tuńczyk z warzywami - 500 przepisów (strona:2/34)

TORT CHLEBOWY Z TUŃCZYKIEM, JAJKAMI I WARZYWAMI 299

uprawiane w najlepszych dla nich strefach klimatycznych, dlatego też np. groszek pochodzi z Polskich Kujaw, a kukurydza z Węgier. Inspirując się ich produktami przygotowałam genialny, wytrawny tort z dodatkiem warzyw, tuńczyka oraz przepiórczych jajek i świeżych ziół. Taki wytrawny tort jest świetnym pomysłem na rodzinną imprezę, urodzinowe przyjęcie albo na każdą okazję, w której chcemy zaskoczyć swoich gości Robi się

Ostra na Słodko
KOLOROWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 132

Dziś zapraszam Was na Lekką sałatkę z warzywami oraz tuńczykiem. Pyszna sałatka dla osób dbających o figurę i nie tylko.  SKŁADNIKI: 2 garści mix sałat 1 pomidor 5 rzodkiewek 1 papryka czerwona 3 łyżki natki pietruszki 1 puszka tuńczyka z wody Sól i pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE:  Warzywa myję. Tuńczyka odcedzam z wody. Pomidory(...)rzodkiewki i paprykę kroję w plastry. Do miski przekładam mix sałat, dodaję warzywa, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam wszystko. Na górę kładę kawałki tuńczyka. Posypuję drobno posiekaną natką pietruszki. Za pomocą łyżki robię kleksy z jogurtu

Gotowanie Patki
MUSZLE FASZEROWANE TUNCZYKIEM I KUSKUSEM 185

pochłonie cały płyn, studzimy, mieszamy.Paprykę oraz cebulę drobno kroimy w  kosteczkę. Oliwki kroimy na mniejsze kawałeczki, ogórki w drobną kostkę. Tuńczyka osączamy. Do salaterki przekładamy pokrojone warzywa, tuńczyka, kaszę, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku. W osolonej wodzie gotujemy makaron na półtwardo. Ugotowany hartujemy zimną wodą, ostudzone muszle napełniamy sałatką

Z Majeczką w kuchni
Ziołowa sałatka z tuńczykiem i białą fasolą 455

Dzisiaj po raz kolejny lekka sałatka z tych "na szybko". Ulubiony tuńczyk w towarzystwie kukurydzy, białej fasoli i chrupiącej mieszanki Euforia od firmy Ziarenkowo, czyli godna uwagi alternatywa dla kurczaka i warzyw. Przyznam, że pierwszy raz od bardzo długiego czasu jadłam białą fasolę- zapas czerwonej zawsze mam w szafce bo wprost ją uwielbiam, więc zazwyczaj trzymałam się tego, co dobre(...)świeżego 35g cebuli 10g mieszanki ziaren Euforia koperek świeży lub suszony estragon oregano pieprz sól natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Ogórka obrać i pokroić w kostkę Cebulę drobno posiekać Wszystkie warzywa i tuńczyka wymieszać w misce Dodać mieszankę ziaren Przyprawić według uznania Mieszankę Euforia oraz inne znajdziecie tutaj: http://www.ziarenkowo.com

peanutbuttermonster
Sałatka z tuńczykiem i makaronem 130

swej ofercie także inne, ciekawe smaki: świderki z czekoladą (jestem ich bardzo ciekawa), kokardki, penne i kółka. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu: makaron zalewamy sosem pomidorowym, dodajemy tuńczyka, warzywa, posypujemy pokruszoną fetą. Prosto i bardzo smacznie! makaron mini rurki z warzywami  Lubella sałata lodowa pęczek szczypiorku 20 oliwek bez pestek puszka tuńczyka w kawałku kawałek sera feta

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną :) 188

Uwielbiam takie posiłki!  Dużo zielonych liści ,  świeżych i chrupiących warzyw,   dodatek kaszy lub makaronu  i coś, co dostarczy mi  białka - kurczak, indyk, ryba lub właśnie ostatnio tuńczyk!  Kiedyś kupiłam puszkę tuńczyka, otworzyłam, powąchałam, spróbowałam i podziękowałam 😃😁 Kompletnie nie moje smaki. Jednak pomyślałam, że dam tuńczykowi jeszcze jedną szansę, w końcu tak wiele osób(...)puszce, a w słoiczku.  Ma prosty, idealny skład, pochodzenie ekologiczne i duże kawałki ryby.  Coś przegenialnego! Użyty w poniższej sałatce smakował cudownie! Sałatka to oprócz warzyw i tuńczyka także kasza gryczana, pyszny sos, a także migdały. Całość smakuje wyśmienicie! Taka sałatka dobrze sprawdzi się na lekki obiad, który można również zapakować do pracy, szkoły, uczelni.  Składniki

