tuńczyk z warzywami - 500 przepisów

Tortilla z tuńczykiem i warzywami 591

Tortilla z tuńczykiem i warzywami -to pyszne danie, ale także idealny pomysł na obiad i kolację. Równie dobrze sprawdzi się jako przekąska na imprezę, czy też jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Gdyby nie ten majonez, to można by uznać to za bardzo zdrową przekąskę – ale przecież zawsze można wymienić majonez na jogurt […] The post Tortilla(...)tuńczykiem i warzywami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wrapy z tuńczykiem i warzywami 139

Lubicie tortille? Ja uwielbiam... gdy tylko mam czas to robię je sama i napełniam ulubionymi składnikami. Podstawą są warzywa, do tego kurczak lub np. tuńczyk, tak jak w tym przypadku. Gdy dania są kolorowe, jest znacznie więcej chętnych do jedzenia:) Ja robię tortille z mąki kukurydzianej, ale można też użyć razowej, będą zdrowsze. Równie smaczne będą ze zwykłej mąki(...)oliwki zaś przepołowić, wymieszać ze szczypiorem. Tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki sosu dokładnie zmieszać. Połową sosu zalać warzywa, resztą polać sałatę. Wymieszać. Na ciepłe tortille kolejno nakładać sałatę, warzywa i tuńczyka. Złożyć w kopertę. Przed podaniem przekroić.                 Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Empanadillas con pisto y atun, czyli pierożki z tuńczykiem i warzywami 118

Dziś kolejne typowe hiszpańskie danie. W Hiszpanii najbardziej popularne są empanadillas nadziewane tuńczykiem i pomidorami i właśnie te moje dzisiejsze,  z  duszonymi warzywami i tuńczykiem. Niestety w Polsce nie spotkałam się nigdzie z gotowym ciastem na te pierożki, więc robię je tylko, gdy ktoś może mi je przywieźć z Hiszpanii. Kiedyś spróbowałam zrobić to ciasto sama(...)robić na  2 sposoby: smażyć w głębokim tłuszczu i upiec w piekarniku. Dziś wybrałam tę drugą opcję, mniej kaloryczną. Empanadillas con pisto y atun, czyli pierożki z warzywami i tuńczykiem Składniki na 16 sztuk:1 opakowanie gotowych blatów na empanadillas 100 g cebuli150 zielonej papryki250 g pomidorów100 g cukinii15 g czosnku1 puszka tuńczyka w oleju 170 g2 jajka ugotowane

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z tuńczykiem i warzywami 326

można je podać na obiad. Z drugiej strony wyglądem przypomina nieco sałatkę, którą można zaserwować jako przystawkę czy kolację. Tak czy inaczej jest to pyszne połączenie makaronu, tuńczyka i sporej ilości kolorowych warzyw... Składniki:250g makaronu świderki,2 jajka, puszka tuńczyka w oleju, łyżka kaparów, 4 małe pomidorki, 250g brokułów, 150ml jogurtu naturalnego, 100ml majonezu, ząbek czosnku, sól, pieprz

Z miłości do słodkości
Kokardki z tuńczykiem w warzywach 151

tarki, kapustę posiekać, cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć, paprykę pokroić w kostkę. Do pół litra wody dodać koncentrat, masło, olej i wszystkie warzywa. Dusić pod przykryciem przez 15 minut. Pod koniec dodać tuńczyka i przyprawy. Wymieszać i zagotować.  Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć i dorzucić do warzyw w garnku. Wymieszać. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki

Pasja Smaku
Makaron z tuńczykiem i warzywami 269

Prosty posiłek, a ile zastosowań! Składniki na 3 porcje: 300 g makaronu świderki 80 g koncentratu pomidorowego 600 ml bulionu 1 ząbek czosnku 1 cebula Puszka tuńczyka w oleju – 185 g 300g mieszanki warzyw świeżych lub mrożonych: marchewka, cukinia, papryka, fasolka szparagowa 1/3 łyżeczki chili ¾ łyżeczki oregano Sól Pieprz Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na odrobinie oleju zeszklić(...)cebulę, czosnek i warzywa. Podlać bulionem. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, chili i oregano.  Wsypać makaron – gotować do miękkości wg instrukcji na opakowaniu, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliło. Ewentualnie podlać jeszcze bulionem.  2-3 minuty przed końcem dodać tuńczyka bez oleju. Wymieszać. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
RISOTTO Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI 195

naprawdę do risotto możemy dorzucać wszystko co mamy pod ręką, bądź co lubimy... Może być z mięskiem, z rybą, z warzywami, wędliną. Warunkiem dobrego risotto jest odpowiedni gatunek ryżu, przeznaczonego typowo do tej potrawy. Ja używam ryżu Arborio firmy Kupiec. Bardzo dobry ryż o owalnych, bardziej zaokrąglonych ziarenkach. W czasie gotowania wydziela dużo skrobi, przez co staje się(...)ryżu Arborio 1 duża cebula2 marchewki1 pietruszka2 łodygi selera naciowego200g pieczarekpuszka tuńczyka w sosie własnymkoncentrat pomidorowyostra paprykasóloliwa z oliwekok 1l buliony (warzywnego lub drobiowego)Wykonanie:Rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę podsmażamy, aż zaczyna robić się szklista. Następnie wrzucamy starte na oczkach warzywa: marchewkę i pietruszkę i pokrojony w kostkę seler naciowy. Podsmażamy ciągle mieszając

