truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:105/166)

PIERNIK TRUSKAWKOWY 125

mleka 1/2 szklanki śmietany 18% 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka sody oczyszczonej Krem miodowy: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4-5 łyżeczek miodu z truskawką Dodatkowo: dżem truskawkowy z kawałkami owoców (280g) posypka cukrowa czerwona Przygotowanie: Piernik - margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę pszenną z sodą oczyszczoną(...)koniec dodawać porcjami przesianą mąkę z sodą i przyprawą do piernika - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada - jeśli ciasto wyjdzie Wam za gęste należy dodać odrobinę mleka, robić to bardzo małymi porcjami

Ciastka - domowe słodkości
Biszkopt Ovocella 202

najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w temp. 170 z termoobiegiem/180 stopni bez termoobiegu. Kroimy na 2 równe blaty . Składniki na masę owocową I: 8 jabłek     2 galaretki cytrynowe Jabłka obieramy i ścieramy(...)żelatyny Śmietanę miksujemy na sztywnoz pudrem i snieżką. Żelatynę rozrabiamy w ¼ szklanki gorącej wody. Cienkim strumieniem wlewamy do ubitej kremówki. Miksujemy dokładnie. Składniki na warstwę owocową II: 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek ( świeże bądź mrożone) dodatkowo: nasączenie: cytryna+ ½ szklanki przegotowanej wody + 3 łyżki cukru z wanilią WYKONANIE blat biszkoptowy+ nasączenie ½ masy jabłkowej ½ kremu biszkopt + nasączenie + ½ masy jabłkowej+  ½ kremu

Domowe ciasta
MOCNO MAŚLANE CIASTECZKA Z DOMOWYM DŻEMEM 154

Pyszne, kruche i mocno maślane.  Takie prawdziwe domowe maślane ciasteczka.  Bez dodatku proszku do pieczenia czy sody ...  Zrobienie ich zajmie Wam na prawdę niewiele czasu.  Polecam gorąco przepis!  Składniki: 200 g masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Wykonanie: Mąkę przesiewamy, łączymy z cukrem pudrem, żółtkami(...)wycinamy dowolne kształty. Ja dla urozmaicenia sklejałam po 2 ciastka (w jednym wcześniej wycięłam małą dziurkę), i na wierzchnie - to z otworem nakładałam odrobinę dżemu truskawkowegoPiec w temp. 175st do uzyskania złotego koloru

Walijskie Pichcenie
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 128

przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-35 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Ciasto przekroić na plastry grubości wysokości foremki, z plastrów wykrawać(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka

moj przepis na
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 115

przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-35 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Ciasto przekroić na plastry grubości wysokości foremki, z plastrów wykrawać(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka

moj przepis na
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 153

przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-35 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Ciasto przekroić na plastry grubości wysokości foremki, z plastrów wykrawać(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka

moj przepis na
Truskawkowe tiramisu 95

Sezon na truskawki jeszcze trwa,  więc to ostatni dzwonek aby zrobić ten pyszny deser bez pieczenia.  Tiramisu to k lasyka którą kochają prawie wszyscy.  Dobrze się kroi i doskonale prezentuje na talerzyku, zdecydowanie dla osób które kochają ten włoski deser w każdym wydaniu. Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam i gdyby nie kalorie mogłabym(...)śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru   Poncz:   350 ml mocnej słodzonej  kawy espresso 100   ml likieru amaretto lub rumu   Mus truskawkowy: 350 g świeżych truskawek 1 łyżka cukru 100 ml   wody 1 galaretka truskawkowa   Dodatkowo: Ciemne kakao do oprószenia   Sposób przygotowania: Poncz: Zaparzoną i ostudzoną kawę wymieszać z likierem

