtko duża szczypta soli 3 łyżki zimnej wody Wszystkie wymienione składniki na ciasto kruche zagniatamy
Calzonella.commnie mówią w domku na to kotlety mielone z niespodzianką. Robi się je w miarę szybko. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Świetnie smakują z sosem chrzanowym lub musztardowym. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam, a jeżeli już robiliście to właśnie Wam przypominam o tym przepisie. Składniki 6 jajek ugotowanych 500 g mięsa mielonego 1 łyżeczka musztardy
O kuchni z uczuciemCałe filety wymoczonego śledzia układamy w słoiku, dodajemy przestudzona cebulę i zalewę. Śledz po dobie takiego marynowania w lodówce jest gotowy na dodatki (może to być sos śmietanowy, majonezowy, musztardowy etc). Ja proponuję wersję "fińska". Cebulę i natkę drobno kroimy i przekładamy do miseczki. Dodajemy do nich cukier puder i ugniatamy tak, aby cukier zmiękczył
Simple Dishniektórych kłopot z kupieniem creme fraiche bo tej chyba w polskich sklepach nie ma. Ale i na to jest sposób więc nie ma wymówek - robimy śledzie w sosie śmietowo-musztardowym! Dobry śledź jest zawsze dobry a ten przepis przypasował mi bardzo więc i Was zachęcam do wypróbowania. Myślę, że sprawdzi się nie tylko podczas Świąt, ale też w zwyczajny dzień
Smaczna Pyzapaseczki, dodajemy do nich pokrojony por w półksiężyce, szczypiorek, ogórki w talarki oraz jabłko w kosteczkę. Jogurt mieszamy z musztardą, dodajemy pieprz, gorczycę. Śledzie zalewamy sosem jogurtowo-musztardowym
Łycha smakówpiekarniku nagrzanym do 180`C. Jeśli lubisz bardziej przypieczoną na ostatnie 10 minut włącz funkcję grilla podawaj z puree ziemniaczanym. Super smakuje sama, jesli lubisz podaj ją z sosem chrzanowym lub musztardowym (po przepis zapraszam tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Inspiracja: przepis z przyprawy Chili Kamis :) 1 dojrzałe mango 1/2 małej papryczki chili ( bez pestek ) 1/2 czerwonej cebuli Sos miodowo-musztardowy: 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki imbiru 1 i 1/2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Papryczkę i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać
Atlas Smakówprzeznaczonych do degustacji już wyjedzono. Skandal, swoją drogą! :) Główną nagrodę w konkursie kulinarnym zdobył pięknie uśmiechnięte panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Laskowej za karkówkę nadziewaną śliwką w sosie miodowo-musztardowym. Jak smakowała - nie wiem, zaszczyt degustacji przypadł jedynie członkom komisji konkursowej, grrr :) Pochwalić natomiast mogę miękkie sery z ziołami, proponowane przez panie z WKG z Zawadki, które rozpływały się
Spektrum Smaku