Składniki sałata rzymska tuńczyk w oleju sos czosnkowy sól, pieprz kilka kropel octu jabłkowego placki tortilli Przygotowanie Listki sałaty umyć, osuszyć. Tuńczyka doprawić solą, pieprzem i
Gaździnka warzyPamiętacie wpis o Green Boxie ? Jeżeli nie to zapraszam TUTAJ . Poniższy jadłospis przygotowałam w większości z produktów otrzymanych właśnie od Green Boxa (od siebie dodałam jedynie
Zdrowie na języku :PKolejna propozycja przepysznej sałatki, która oczywiście idealnie będzie pasowała również na święta. Przyznam się, że sałatkom nie umiem zrobić ładnych zdjęć,😕 bo nie lubię robić warstwowych
Zdrowie i pysznie na talerzuPowiem Wam szczerze, że robiąc te danie bałam się efektu końcowego😮 Nigdy jeszcze nie łączyłam pesto z tuńczykiem. Ale oczywiście jakby nie wyszło to nie dzieliła
Zdrowie i pysznie na talerzufajny aromatyczny smak😇 Podam Wam od razu propozycję, do czego możecie wykorzystać ten zdrowy smakołyk: KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŁACIATY MURZYNEK Z TWAROGIEM I KASZĄ JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI FIT 3 BIT KULKI TRUSKAWKOWE PIECZONE JABŁUSZKO Z NADZIENIEM CIASTECZKA JAGLANE Z MUSEM OWOCOWYM KASZOTTO Z WARZYWAMI BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ JAJA Z KASZĄ JAGLANĄ I BROKUŁEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzuBabeczki na obiad? Oczywiście, że TAK!👍 Nikt nie mówił, że muffiny mają być tylko na słodko i na deser😋 Smakują zarówno na ciepło jak i na
Zdrowie i pysznie na talerzuW pracy chodzi między nami przepis na paprykarz z tuńczykiem. Przepis jest na znaczną ilość słoiczków, więc na dzień dobry przygotowałam z połowy porcji. No mniej
Gotowanie z pasjąNie ma nic lepszego po treningu jak sycąca kolorowa zapiekanka👌💪 Bardzo prosta, tania i szybka w wykonaniu. Smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno w
Zdrowie i pysznie na talerzuNajlepszym wyborem na sycące śniadanie jest opcja białkowo-tłuszczowya (BT), a tu nie mogło zabraknąć omleta 😁 To najpopularniejsza forma spożywania jajek jakie ostatnio się widuje (u
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki dwie garści makaronu pełnoziarnistego - rurki kilka pieczarek puszka tuńczyka w oleju pęczek natki pietruszki sól, pieprz, tymianek, estragon łyżeczka octu jabłkowego sos sojowy creme do
Gaździnka warzyWpis tym razem sylwestrowo - noworoczny i mała odmiana od słodkości, czyli wytrawna sałatka. Bardzo szybka i prosta do wykonania, na ostatnią chwilę. Od jakiegoś czasu walczę
FitKotWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Niewiem jak Wy, ale ja bardzo lubię sałatki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style
Marta GotujeSezon na pomidory w pełni. Na straganach jest duży ich wybór: czerwone, różowe, zielone, czerwono-brązowe, żółte, pomarańczowe, w różnych kształtach i rozmiarach. Wow! Ta różnorodność
Codziennik KuchennyDzisiaj kuchnia włoska, a dokładniej to makaron w kształcie rurek w sosie śmietanowym z tuńczykiem (z puszki) i cukinią posypany parmezanem i zielonym pieprzem. Potrawa jest
Oryginalny smakSkładniki: 100 g kaszy jaglanej marchewka pietruszka kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kawałek imbiru, sól 2 ząbki czosnku 2 puszki tuńczyka w oleju
Gaździnka warzyMakaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków…
Oryginalny smakDziś proponuję sałatkę kolorową i pyszną. Kaszę kuskus zalałam szklanką bulionu drobiowego. Dodałam do niej pokrojoną natkę pietruszki. Pokroiłam drobno: czerwoną paprykę, ogórek kiszony i zielony
potrawyregionalneDziś propozycja na ciekawą w smaku i bardzo dekoracyjną sałatkę. Zestawienie młodego bobu i tuńczyka daje rewelacyjny smak. Pozostałe składniki można komponować według uznania. Składniki