Zdrowie na języku :P
Lekka sałatka warstwowa z tuńczykiem 517

Smaczna, lekka sałatka warstwowa z tuńczykiem, warzywami i sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzi się na imprezowym stole. Zamiast tuńczyka można dodać szynkę konserwową, też będzie pasować. Składniki na sałatka warstwowa z tuńczykiem: pęczek rzodkiewek mała czerwona papryka puszka kukurydzy puszka groszku 4 jajka 2 puszki tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) szczypiorek Sos: 150 ml gęstego, naturalnego jogurtu 3 łyżki majonezu

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka wiosenna z tuńczykiem 207

Lekka sałatka pachnąca wiosną i świeżymi warzywami. Tuńczyk i wyrazisty dressing  z sosem Worcester dopełniają całości. 1 niewielka kapusta pekińska 3 ogórki gruntowe 8 pomidorków koktajlowych 8 rzodkiewek ½ puszki zielonego groszku 1 puszka tuńczyka  w kawałkach w sosie własnym 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku Dressing: 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżki sosu

Trzeci talerz
Sałatka z tuńczykiem 126

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pożywną sałatkę z brązowym ryżem, tuńczykiem i warzywami. Do przygotowania porcji dla 3 osób będziemy potrzebować: - 1 woreczek brązowego ryżu - 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym - 1 słoik mieszanki marchwi, groszku i kukurydzy (470 g/282 g po odsączeniu) m.in. firma Kotlin ma takie mieszanki w swojej ofercie - 5 suszonych pomidorów - 1 łyżkę oleju z suszonych(...)pieprz do smaku 1. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. 3. Następnie do miski dodajemy odsączoną mieszankę warzyw, odsączonego tuńczyka, odcedzony ryż oraz olej. 4. Całość delikatnie mieszamy, przyprawiamy i gotowe! Sałatka najlepiej smakuje na zimno. SMACZNEGO

Bez Cebuli
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I SEREM ŻÓŁTYM 86

osączam z oleju na sicie. Pomidora i ogórka kroję w kostkę (wielkość według uznania). Przygotowuję sos: dokładnie łączę ze sobą wszystkie jego składniki. Do miski wkładam sałatę, dodaję pozostałe warzywa, tuńczyka i ser, Całość zalewam przygotowanym sosem, mieszam

JejKuchnia
Sałatka z soczewicy czarnej i tuńczyka 183

soczewicy będzie idealna na pożywny posiłek (lunch) do pracy, jak również jako niecodzienna kolacja dla dwojga. Składniki na 4 porcje : 200g czarnej soczewicy (może być też zielona) puszka tuńczyka w sosie własnym (220g) 100g pomidorków koktajlowych (u mnie daktylowe) 1 mała czerwona cebula pół pęczka kolendry 1 łyżka oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej z ziarenkami(...)łyżki, lub więcej jeśli ktoś bardzo lubi zapach i smak kolendry (tu ukłony w stronę Karola Okrasy ). W dużej misce wymieszać ugotowaną i ostudzoną soczewicę, pokrojone warzywa, tuńczyka odsączonego z zalewy, posiekaną kolendrę i dokładnie wymieszać. Zalać dressingiem, doprawić do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Podawać na liściach sałaty, udekorować świeżymi listkami kolendry. 1 porcja to ok. 225 kcal

Dietolog
Sałatka z tuńczykiem i awokado 122

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 awokado 40g rukoli 50g świeżego szpinaku 4 jajka 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 4 łyżki śmietany

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z tuńczykiem i awokado 141

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 awokado 40g rukoli 50g świeżego szpinaku 4 jajka 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 4 łyżki śmietany

Szalona Kuchnia Eweliny
Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem 146

Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “kotleciki” i serwuje jako przystawkę. Obecnie pod nazwą carpaccio rozumiemy dania przygotowane z cienko pokrojonego mięsa, ryb (łososia czy tuńczyka), warzyw i owoców. Buraki są bogatym źródłem kwasu foliowego i manganu. Kwas foliowy jest niezbędny w procesie syntezy i naprawy naszego DNA, a także bierze udział w produkowaniu czerwonych ciałek

W kuchni Katie
Wiosna w Le Victoria Brasserie Moderne 107

kolorowe. I jak to w Le Victoria Brasserie Moderne to finezyjne połączenie francuskiej kuchni z polskimi akcentami. Niedawno miałam przyjemność spróbować kilku dań z nowej karty. 1.WIOSENNA NIÇOISE- zielone warzywa, tuńczyk, cytrusowy dressing. Czyli sałatka nicejska według Macieja Majewskiego. A w niej żółtko w tempurze – wspaniałe, idealny tuńczyk, młody bób i groszek... 2. PROSIAK, SELER, DYMKA – schab z mlecznego prosiaka

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania