tuńczyk z warzywami - 500 przepisów (strona:22/34)

Szpinak – właściwości lecznicze 250

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozważania nad sadzonym jajem! 186

seler naciowy, pieczarki. Nie przepadam za zbyt rozmiękczonymi warzywami sadzonymi z jajkiem dlatego warzywa kroję w paski lub talarki i dodaję na rozgrzaną patelnię po czym od razu wbijam jajko i smażę do ściętego białka. - z rybami z puszki W tej opcji polecam łososia lub tuńczyka w oleju. Nie używam wtedy dodatkowo masła lub oliwy gdyż ryby z puszki same

upichcona
Sałatka z ciecierzycy 554

Ciecierzyca to bardzo zdrowe, wysokobiałkowe warzywo jednak mało doceniane. W połączeniu z wędzoną rybą lub nawet z rybą z puszki świetnie smakuje. Polecam pyszną, pożywną sałatkę z ciecierzycą w roli głównej. Składniki: 2 ryby wędzone (makrela, dorsz) ewentualnie tuńczyk z puszki 2 puszki ciecierzycy 1 duża czerwona cebula pęczek natki pietruszki sól pieprz 2 ząbki czosnku 4-5 łyżek oliwy

Pysznie & Pięknie
ESPADA W ROLI GÓWNEJ Klika słów o kuchni maderyjskiej 145

się wreszcie wielki, chyba 7 litowy garnek ze świeżo przyrządzonymi rybami gotowanymi w warzywach z dużą ilością ziemniaków. Danie dla dwóch osób okazało się tak ogromne, że nie daliśmy rady nawet jego połowie. Nie wszystkie lokalne ryby udało nam się zidentyfikować, ale na pewno był tam tuńczyk, sardynki, espada, dorada i coś płastugowatego. Jeśli traficie na Maderę koniecznie spróbujcie

Smaki Ewy
Fit przepisy na blogu 151

RUKOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI SAŁATKA Z BROKUŁOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA

W kuchennym oknie Ewy
Grillowany tuńczyk z sałatką po nicejsku 107

Grillowana ryba i świeże sezonowe warzywa kojarzą mi się z leniwymi, letnimi wieczorami. Pewnie dlatego nawet jeżeli wieczór nie należy do szczególnie leniwych lubię przyrządzać tego typu dania. Oprócz klasycznego grillowanego łososia, od czasu do czasu stawiam na tuńczyka. Tym razem za dodatek posłużyła wariacja sałatki nicejskiej - przygotowałam ją na bazie sałaty i fasolki szparagowej a całość podałam z dodatkiem

Milion Smaków
Niedzielny obiad w Ten Sushi 154

porcje sałatki wakame. Na drugie zamawiamy makaron undon ze smażoną wieprzowiną i warzywami w stylu azjatyckim (29 zł), który jest zupełnie bez smaku i bez charakteru. Potem na naszym stole pojawia się zestaw Masakari (20 szt, 63 zł). W skład zestawu wchodzi: 6 x futomaki z tuńczykiem , serkiem, sałata, awokado, ogórkiem  i rzepą 6 x hosomaki maślaną

Kulinarne przygody Gatity
Tuńczyk pod pierzynką 113

który dziś będzie w lżejszej, tuńczykowej wersji. Najlepiej przygotować ją ze świeżych warzyw, ale jeśli musimy coś szybko ugotować, bo grozi nam śmierć głodowa, to można się wspomóc gotowymi opakowaniami buraków i marchewki.   Składniki: 4 duże ugotowane ziemniaki 2 czerwone cebule obrane, posiekane i posolone puszka tuńczyka dobrej jakości opakowanie gotowej gotowanej marchewki albo 3 duże marchewki ugotowane, obrane

Ugotowane pozamiatane
Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem 147

Mogą to być pomidory, cukinie, papryki, czy bakłażany, jednym słowem - najpiękniejsze warzywa, jakie lato ma nam do zaoferowania. Wprost zajadałam się gemistą w czasie mojego pobytu na wyspie Kos , a potem odtworzyłam przepis na gemistę w domu.  Tym razem postanowiłam danie trochę urozmaicić dodając do farszu tuńczyka z puszki i skórkę otartą z cytryny. Przepis też trochę uprościłam. Wystarczy