potrawyregionalnefasolę odcedzić z wody/zalewy. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Tuńczyka odcedzić z sosu i ewentualnie podrobić jeśli w kawałku. Ogórka kiszonego pokroić w kostkę. W salaterce zmieszać tuńczyka z warzywami, olejem i przyprawami. Odstawić na co najmniej 15 min. żeby smaki się „przegryzły”. Jeść z kromką pieczywa chrupkiego. Smacznego
Grunt to przepis!inaczej awokado będzie pełne goryczy) oraz jajek, to polecam Wam taki zestaw jako lekki, a równocześnie bardzo pożywny obiad. Zapraszam więc na zapiekane awokado z jajkiem i tuńczykiem w towarzystwie kolorowych, pieczonych warzyw :) Porcja dla 2 osób: * awokado- 2 szt. * jajko- 4 małe szt. * tuńczyk (najlepiej w oleju)- około 70 g * sól, pieprz, papryczka chili * mix ugotowanych warzyw(...)pół i wydrążyć pestkę. Zagłębienie po pestce nieco powiększyć, najlepiej łyżką. Awokado ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w środek delikatnie wbić jajko, wyłożyć tuńczykiem i doprawić. Na tej samej blaszce wyłożyć mrożone warzywa oraz pomidorki koktajlowe, uprzednio posmarowane olejem i doprawione. Piec 17-20 minut. Smacznego
Kraina Miodem PłynącaMeshweya wg Łatwej kuchni śródziemnomorskiej Claudii Roden na 2 porcje (jako samodzielne danie) lub 4 mniejsze czas przygotowania: 30 min. + 45 min. pieczenie warzyw Składniki: 3 cebule 3 papryki (czerwone lub zielone) 3 pomidory 200 g tuńczyka z puszki, u mnie tuńczyka Callipo w oliwie 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka kaparów 10 oliwek (czarnych lub zielonych) kilka filecików(...)minut, aż stanie się miękka. Gotową cebulę ostudź i pokrój na ćwiartki. Składniki sałatki ułóż w dekoracyjny sposób na osobnych talerzach - najpierw pieczone warzywa, potem ćwiartki jajka, duże kawałki tuńczyka, tu i tam ułóż fileciki anchois, następnie posyp oliwkami i kaparami. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, kminek, sól i pieprz i otrzymanym sosem polej sałatkę
Chilli Czosnek i Oliwapomidorów oraz tuńczykiem, sardynkami, bobem albo kurczakiem. Następnie pierożki piecze się w piecu ( al horno ) lub w rozgrzanym oleju ( fritas ). Moja dzisiejsza propozycja to autorskie empanadillas z tuńczykiem oraz zielonymi warzywami, które są jednymi z moich ulubionych. * SKŁADNIKI na 20 pierogów Farsz: 1 cukinia 1 zielona papryka 1 por 1 pęczek szczypiorku wraz z cebulkami 2 szklanki mrożonego(...)patelnię z rozgrzaną oliwą. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Również wrzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minut. Dodajemy mrożony groszek i tuńczyka odsączonego z sosu. Kapary i czosnek siekamy i łączymy z resztą warzyw. Na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Całość przyprawiamy czarnuszką, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. (Pamiętajmy, aby warzywa były usmażone al dente , ponieważ w piecu
Food SquareSAŁATKA Z TUŃCZYKIEM-INACZEJ MAM DLA WAS SAŁATKĘ KTÓRĄ UWIELBIAM, JEST CAŁKIEM INNA OD TYPOWYCH SAŁATEK Z TUŃCZYKIEM,JEST ZE ŚWIEŻYCH WARZYW ,LEKKA I PYSZNA SKŁADNIKI: -SAŁATA LODOWA -2 POMIDORY -PÓŁ ZIELONEGO DŁUGIEGO OGÓRKA -PAPRYKA CZERWONA -KUKURYDZA(PÓŁ PUSZKI) -3 JAJKA -TUŃCZYK W OLEJU -PÓŁ CZERWONEJ CEBULKI KILKA ŁYŻEK MAJONEZU I TYLE SAMO JOGURTU NATURALNEGO SOSIK SAŁATKOWY WŁOSKI(...)SÓL PRZYGOTOWANIE: WSZYSTKIE WARZYWA KROIMY NA WIĘKSZE KAWAŁKI,JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO I KROIMY W ÓSEMKI,TUŃCZYKA OSĄCZAMY Z OLEJU,CEBULKĘ W CIENIUTKIE PÓŁ PLASTERKI ,DODAJEMY OSĄCZONĄ KUKURYDZĘ, MIESZAMY MAJONEZ Z JOGURTEM I SOSIKIEM WŁOSKIM,I SOLĄ(DO SMAKU),MIESZAMY Z SAŁATKĄ-I WCINAMY.... SAŁATKA NAJLEPIEJ SMAKUJE LATEM,JAK POMIDORKI MAJĄ WSPANIAŁY SMAK,ALE I ZIMĄ CZĘSTO JĄ PRZYRZĄDZAM
Swojskie jedzonkozawsze gdy wychodzę na cały dzień to wrzucam puszkę do torebki i zdrową sałatkę mam zawsze przy sobie. Zakochałam się tym produkcie, połączenie lekko słodkiego kuskusu, pysznego tuńczyka i mnóstwa warzyw to strzał w dziesiątkę. Jeśli do tej pory nie znaliście tuńczyka Rio Mare, to zachęcam Was do spróbowania. Może i kosztuje trochę więcej niż standardowa puszka tej ryby
Gotowanie i blogowanieSałatki świąteczne są przeróżne i z różnymi dodatkami. Przygotowałam sałatkę lekką, z tuńczykiem, ryżem i warzywami w dodatku w kształcie choinki na lekkie święta. Można ją podać z sosem czosnkowym lub bez, tak przygotowana nie zaszkodzi diecie w trakcie świąt. Polecam. SKŁADNIKI : 1 woreczek ryżu 180 g tuńczyka w puszce 6 jajek przepiórczych 1 łyżka majonezu(...)PRZYGOTOWANIE : Brokuł dzielimy na różyczki, marchew obieramy i kroimy w plastry. Warzywa gotujemy na parze na półmiękko. Studzimy, z marchewki odkładamy 2 kawałki na trzonki choinki, resztę drobno kroimy. Jajka gotujemy i obieramy. Ryż gotujemy, odcedzamy, studzimy. Do miski przekładamy ryż, odcedzonego tuńczyka, przyprawy, majonez i dokładnie mieszamy. Na kwadratowy talerz nakładamy część sałatki, tworzymy kształt
Kulinarne Fantazje MarioliJest sycąca, bo z ryżem, a żeby było zdrowiej - z brązowym. Do tego warzywa i zdrowe tłuszcze oraz białko. Jeśli ktoś chce, to sól w tym wypadku można bez szkody dla smaku pominąć, chociaż ja akurat dodałam jej szczyptę. Wprawdzie tuńczyk z puszki jest jest dość kontrowersyjny i tak do końca nie wiadomo, czy jest zdrowy czy też nie. Jednak(...)obcieknięcia. W tym czasie szczypiorek siekamy, a paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę, fasolę i tuńczyka odcedzamy z zalewy. W dużej misce łączymy wszystkie warzywa, ugotowany ryż i tuńczyka. Dodajemy olej oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby jeszcze raz doprawiamy.Sałatkę przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje oczywiście następnego dnia po przygotowaniu, gdy wszystkie smaki już się
Ratunku obiadprzepłukać zimną wodą i po odcieknięciu przełożyć do miski. Dodać tuńczyka (wcześniej odlać sos) i sok z cytryny. Paprykę pokroić w kostkę,oliwki na pół i dodać warzywa do makaronu z tuńczykiem. Wymieszać z majonezem. Jeżeli sałatkę przygotowuje się dzień wcześniej warto dodać majonez dopiero rano przed wyjściem do pracy
Pasja SmakuSałatka jest fajnym pomysłem na szybkie, lekkie oraz bogate w witaminy i substancje odżywcze danie. Jest idealną propozycją dla lubiących połączenie smaku tuńczyka ze świeżymi warzywami. Składniki: 1 opakowanie mixu sałat 5 ziemniaków 5 średnich dojrzałych pomidorów 5 jajek ½ dużego zielonego ogórka 1 ½ puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym ½ czerwonej cebuli zioła prowansalskie oregano oliwa Sos: 5 ząbków
Szalona Kuchnia Ewelinywiele sposobów, może być smażony, grillowany, wędzony, suszony. Może być dodatkiem do wielu potraw: sałatek, zapiekanek, potraw z ryżem lub pizzy. U mnie dzisiaj grillowany stek z tuńczyka w towarzystwie warzyw, sera mozzarella oraz sosu 1000 wysp, a wszytko to owinięte tortillą. Zamiast steku, który może być niedostępny w naszych sklepach możemy użyć tuńczyka z puszki w sosie własnym
Smak mojej kuchniSałatka z tuńczyka, makaronu i warzyw. Pięknie wygląda na stole. Można nawet powiedzieć, że to sałatkowy "tort". Może j ą zrobić na zbliżające się święta wielkanocne? Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 5 ogórków konserwowych 2 jajka ugotowane na twardo majonez
Ala piecze i gotuje