Wanilia i Kardamon
Tort truskawkowy z borówkami 265

Dodaję cukier i żółtka. Ubijam. Następnie dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Masę przelewam na tortownicę i piekę około 25 minut w temp. 170 stopni. Upieczone biszkopty jasny i ciemny nasączam likierem truskawkowym. 3. Masa truskawkowa: ½ kg truskawek miksuję blenderem na mus. Mus przelewam do garnka, stawiam na ogniu i doprowadzam do wrzenia(...)śmietan fixem. Dodaję tężejący mus truskawkowy. Miksuję. 4. Pozostałe truskawki kroję w kostkę. Masę dzielę na dwie części. Do jednej części dodaję truskawki oraz borówki. Mieszam. 5. Na biszkopt jasny wykładam połowę masy z owocami. Przykrywam biszkoptem ciemnym. Na biszkopt ciemny wykładam drugą część masy z owocami. Przykrywam biszkoptem jasnym. Masą truskawkową bez owoców smaruję boki i wierzch tortu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Makowiec królewski 793

roku dzięki firmie Helio obyło się bez tego męczącego procesu. Ich masa makowa zawiera wszystko to co powinna i jest pyszna. Do tego przepisu będzie wprost idealna! Makowiec królewski Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia (nie jest konieczny, ale dzięki niemu będziemy pewni, że biszkopt(...)mnie orzechy laskowe Helio Natura ) 2 łyżki adwokatu Dodatkowo: około 850 g masy makowej (u mnie masa makowa z bakaliami Helio ) galaretka rozpuszczona w szklance gorącej wody (u mnie truskawkowa) Wymiary formy 28 cm x 24 cm. Zaczynamy do jasnego biszkoptu. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE

PatiGotuje
CHMURKA CZEREŚNIOWA Z GALARETKĄ 111

Składniki: Masa serowa: 125 g sera białego 1/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 125 ml mleka 3 płaskie łyżki żelatyny 125 g margaryny ok. 300

Ciastka - domowe słodkości
Ptasie mleczko z malinami + film 214

Ptasie mleczko z malinami to przepyszny, delikatny i bardzo puszysty deser idealny na upalne dni dla dzieci i dorosłych. Torcik jest prosty w przygotowaniu i można

Smakowite Dania
Ciasto Kubuś bez pieczenia 494

Ciasto to powstało w związku z konkursem organizowanym przez na blogu "Takie tam pichcenie" . Inspiracją był przepis Madzi, który lekko zmodyfikowałam. Ciasto jest łatwe do przygotowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Strucla z dżemem i kruszonką 110

domowego dżemu truskawkowego, a na drugą słoiczek również domowego dżemu wiśniowego, po 150g każdy, następnie ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku jak roladę Przygotowujemy kruszonkę, w misce mieszamy i zagniatamy ze sobą 25g masła, 25g cukru i 50g mąki pszennej do momentu aż powstanie surowa kruszonka Zrolowane ciasto układamy na brytfannie lub w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Analogicznie postępujemy(...)wierzchu rozmąconym białkiem a następnie posypujemy kruszonką.  Obie strucle pozostawiamy w brytfannie na 40 min do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 0 C przez 25min (Piekarnik ustawiony na grzanie góra-dół bez termo-obiegu). Smacznego strucla z dżemem i kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Racuchy drożdżowe z jabłkami na jogurcie

Księga-Smaku
Ciasto z truskawkami i budyniem 238

soli Warstwa budyniowa 3 budynie śmietankowe bez cukru po 35 g każdy 1l mleka 150 g cukru 1 kostka masła (200 g) Warstwa truskawkowa 350 g truskawek 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody Warstwa z galaretką 350 g truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 400 ml wody Przygotowanie Biszkopt: Białka(...)czas miksując dodać żółtka. Na koniec dodać przesianą przez sito mąkę i całość delikatnie wymieszać za pomocą szpatułki. Masę przełożyć do formy 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut, do suchego patyczka. Warstwa budyniowa : Do naczynia wlać 700 ml mleka i dodać cukier. Wymieszać i doprowadzić do zagotowania

Alle Dobre!
Biszkopt truskawki pianką 179

biszkopt : 3 jajka 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   pianka : 660 ml śmietanki 30% 1,5 galaretki truskawkowej (użyłam dwóch galaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony(...)pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia  i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.   Pianka: Na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia

cucinare