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka nicejska. 253

puszka tuńczyk w oleju kilka anchois cebula czerwoma garść czarnych oliwek kilka sztuk pomidorków koktajlowych liść laurowy sól dressing: 6 łyżek oliwy z oliwek1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnkupieprzsól2 łyżki octu winnego Zaczynamy od ziemniaków - obieramy i gotujemy. Do wody dorzucamy listek laurowy i solimy. Gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy resztę składników. Gotujemy jajka i fasolkę, myjemy warzywa. Kroimy pomidorki(...)dressingu. Teraz czas aby wszystko ładnie wyłożyć. Na dół wędruje sałata, następnie ziemniaki i fasolka. Teraz już bez znaczenia, układamy pomidory, oliwki, rozsypujemy cebulę, kładziemy w kupkach tuńczyka, rozkładamy anchois i jajka. Całość polewamy naszym cudownym sosem.  Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Sushi! 219

majonezu, odrobiną wasabi, na to kładziemy pasek ryby i warzywa, np. marchewki lub ogórki pokrojone w julienkę,. Tak jak w przypadku hosomaków, podważamy matkę kciukami, dociskamy wnętrze resztą palców i zdecydowanie zawijamy, pozostawiając łączeniem do dołu. California Maki kroimy na 4 części.  Najlepsze ryby/owoce morza do sushi to surowy tuńczyk, łosoś surowy, wędzony lub pieczony, pieczony węgorz,  krewetki

My Culinary Art
Sałatka z fasolki szparagowej, rukoli i jajka. 204

chyba najważniejsze prozdrowotne cechy fasolki szparagowej. Ja do jedzenia tego warzywa nie muszę się jakoś zbytnio zmuszać dodatkowymi argumentami. Smakuje mi bardzo i gdybym się nie kontrolował, to mógłbym niechcący zamienić tydzień sałatkowy w fasolkowy ;) Przyznam szczerze, że miałem pomysł na sałatkę z dużymi zwartymi kawałkami tuńczyka, ale to co znalazłem w puszcze nie spełniło moich oczekiwań, chociaż smakowo było

zadanie-gotowanie
Kuleczki z tuńczykiem, marchewką i soczewicą z aromatycznym barszczem 148

suszonego koperku Łyżeczka oleju kokosowego 2,5 l wody sól, pieprz Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem. Przełożyć do miski i dodać startą na drobnych oczkach marchewkę, soczewicę, płatki jaglane, otręby i przyprawy. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kulki. Ugotować na parze, około 30-35 minut. Warzywa na barszcz obrać, umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liście

FitKot
Gozleme ,tureckie chlebki. 183

razy i bardzo mnie zaciekawiły .Gozleme to tureckie chlebki z mięsem , warzywami ,serem ,zależnie co ktoś lubi .Oryginalne nie zawierają drożdży w składzie ,ale ja skorzystałam z przepisu z drożdżami ,bo takie ciasto po prostu łatwiej się wałkuje i pięknie i szybko wyrasta.Moje gozleme zawierają farsz z tuńczyka ,marchewki ,cebulki i świeżej bazylii . Składniki : na dwa placki w formie koła

Ladylaura.
Makaron z tuńczykiem, marchewką i groszkiem 311

Kolejny makaron na szybko , z opcją wykorzystania zalegającej w zamrażalce mrożonki w postaci marchewki z groszkiem. Do tego pomidory i tuńczyk. Składniki: 1 puszka tuńczyka 200

Pasja Smaku
Empanada gallega, hiszpański "kulebiak" 145

chorizo. Natomiast moja dzisiejsza wersja jest bez tuńczyka. Inspirację czerpałam z bloga Vanesy Mis recetas mas caseras. Empanada gallega, hiszpański "kulebiak" Składniki:Ciasto500 g mąki200 ml letniej wody25 g świeżych drożdży10 łyżek oliwy  z oliwek (można użyć oliwę, która nam zostanie ze smażenia warzyw)1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka soliFarsz:2 jajka ugotowane

Kulinarne przygody Gatity