udka - 4428 przepisów (strona:93/296)

Pasztet z pieczarkami 94

Prawdziwy pasztet to świetna propozycja zimnej imprezowej przekąski na domowych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 1kg ugotowanego mięsa z udek kurczaka 400g pieczarek 1 ugotowana marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1 jajko szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki masła sól pieprz oliwa i bułka tarta do wysmarowania formy(...)Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Jedną cebulę i ząbki czosnku drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać pieczarki i chwilę dusić pod przykryciem. 2. Ugotowane mięso z udek, marchew, namoczoną bułkę, pieczarki z cebulą i czosnkiem, cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki zmielić dwukrotnie maszynką do mielenia. Do masy mięsnej dodać jajko, wyrobić na jednolitą masę, następnie doprawić solą

Szalona Kuchnia Eweliny
Menu na tydzień: Coś gorącego na chłodną jesień 354

kaszy. Łatwe do zrobienia i wychodzi zawsze! Możecie użyć dowolnego rodzaju mięsa: schabowego, albo cielęciny. W przypadku kurczaka też panuje dowolność i możecie sięgnąć po filety z piersi albo udek. Udka są najlepsze! Czwartek: Chowder z pieczonych batatów Chowder co do zasady jest zupą rybną, ale nie musi taki być. Chowder to również metoda gotowania, to lekki, zawiesisty krem

Niedzielny kucharz
Faszerowane ćwiartki z kurczaka 111

Danie ,które szybko znika. Można powiedzieć, że jest dużym zaskoczeniem dla gości czy rodziny, ponieważ każdy myśli, że to zwyczajne upieczone udko z kurczaka a okazuje się ,że to zupełnie coś innego:) Szczerze polecam na zimno i gorąco smakuje wyśmienicie. Składniki 4 udka lub według potrzeb 1 jajko 1 cebula 1/2 szklanki bułki tartej … Czytaj dalej Faszerowane ćwiartki

gotuj ze mną
Potrawka z kurczaka i chorizo z wolnowara 180

komponuje się z kiełbaską chorizo, a dodatek przypraw i ziół sprawia że potrawka jest niezwykle smaczna i aromatyczna.  Polecam! Potrawka z kurczaka i chorizo z wolnowara Składniki: 500g udek z kurczaka wyfiletowanych 200g chorizo (użyłam pikantnego) 1 cebula 1 puszka pomidorów krojonych (400ml) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka(...)ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli, pieprz Jak zrobić potrawkę z kurczaka i chorizo w wolnowarze: Wolnowar włączyć na HIGH. Drobno posiekaną cebulę i czosnek wrzucić na dno wolnowara.  Udka z kurczaka umyć, oczyścić z błonek i tłuszczu, pokroioć na mniejsze kawałki i wrzucić do wolnowara.  Chorizo pokroić na półplasterki grubości około 0,5cm i dodać do kurczaka. Paprykę

Codzienne Gotowanie
Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania 251

dobrych kilku lat. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/10\/pierogi5.jpg","recipeIngredient":["Farsz\r","500 g mi\u0119sa z roso\u0142u (u mnie udko, ok 250 g wo\u0142owiny, 250 g wieprzowiny)\r","250 g kapusty kiszonej\r","warzywa z roso\u0142u ( u mnie 2 marchewki, 2 pietruszki, kawa\u0142ek selera)\r","2 cebule(...)jajkiem.\r","Pieczemy w 200 stopniach do zrumienienia."]} Drukuj Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania Składniki Farsz 500 g mięsa z rosołu (u mnie udko, ok 250 g wołowiny, 250 g wieprzowiny) 250 g kapusty kiszonej warzywa z rosołu ( u mnie 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera) 2 cebule 3 łyżki smalcu 1 łyżka mąki

Mieszam w Garnku
Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem 268

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i serkiem topionym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca, a dzięki pieczonemu kurczakowi nabiera szczególn ego smaku. 3 litry wody 1 udko pieczone z kurczaka 1 marchewka 2 ziemniaki 10 cm pora 200 g fasolki szparagowej 200 g serka topionego gouda 200 g makaronu wstążek sól pieprz czarny pieprz ziołowy Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie, zgodnie(...)Całość zalać wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec przyprawić. Chochlę gorącej zupy wlać do serków i rozetrzeć je na gładką pastę. Wlać do zupy. Mięso z udka pokroić na kawałki i włożyć do zupy razem z ugotowanym makaronem. Zagotować i można podawać. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Restauracja Róg Mysikrólika na warszawskim Ursynowie 108

pojawiła się pyszna zupa krem z zielonego groszku z dodatkiem świeżej mięty oraz serem halloumi.  Bardzo mi ta mięta tutaj podpasowała! Nie tylko kolorystycznie 😋. Pora na drugie dania: udko z kaczki confit z aronią, domowymi kopytkami i czerwoną kapustą sandacz z puree z cukinii, emulsyjnym sosem z małży i jarmużem  Powiem Wam, że sandacz to było mistrzostwo świata(...)się też bardzo aromatycznym naparem z kurkumy, cytrusami i miodem. Krem z zielonego groszku z halloumi i miętą Sandacz z puree z cukinii i sosem z małży i jarmużem Udko z kaczki confit z domowymi kopytkami Naszą kolację w Rogu zwięczył pyszny deser, a mianowicie bazyliowa panna cotta z musem truskawkowym. Uwielbiam bazylię w słodkich daniach i odsłonach, więc

Kulinarne przygody Gatity
Flaczki z żołądków drobiowych 94

Flaczki można też przygotować na bazie żołądków drobiowych. Smakują wybornie <3 Składniki 1 kg żołądków drobiowych 2 udka z kurczaka 1 skrzydło z indyka 1 marchew 1 pietruszka 1 mały por kawałek selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól majeranek 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego słodka papryka ostra papryka gałka(...)kilka minut, odcedziłem. Ponownie zalałem świeżą wodą ( ok.1,5 l ), posoliłem, dodałem pieprz w kulkach, ziele angielskie i liście laurowe. Gotowałem pod przykryciem 30 minut. Dodałem umyte i oczyszczone udka kurczaka i skrzydło z indyka oraz pokrojoną w kawałki włoszczyznę i cebulę. Gotowałem pod przykryciem przez ok. 1 godzinę do momentu, aż żołądki były miękkie. Wyjąłem mięso, obrałem z kości

R'n'G Kitchen
Pieczone pierogi z mięsem i sezamem 209

mąki pszennej, 120 g masła (roztopionego), 2 jajka, 2 torebki suszonych drożdży (po 7 g), sól. Farsz mięsny: 80 dag mięsa wieprzowego (np. łopatki lub biodrówki) 2 udka z kurczaka, 2 litry bulionu, 2 marchewki, 1 pietruszka, 2 cebule, 1 łyżka masła, majeranek, sól, pieprz. Dodatkowo: 2 białka (do sklejania brzegów pierogów) 2 żółtka (do smarowania pierogów z wierchu) sezam(...)Niezbyt skomplikowane w wykonaniu, a przepyszne. Ciasto jest dosyć lekkie i delikatne, ponieważ łączy w sobie kompozycje ciasta zarówno kruchego, jak i drożdżowego. Zaczynamy od przygotowania farszu. Mięso wieprzowe, udka z kurczaka, obraną pietruszkę i marchewki ugotować do miękkości w bulionie. Wystudzić. Mięsa pozbawić ewentualnych kostek i chrząstek i razem z warzywami zmielić w maszynce. Cebulę obrać i pokroić

Świat Domowej Kuchni
Marokański gulasz z kurczakiem i warzywami 128

mógł się cieszyć lekką egzotyką z łatwo dostępnych produktów. Mimo uproszczenia, nie brakuje mu aromatu, słodko-pikantnych smaków i bogactwa składników. Składniki (na 3-4 porcje): 500g filetów z udek kurczaka lub piersi duża czerwona papryka duża żółta papryka 1 duża cebula 6 ząbków czosnku 1 średnia cukinia 2 cienkie marchewki około 12 suszonych moreli 2 łyżeczki mielonej kolendry(...)łyżeczki mielonego cynamonu łyżeczka mielonego kuminu 1/3 łyżeczki chili w proszku 3 łyżki oleju 250ml bulionu drobiowego natka pietruszki do posypania   Udka lub piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, czyścimy z błonek i kroimy w mniej więcej centymetrowe kawałki. Do kurczaka dodajemy 2 łyżki oleju oraz po połowie wskazanych w przepisie przypraw. Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki

Smaczna Strona
Kurczak Zagrodowy - co z ciebie za typ 122

starszych Kurczak Zagrodowy różni się dość znacznie wyglądem od typowych, dostępnych na marketowych półkach brojlerów. Wywodzi się od kur wiejskich, jest więc regularniej umięśniony, smuklejszy i zdecydowanie bardziej wybiegany. Udka kurczaka zagrodowego nie ociekają od nadmiaru tłuszczu, skóra jest cieńsza, a mięso bardziej kruche. Słowo "zagrodowy" nie jest w tym przypadku jedynie nazwą marki, ale ściśle odzwierciedla metody chowu kurczaków(...)który przebiega pod ścisłym nadzorem weterynaryjnym i sanitarnym. Z mięsa kurczaka Zagrodowego, możemy przygotować wszystko - od doskonałego rosołu, filetów, galaretek i legumin po pieczone udka i wiele innych pyszności. Podczas warsztatów przygotowaliśmy dania opracowane przez Macieja Nowickiego rosół polski z pielmieniami, kurczak na dyni w kminie i kolendrze skrzydełka z agrestem i anyżem zapiekanka z kurczaka z ryżem Już

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Poniedziałek: Kurczak w winie Elisabeth Taylor 92

Taylor: jest lekko dekadencki,, głównym składnikiem jest wino i wreszcie – jest to danie idealne dla leniwych, bo wymaga minimum pracy. Polecamy! Przepis pochodzi z serwisu Littlethings . Składniki: 4 udka z kurczaka 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 szklanka białego, wytrawnego wina Liść laurowy 2 łyżki oleju Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Kurczaki osusz dokładnie papierowym ręcznikiem(...)posól i popieprz. Rozgrzej w rondlu 2 łyżki oleju. Wykładaj na rozgrzany tłuszcz udka skórą do dołu. Smaż na dobrym ogniu przez 2-3 minuty albo do czasu aż skórka się przyrumieni. Krok 2 Posiekaj szalotki i dwa ząbki czosnku. Odwróć kurczaki na drugą i wsyp do rondla cebule i czosnek. Smaż kolejny 2-3 minuty. Krok 3 Dodaj liść

Niedzielny kucharz
Kurczak wędzony z łazankami 113

dań z mięsem smażonym, pieczonym lub gotowanym. Polecam   Przepis na 3-4 porcje dania Kurczak wędzony z łazankami   SKŁADNIKI: 2 cebule czerwone 1 papryka czerwona 2 wędzone udka kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1/2 pęczka szczypiorku 150-200 g makaronu typu łazanki sól czarny pieprz mielony   PRZYGOTOWANIE: Makaron łazanki ugotować według(...)przepisu na opakowaniu. Czerwone cebule obrać, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w piórka. Czerwoną paprykę opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki. Z wędzonych udek kurczaka zdjąć skórę, obrać mięso z kości i mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i na gorący tłuszcz włożyć piórka cebuli, zeszklić, następnie dodać pokrojone mięso kurczaka i paprykę czerwoną, przesmażyć

WSZYSTKO SMACZNE
Pieczony kurczak taco 132

naszej meksykańskiej przyprawy taco . Zobaczcie jak powstaje smakowity pieczony kurczak taco. Zawsze zastanawiałem się dlaczego tak mało jest w sklepach kurczaków w całości, czyli tych nie krojonych na pałki, udka i piersi. Doszedłem do wniosku, że wiele osób albo nie potrafi ich porcjować, albo zwyczajnie ten rodzaj drobiu jest tak duży, że trudno im go zjeść w całości. Może się(...)też podać na kolację, przy której towarzyszą goście waszego domu. Rezerwujcie nieco ponad 60 minut w kuchni i bierzemy się do pracy. Polecam wam także mój przepis na udka z kurczaka w pieprzu cytrynowym. Ponadto możecie też przygotować sobie pulpety gotowane na parze . Zasmakują wam. Zobacz mój film z przygotowania pieczonego kurczaka Składniki – Kurczak taco

Kuchennyviral.pl

Proponowane wyszukiwania