Walijskie Pichcenie
Kasztanowo-pszenne burrito z warzywami i tuńczykiem 102

Weekend zapowiadał się bardzo pracowicie, więc postanowiłam przygotować tortille, by w razie potrzeby rzucić coś, co się nawinie do środka. Jak to dobrze, że jakiś czas

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka z Tuńczykiem i Oliwkami 164

Zapiekanka z tuńczykiem, oliwkami i warzywami to pożywny, zdrowy, a także smaczny i kolorowy obiad. Połączenie oliwek z tuńczykiem to idealna kombinacja, a reszta warzyw wraz z makaronem doskonale ze sobą komponuje.Zapiekanka z Tuńczykiem i Oliwkami - Składniki:400 g makaronu100 g żółtego seraok. 60 g oliwek (czarne, zielone)opakowanie mrożonej mieszanki warzyw: kalafior, brokuły, marchewkaok. 100 g papryki konserwowejdowolny(...)minut). Odcedzamy. Makaron ugotowany al dente wykładamy na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania (ok. 20 x 30 cm). Na niego kładziemy ugotowane warzywa, paprykę, oliwki oraz tuńczyka. Całość zalewamy sosem serowym, a wierzch posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni ok. 20 minut.Moje posty

Słodka Strona
Sałatka z tuńczykiem 122

łyżki majonezu - 1 łyżeczka musztardy - pieprz - sól Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, szatkujemy. Osączamy tuńczyka i warzywa z puszki. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy: jajka, tuńczyka, warzywa, kapary, majonez, musztardę. Doprawiamy pieprzem i solą. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Paszteciki z tuńczykiem, warzywami i mascarpone 140

pieprzu sól do smaku dodatkowo: roztrzepane jajko łyżka maku Cebulę drobno siekamy i wraz z cukinią podsmażamy na maśle. Gdy się zeszklą zestawiamy z ognia i dodajemy osączonego tuńczyka, ugotowane warzywa pokrojone w kosteczkę oraz mascarpone, posiekaną natkę i przyprawy. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Piekarnik nastawiamy(...)stopni. Przygotowujemy ciasto. Drożdże kruszymy i mieszamy ze śmietaną aż się rozpuszczą. Mąkę przesiewamy, siekamy z masłem i przyprawami po czym dodajemy śmietanę […] Artykuł Paszteciki z tuńczykiem, warzywami i mascarpone pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Fit tortilla z tuńczykiem i świeżymi warzywami 118

jedzenie. Prosta w przygotowaniu, ale także zdrowa i pożywna. W wersji na zimno idealnie pasuje jako przekąska, a w wersji na ciepło śmiało można ją podać na obiad. Tuńczyk, świeże warzywa, papryczka chilli i sos miętowy świetnie się komponują tworząc przepyszny posiłek. I nie obawiaj się papryczki, sos miętowy doskonale łagodzi ostry smak. Składniki Ilość porcji: 2 2 pszenne tortille(...)Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 321,1 kcal Białko:23,2 g Tłuszcze: 8,6 g Węglowodany: 36,7 g   Artykuł Fit tortilla z tuńczykiem i świeżymi warzywami pochodzi z serwisu ale Pysznie

ale Pysznie
Ryżowa zapiekanka z tuńczykiem i warzywami 175

popularnej, tuńczykowo-ryżowej sałatki. Wzbogacona o cukinię i marchewkę. Idealna na rodzinny obiad czy nawet przyjęcie. ;) Składniki (na ok. 6 porcji) : - 2 torebki dowolnego, ulubionego ryżu - 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym (odsączonego) - puszka kukurydzy - 1 duża cukinia - 2-3 średniej wielkości marchewki - cebula - ząbek czosnku - 2 łyżki oleju - 2 łyżki kremowego serka kanapkowego - 2 łyżki musztardy - kubeczek(...)podlać 1/2 szklanki wody. Dusić na dużym ogniu aż lekko zmiękną. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jogurt rozbełtać z jajkiem, musztardą i kremowym serkiem. W dużej misce wymieszać kolejno : ryż, warzywa, tuńczyk i kukurydzę. Połączyć całość z jogurtem. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć najpierw plasterki cukinii, a potem żółty ser. Piec bez przykrycia przez 25 minut, następnie ustawić funkcję

Kuchnia Ellie
Sałatka z tuńczykiem i fasolą mung 210

doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i kwaskiem cytrynowym. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: brokuł , czarnuszka , fasola mung , Gellwe , kwasek cytrynowy , ogórki , papryka , sałatka , seler konserwowy , Targroch , tuńczyk , warzywa , Wielkanoc

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tuńczyk zapiekany pod beszamelem 129

patelnię, mleko. Nie było więc wyjścia innego, niż połączenie wszystkich tych składników w jedną całość.  I tym magicznym sposobem znalazłam swój   pomysł na zapiekankę makaronową z warzywami i tuńczykiem w sosie beszamelowym. A efekt? W każdym razie zacznijmy od początku. Potrzebowałam: połowę makaronu warzywa na patelnię tuńczyka w kawałkach w puszce pół szklanki mleka łyżkę masła łyżkę mąki(...)Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 5. Przygotuj naczynie żaroodporne. Po wykonaniu tych czynności postępuj zgodzie z instrukcją na obrazkach.  W naczyniu wyłóż makaron. Następnie usmażone warzywa. Na wierzchu układamy tuńczyka. Zalewamy sosem beszamelowym. Wszystko mieszamy i posypujemy kawałkami mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku, w temp. 180 stopni ok 20 minut. Obiad gotowy.  Czas przygotowania - 40 minut

Mój Smak na Życie

Proponowane wyszukiwania