Kolejna przekąska, która sprawdzi się na Święta lub Sylwestra. Tym razem bardziej elegancka. Warstwowe mini sałatki z tuńczykiem, kukurydzą, natką pietruszki i serem, udekorowane przepiórczymi jajeczkami
Oryginalny smakWiększość przepisów pokazuje sposób przygotowania papryki faszerowanej mięsem mielonym z dodatkiem ryżu. Ja natomiast w tym wpisie chciałbym Wam pokazać jak możemy przygotować jeszcze bardziej zdrową
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najlepsze sałatki. Nie ma to jak śledzik pod pierzyną, klasyczna warzywna z majonezem zwana za rubieżą sałatką Olivier, czy sałatka mimoza z tuńczykiem. Bardzo dobra jest też sałatka winegret, czyli tytułowy sos winegret oraz warzywa gotowane, kiszone (koniecznie ogórek, ale jadłam też wersję z kiszoną kapustą) i strączkowe, które można ugotować samemu, ale w mojej szybkiej wersji używam warzyw
Ugotowane pozamiataneDziś będzie przepis na steki z tuńczyka. Danie,które wymaga minimum składników i minimum czasu na przygotowanie. Smakuje wyśmienicie i naprawdę warto spróbować. Tuńczyk jest rybą
kuchnia doskirozdrobnionego tuńczyka w wodzie czosnek granulowany, pieprz 1,5 łyżki jogurtu naturalnego Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy - przekładamy do miski. Tuńczyka odcedzamy z wody dodajemy razem z przyprawami i jogurtem naturalnym do warzyw - mieszamy. Smacznego
Moje-pitraszeniePyszne naleśniki w uroczym różowym kolorze z kontrastującym zielonym nadzieniem. Szpinak z groszkiem tuńczykiem i fetą stanowią świetne połączenie a całość jest wyśmienita :) duży upieczony burak
Mienta blogmango, awokado skropione kolendrą i koprem Szparagi w sosie holenderskim z jajkiem „poche” Zupa Zupa z młodych warzyw z jajkiem „poche” uperfumowana dymką Dania główne Pierogi z kaszanką, jabłkiem i cynamonem Fish & chips Stek z tuńczyka panierowany w białym i czarnym sezamie z tatarem z mango i avocado Kotleciki z górki cielęcej z kostką w cielęcym sosie(...)wpisuje się w całą filozofię restauracji? Szparagi w sosie holenderskim z jajkiem „poche” (brak zdjęcia) były doskonałe. Niekiedy wystarczą tylko dobre, świeże produkty i znakomity sos. Zupa z młodych warzyw z jajkiem „poche” (znowu) nie powaliła mnie na kolana. Nie miała smaku, a warzywa były twardawe. Zdecydowanie wolę moją jarzynówkę. Pierogi z kaszanką, jabłkiem i cynamonem (brak zdjęcia). Dania
Kuchnia Bazyliioliwy i soku zależy od upodobań, w mojej sałatki nie dodaję ich zbyt wiele. Smacznego Zobacz również inne sałatki: Sałatka pomidorowa z tuńczykiem Sałatka z młodych ziemniaków i bobu Sałatka z komosą ryżową i pieczonymi warzywami Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym
Codziennik Kuchennynasmarowania miski dla aromatu sól, pieprz 1 łyżeczka oliwy z oliwek BIOLEVITA w saszetce (dostępna m.in. TU) Warzywa umyć, pokroić w dowolne kawałki. Sałatę poszarpać palcami. Jajko ugotować na twardo i podzielić na większe cząstki. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić jeśli jest w kawałkach. Ząbkiem czosnku – przekrojony na pół aby lepiej wydobyć aromat - natrzeć ścianki miseczki, Wrzucić
Grunt to przepis!ziół prowansalskich 1 puszka tuńczyka w oleju starty ser cheddar ok. 300 g makaronu Selera oczyszczamy z grubych włókien i kroimy w cienkie plasterki, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę i cebulę kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mąkę mieszamy z wodą. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim warzywa (seler, marchewka, cebula, papryka(...)dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek, ostrą i słodką paprykę oraz przecier. Całość dokładnie mieszamy i dusimy (bez przykrycia) aż warzywa będą miękkie (ale nie mogą się rozlatywać). Dolewamy mąkę z wodą i mieszamy aż sos zgęstnieje. Tuńczyka osączamy z oleju. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i rozkładamy na talerze. Polewamy sosem (jest dość gęsty
Czary - gary w kuchniSkładniki:dynia do 1 kg3 małe marchwiecebula (użyłam niewykorzystanych środków cebul, jakie usunęliśmy podczas zapiekania cebul z farszem z tuńczyka)1/4 małej główki kapustyresztki kurczaka z obiadu2 łyżki pasty curry, ja użyłam zielonej pastysól, pieprz, olejWykonanie:Warzywa kroimy niedbale i wszystkie razem dusimy pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju na wolnym ogniu. Nie ma potrzeby dodawania płynu, wystarczy
Taste Of My Dayminut i już jest gotowa do spożycia :) Dzisiaj zachęcam do przygotowania pożywnej sałatki wraz z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, tuńczyka i dużej ilości zielonej pietruszki. Taka sałatka będzie idealna na drugie śniadanie. Jeżeli staracie się jeść więcej warzyw to przygotujcie sałatkę kuskus wraz z dodatkiem pomidora, ogórka i zielonej pietruszk i . Składniki na porcje
Ugotowaćczas taki sobie na sałatki, lepiej pakować do słoika zupy, ale te sałatki akurat są dość pożywne, na bazie soczewicy, makaronu i warzyw strączkowych i dwie z nich można też zjeść na ciepło. Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem zdjęcie powyżej 4 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz ½ ogórka ½ czerwonej cebuli ½ puszki ciecierzycy puszka tuńczyka w kawałkach
Cooking for Emilyopakowaniu brokułu i fasolke gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą warzywa odcedzamy, brokuły kroimy na mniejsze kawałki makaron, warzywa wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy koncentrat, mieszamy wsypujemy pesto, smażymy/gotujemy mieszając na małym ogniu na koniec dodajemy odcedzonego tuńczyka, jeszcze chwilę smażymy mieszając przyprawiamy wg. smaku SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjeden gryz. Dobrze komponują się z czerwonym winem.10. Hummus z południowych Włochczyli dip z ciecierzycy, migdałów i suszonych pomidorów. Możecie podać ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki.11. Empanadas z tuńczykiemChrupiące smażone pierogi z nadzieniem z tuńczyka i pomidorów.12. Panna cotta z sosem malinowymA na deser proponuję małe porcyjki waniliowej panna cotty z dodatkiem sosu, który o tej porze
Chilli Czosnek i Oliwa