w sosie musztardowym - 1016 przepisów (strona:43/68)

SAŁATKA Z AWOKADO I MOZZARELLĄ 134

Wiosenna, bardzo dobra i prosta w wykonaniu sałatka, która sprawdzi się zarówno na lunch, jak i przekąskę dla niespodziewanych gości. Z mozzarellą, pomidorami i awokado. Doprawiona rewelacyjnym sosem miodowo-musztardowym i odrobiną startego czosnku. Polecam. SKŁADNIKI / 2 porcje 1/2 opakowania mieszanki sałat lub 1/4 sałaty lodowej 1 kula białej mozzarelli garść pomidorków koktajlowych lub duży pomidor pokrojony w dużą kostkę(...)mały ząbek czosnku, starty na tarce 1 łyżeczka musztardy miodowej lub 1/2 łyżeczka miodu + 1/2 łyżeczki musztardy 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy sól WYKONANIE Przygotowujemy sos: w miseczce mieszamy starty czosnek ze szczyptą soli i musztardą miodową. Dolewamy sok z cytryny i energicznie mieszając, stopniowo dodajemy oliwę.  Sałatę opłukujemy i osuszamy, przekładamy do salaterki (jednej większej

cool and minty
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką 127

przygotowania sałatki możecie użyć dowolnego rodzaju sałat, jednak najlepiej zaopatrzyć się w mieszanki sałatkowe, które mają bogate kompozycje składników i wyglądają najładniej na talerzu. Do mojej sałatki użyłam sosu miodowo-musztardowego, aby przełamać nim ostrzejszy smak sera. Zobacz też: Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem Sałatka z szynką parmeńską, gruszką i serem pleśniowym Sałatka ze szpinaku z boczkiem(...)pierś z kurczaka 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ziół prowansalskich ząbek drobno posiekanego czosnku szczypta soli szczypta pieprzu garść sałaty czerwona papryka garść kawałków sera parmezan sos musztardowo-miodowy: 2 łyżeczki musztardy, łyżeczka miodu, 3 łyżki oliwy z oliwek Przepis 1 Pierś z kurczaka oczyszczamy i filetujemy na 2-3 porcje - w taki sam sposób

Kuchnia Bazylii
Sałatka jajeczna z tuńczykiem / Tuna egg salad 849

bardziej że zazwyczaj jestem jeszcze średnio przytomna i jasności umysłu doświadczam dopiero po wypiciu mocnej kawy:) Na moim blogu znajdziecie już między innymi sałatkę jajeczną z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym , z makrelą i porem , i też przepyszną z awokado i rzodkiewką . Wszystkie cudownie sprawdzą się na kanapki w leniwy poranek. Dziś do kompletu proponuję sałatkę jajeczną z tuńczykiem(...)English Sałatka jajeczna z tuńczykiem (4-5 porcji) Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w kostkę 2 korniszony, pokrojone w kostkę 1 (170 g) tuńczyka w sosie własnym, odcedzonego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj tuńczyka, jajka, korniszony, musztardę i majonez. Dopraw solą i pieprzem do smaku

karmelowy
ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 254

potrzeby.Jednak wtedy... do jakiej grupy się zaliczam? Aktualnie szukam swojego miejsca w świecie kulinarnym, a nic innego nie pasowało lepiej niż "wegetarianizm". Taki niezupełny, jak widać.ŚLEDZIE W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM./własny;/dla 3-4 osób 4-5 pojedynczych płatów matjasów1 duża cebula 1 słoiczek musztardy sarepskiej (170g)3-4 łyżki płynnego miodu, najlepiej akacja lub wielokwiatowy5 goździków3 ziarna(...)zmieniającprzynajmniej raz wodę. Odcedzam i osuszam. Kroję w małe kawałki.Cebulę obieram i sparzam, aby pozbyć się goryczy i ostrości.Następnie kroję w półtalarki. Z musztardy i miodu przygotowuję sos:miód podgrzewam, łączę z musztardą, dodając przyprawy. Zostawiam do ostudzenia.W słoiku układam warstwami cebulę i ryby, przekładającporcją sosu. Zostawiam na 1-2 dni w lodówce, szczelnie zamknięte.SMACZNEGO!***Pozdrawiam,Karmel

W kuchni Karmel-itki
Ziemniaki zapiekane ze śmietaną – gratin ziemniaczane 241

Waszym menu. Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: – ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynk parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa Ziemniaki zapiekane(...)ząbek czosnku – 2 łyżki miękkiego masła Przygotowanie: Ziemniaki umyj i obierz. Pokrój w cienkie plastry ok 2-3 mm grubości. Z śmietany, mleka, gałki, soli i musztardy przygotuj sos. Dodaj go do garnka wraz z ziemniakami i gotuj całość na niewielkim ogniu przez około 10 minut. W tym czasie przygotuj żaroodporne naczynie. Najpierw przekrój czosnek na pół i wysmaruj

nietylkopasta.pl
Sałatka z boczkiem, jajkiem i szparagami 181

ugotowane na twardo ogórek zielony pomidorki koktajlowe garść porwanej sałaty lodowej lub garść miksu sałat kilka cienkich plasterków polędwicy w boczku (ok. 10 sztuk)- może być sam boczek Sos pomarańczowo-musztardowy:  sok wyciśnięty z połowy pomarańczy łyżka octu winnego 4 łyżki oleju lub oliwy czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1/3 łyżeczki płynnego miodu szczypta soli i pieprzu Szparagi gotujemy(...)blasze i pieczemy aż będą chrupiące. Pomidorki kroimy na pół, ogórka w plasterki, jajka w ćwiartki, szparagi na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki mieszamy razem. W słoiczku mieszamy składniki sosu, mieszamy do aż powstanie jednolity sos. Zalewamy sałatkę, mieszamy. Gotowe, życzę smacznego! Przepis na sos pochodzi ze strony www.smakuje.blox.pl

Czerwona Porzeczka
Sałata z sosem mango 94

będzie za gęsty) Mango obrać i pokroić na kawałki. Owoc, musztardę, papryczkę chili i sok zmiksować do otrzymania jednolitej konsystencji. Schłodzić w lodówce przez noc – sos się przegryzie i zniknie musztardowy posmak. Następnego dnia umytą sałatę polewamy sosem, mieszamy i zjadamy. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Sałata z sosem mango (bez glutenu, bez laktozy) 150

będzie za gęsty) Mango obrać i pokroić na kawałki. Owoc, musztardę, papryczkę chili i sok zmiksować do otrzymania jednolitej konsystencji. Schłodzić w lodówce przez noc - sos się przegryzie i zniknie musztardowy posmak. Następnego dnia umytą sałatę polewamy sosem, mieszamy i można zjadać. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Losos w sosie... 220

No wlasnie, natchnienia na ten sos szukalam i szukalam, bo strasznie za mna losos chodzil. Mialam ochote zrobic go z jakims makaronem z dodatkiem fajnego sosu

Przysmaki Karolki
Sałatka z wędzoną makrelą, jajkiem i oliwkami 162

Zdrowa i - wbrew pozorom - szybka sałatka. Jest kolorowa, rybno - warzywna, bardzo smaczna. Dodatkowego smaku dodaje jej świeża bazylia oraz aromatyczny sos miodowo-musztardowy z sokiem z cytryny, świeżo wyciśniętym z praski czosnkiem i oliwą z oliwek. Na śniadanie, kolację czy przekąską w ciągu dnia idealna! Porcja energii i zdrowia, jaką w naszej rodzinie lubimy najbardziej:) A gdy jesteście(...)opakowanie fety w kostce 4 jajka ugotowane na twardo puszka czerwonej fasoli garść wydrylowanych czarnych i zielonych oliwek 1 średnia cebula 4 suszone pomidory kilka listków świeżej bazylii sos: 1,5 łyżki musztardy 1,5 łyżki dowolnego miodu 1,5 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny (lub z pomarańczy) 2 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie

Zasmakuj Kuchni
Burgery bezmięsne z sosem miodowo-musztardowym 117

wędzonej papryki ostrej 3 łyżki sosu sojowego - koniecznie użyjcie porządnego sosu, ten najtańszy może zepsuć cały smak pieprz do smaku (soli już nie dodajemy, wystarczy słony sos sojowy) Sos miodowo-musztardowy (wszystkie składniki wymieszaj w małym słoiczku): 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy Dijon pieprz Dodatki: awokado pokrojone w plasterki pomidor w plasterkach sałata inne ulubione warzywa(...)duś kolejnych kilka minut. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia. 3. W dużej misce wymieszaj mąkę i słonecznik. Dodaj smażone warzywa, odciskając z nich nadmiar wody. Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem i papryką, dokładnie wymieszaj. 4. Podziel masę na 9 części - jeśli się lepi, włóż ją na kilka minut do zamrażarki lub zwilżaj dłonie zimną wodą. Każdą kulkę wykładaj

Powiedz dietom nie
Sałatka z kurczakiem 376

sera typu feta 2 piersi kurczaka (300 g) 2 łyżeczki ulubionej przyprawy do kurczaka 4-5 pomidorów suszonych 5 pomidorków daktylowych lub cherry 1/2 cebuli czerwonej Sos miodowo-musztardowy: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy (ostrej) 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu (płynnego) 2 łyżki soku z cytryny Ewentualne dodatki: 4 łyżki grzanek czosnkowych Przepis: Mięso myjemy(...)cebulę, jak również pokrojone oliwki, pomidorki i suszone pomidory. Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki razem z wystudzonym kurczakiem. Całość dokładnie mieszamy. W osobnej miseczce przygotowujemy sos. Umieszczamy w niej wszystkie składniki, nakładamy pokrywkę i mocno wstrząsamy, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Możemy również szybko i intensywnie wymieszać wszystko łyżką

Emcia Pichci
Pieczony morszczuk w lekkiej panierce (bez glutenu) 197

Lekka pieczna rybka podana z kaszą jęczmienną, fasolką szparagową i sosem miodowo-musztardowym. Szybki obiad, przyrządzony bez większego wysiłku, uwielbiam :) 400 g filetów z morszczuka   jajko łyżka mąki owsianej bg szczypta soli i pieprzu 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta czosnku suszonego 1/4 łyżeczki suszonej pietruszki 0/5 łyżeczki skórki z cytryny 0/5 łyżeczki skórki z limonki szczypta kminu rzymskiego łyżeczka(...)stopniach około 15-20 minut. W tym czasie gotujemy kaszę oraz fasolkę. Musztardę dokładnie mieszamy z miodem. Upieczoną rybę podajemy z ugotowaną kaszą i miękką fasolką. Całość polewamy sosem. Smacznego :) Artykuł Pieczony morszczuk w lekkiej panierce (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Śledzik pod pierzynką 186

Śledzik   podany w innej postaci, jako warstwowa sałatka z pysznym sosem majonezowo-musztardowym, z ostrym serem żółtym, posmakuje każdemu, zarówno na imprezowy stół jak i świąteczny. Polecam, przepis wielokrotnie wypróbowany i zawsze każdemu smakuje. Polecam gorąco. Składniki: 7 filetów śledziowych w zalewie olejowej 15 dag sera ostrego sera żółtego np. cheddar 5 jajek 1   czerwona cebula 1 pęczek(...)drobnych oczkach. Sałatkę układamy warstwowo w szklanych pucharkach lub w jednym dużym naczyniu na spodzie śledziki, następnie posypujemy czerwoną cebulą, warstwa pokrojonych jajek, oprószamy solą i pieprzem, wylewamy sos majonezowy, rozprowadzamy łyżką na to posypujemy tartym serem i posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę chłodzimy w lodówce przez kilka godzin, podajemy na stół. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Fasolka szparagowa w pomidorach / Yellow beans with tomato sauce 160

Fasolka świetnie sprawdza się jako dodatek, jak też danie samo w sobie. Ja uwielbiam fasolkę szparagową w każdej postaci. Polecam także moją wersję fasolki w bułce tartej , w sosie miodowo-musztardowym czy zapiekaną z grzybami – wszystkie pyszne! Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa w pomidorach (6 porcji) Składniki: 800 g zielonej lub żółtej fasolki szparagowej, z przyciętymi(...)zmiękną. Dodaj fasolkę i wodę, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj patelnię i gotuj aż fasolka zmięknie, przez około 10 do 12 minut, mieszając od czasu do czasu. Jeżeli sos stanie się zbyt gęsty, dolej odrobinę wody. Dopraw ziołami prowansalskimi, chili, solą i pieprzem do smaku i podawaj! Smacznego! English version Yellow beans with tomato sauce (6 servings) Ingredients

karmelowy