Dziś przedstawiam pomysł na ekspresowy obiad w zabieganym tygodniu. Kurczak w pikantnym sosie miodowo-musztardowym z wyczuwalnym masłem orzechowym, z fasolką szparagową, cukinią i papryką. Odkąd pierwszy raz dodałam masło orzechowe do sosu, stosuję je coraz częściej, jest pyszne, a mój połówek je uwielbia:) Polecam! Scroll down for recipe in English Miodowo-musztardowy stir-fry z kurczakiem (4 porcje) Składniki
karmelowyminuty, by ryba nieco się podgrzała. Podawać np. z ryżem, makaronem lub kaszą. Świetnym dodatkiem są też warzywa ugotowane na parze. Smacznego! Polecam również ten przepis: Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeOpis: Sos miodowo-musztardowy idealnie pasuje do sałatek jak i do mięs. Sos ma aksamitną i delikatną konsystencję. Nie wymaga wiele czasu jak i umiejętności kulinarnych. Składniki: 1 łyżka miodu (płynny) 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryną Sposób przygotowania: Do szerokiej miski wlewamy płynny miód, oliwę oraz
CookMagseppia z krewetkami, pak choi i pomidorkami koktajlowymi. Makaron strozapretti z carpaccio z ośmiornicy z orzechami w sosie serowo-śmietanowym. Sałatka z serem rougette, prażonymi orzechami w sosie miodowo-musztardowym. Sałatka z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami oraz sosem jogurtowo-czosnkowym. * Korba Kuchnia | ul. Św. Mikołaja 18-20, Wrocław
Food Squarezamkniętymi oczami i delektuje się ich smakiem, ozorki jak są dobrze przygotowane rozpływają się w ustach, no i do tego podaje się do nich sosy, ja polecam sos koperkowy, chrzanowy, czy musztardowy. Prosty przepis na Ozory w sosie koperkowym : składniki: 4 ozory wieprzowe 3 ziarna ziela angielskie 2 liście laurowe 1 marchew 1/2 selera 1 pietruszka 1 płaska łyżeczka soli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmiodu i pazur musztardy, delikatność szpinaku i chrupiące orzechy. Musicie spróbować!Składniki:2 gruszki100 g liści szpinaku4 łyżki orzechów włoskichok 40 g sera gorgonzolaSos miodowo-musztardowy:1 łyżka octu winnego2 łyżki miodu2 łyżki musztardyPrzygotowujemy sos dokładnie mieszając składniki. Gruszki obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grube plastry. Na rozgrzanej patelni prażymy podzielone na mniejsze kawałki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDuszona karkówka podana z sosem miodowo-musztardowym to pomysł na niedzielny obiad. Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne. Sos idealnie komponuje się z przesmażonym i duszonym mięsem. Danie najlepiej smakuje podane z ugotowanymi ziemniakami. Składniki na 4-6 porcji: 1 kg karkówki sól, pieprz papryka słodka olej do smażenia 2 szklanki wody sos musztardowo-miodowy 3 łyżeczki
UgotowaćUwielbiam tę sałatkę, zwłaszcza z dużą ilością sosu miodowo-musztardowego. Kilka składników, chwila przygotowań a sałatka jest naprawdę pyszna, lekko słodkawa przez sos i buraki, co przełamuje słony ser feta. Najchętniej jem ją do mięs. 100g roszponki 100g rukoli 1 duży ugotowany burak 200g sera feta 200g pomidorków koktajlowych Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki wody 2 łyżeczki musztardy
Szefowa kuchnisałata (u mnie roszponka 1 bagietka (u mnie pełnoziarnista) Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek (ewentualnie olej) 3 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka octu balsamicznego ½ łyżeczki miodu ½ łyżeczki oregano Sos jogurtowo-musztardowy: 1 mały jogurt grecki 1-2 łyżeczki musztardy, w zależności jak intensywny sos chcecie uzyskać Przygotowanie: Składniki marynaty wymieszać ze sobą. Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki, paprykę
Fabryka pomysłówopakowanie mozzarelli 1 mała cukinia 1 marchewka 1 cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól świeżo mielony pieprz sos miodowo-musztardowy Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miseczki. Dodajemy oliwę, sos sojowy, tymianek i słodką paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, aby każdy kawałek kurczaka pokrył się
My Chcemy Jeśćbrokułem i groszkiem – prosta w wykonaniu sałatka, którą śmiało można wpakować w pudełeczko i zabrać jako danie do pracy. Możecie ją podawać ze swoim ulubionym sosem, np. czosnkowym , miodowo-musztardowym lub vinegrette . Jeśli lubicie połączenie brokuła i kurczaka to polecam również wypróbować ten rewelacyjny przepis: Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle(...)miękkości. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, wymieszać. Sałatkę można spożywać w takiej postaci lub po wzbogaceniu ją o ulubiony sos np. czosnkowy , miodowo-musztardowy lub vinegrette . Jeśli lubicie połączenie brokuła i kurczaka to polecam również wypróbować ten rewelacyjny przepis: Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka z brokułem
Kulinarne Przebojedodawać do kanapek. To delikatne i miękkie mięso. Ozorek doskonale nadaje się do podania z sosem. Ponieważ sam jest delikatny więc dobrze komponuje się z ostrzejszymi sosami, chrzanowym lub musztardowym. Ja zdecydowanie wolę ten pierwszy i taką wersję Wam polecam. Do ozorka i do sosu chrzanowego idealnie pasują tłuczone ziemniaki i kiszony ogórek, to zestaw jaki pamiętam z domu
Smaczna Pyzasmakuje z wieloma dodatkami. Kluczowe jednak w dobrych hamburgerach są sosy - to one decydują o niepowtarzalności i głębi smaku. Dziś sos a'la Big Mac - majonezowo-musztardowy, charakterystyczny i kultowy. Sos z tego przepisu smakuje podobnie do oryginału a nawet... hmm... lepiej dzięki zamianie ogórków marynowanych na rydze
Milion Smakówbiała kiełbasa na świątecznym stole być musi. Można przygotować ją na wiele różnych sposobów, na przykład można dodać ją do żurku , zapiec w sosie miodowo-musztardowym lub z warzywami . Dziś proponuję ją zapieczoną w piekarniku i następnie podaną w słodko-pikantnym sosie z cebulką. Dosłownie palce lizać, co więcej, kiełbaska ta jest bajecznie łatwa w przygotowaniu! Na pewno przygotuję
karmelowyLekka i smaczna sałatka z kurczakiem, pomarańczą i orzechami, polana sosem miodowo-musztardowym. Jest szybka do przyrządzenia, polecam na drugie śniadanie do pracy lub na kolację. Do sałatki użyłam sosu musztardowo-miodowego od firmy Fanex , mieso doprawiałam przyprawą Rafex . Składniki: 1 pierś z kurczaka Przyprawa Chicken Masala Rafex 1 łyżka oleju 1 opakowanie mix sałat 1 duża pomarańcza Garść orzechów
Bajeczna Kuchnia