łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik 250 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru (można dodać dowolną ilość w zależności od preferowanej słodkości masy) 5 łyżeczek żelatyny skórka otarta z 1 cytryny Dodatkowo: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę
My simple kitchenSernik na zimno z jagodami, z serków homogenizowanych. Kolorowy, bardzo efektownie się prezentuje. Jest naprawdę pyszny i zbyt szynko znika… PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO
Dorota SmakujeRóżowy torcik... Puszysta, delikatna pianka. Na spodzie z pokruszonych herbatników. Udekorowana świeżymi owocami. Pyszna delikatność! Smacznego! Składniki: Spód herbatnikowy: 250 g herbatników; 160 g masła; 1
Gospodyni MiejskaJogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny deser, który odpowiednio przyozdobiony będzie idealny
Słodkie okruszkiPrzepyszny sernik na zimno na bazie mleka skondensowanego z orzeźwiającymi truskawkami. Ciasto reprezentuje typowo letnie smaki, które z pewnością uwiodą niejedno podniebienie. Truskawkowo Śmietankowy Sernik na
Słodka StronaDziś mam dla was coś słodkiego, ale nie jest to tradycyjne ciasto pieczone. Nie jest to też ciasto bez pieczenia. Nie mniej jest to coś równie pysznego i super wyglądającego, coś co przypadnie do gustu zwłaszcza dzieciom. A mowa o deserze na zimno z dwóch składników: galaretek i śmietanki, przypominającego wyglądem pokrojonego na kawałki arbuza. Pomysł(...)kilka tanich produktów, żeby wyczarować ten fajny deser, który sprawdzi się w nadchodzącym sezonie letnim i nie tylko. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 galaretki agrestowe 3 galaretki truskawkowe 250ml śmietany 30% Sposób przygotowania: Formę keksówkę posmarowałam cieniutko masłem i wyłożyłam folią spożywczą. Masło dałam po to żeby folia lepiej przylegała do formy. Jedną galaretkę agrestową rozpuściłam w 250ml
Waniliowe Improwizacjebrzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Sernik z kokosową bezą Sernik z musem mango Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Ptysiowe rafaello Błyskawiczne ciasto świąteczne Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek(...)puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa Ciasto św Jakuba Ciasto imperozwe Bananowa chmurka Brzoskwiniowa polana Placek iłowiecki Orzechowiec Stefanka Cytrynka Bounty
Cynamonowe szczęściedania, ja wzięłam kaszę gryczaną z kurczakiem w ziołach, a eM kaszę perłową z carry i kurczakiem. Oba dania były wcześniej przygotowane, wymieszane z resztą składników i podpieczone w piecu. Podawane były z wybranym sosem i sałatką. Do picia, wybraliśmy specjalność zakładu, przepyszną, orzeźwiającą lemoniadę. Mimo nie za dużych porcji - tak przynajmniej to wyglądało, w połowie jedzenie byłam już(...)Kaszy, a w lokalu obok - w kawiarni u Żarneckich, gdzie wielkość gałki jak i połączenie smakowe zależy tylko od nas. Lody wyrabiane są bez ulepszaczy czy barwników, co jest ich zdecydowanym atutem! Wybraliśmy, bananowe, truskawkowe i brzoskwiniowe. Pod koniec zwiedzania nie obyło się bez wypróbowania tradycyjnych oscypków - których - jak wcześniej nam się wydawało - nie lubimy. W większym
Słodkie PrzyjemnościSezon truskawkowy uważam za otwarty i zapraszam na najprostsze i najlepsze babeczki z kawałkami truskawek. Robi się je błyskawicznie, nie trzeba miksera, wystarczy wszystko wymieszać łyżką
Healthy food explorerAtak cukrzycy ale także jakieś witaminy z truskawek. Przygotowanie składa się z trzech faz : Przygotowania ciasta kruchego , masy oraz bezy. Ciasto kruche robimy z masła, żółtek
Full SmakuJedno z moich ulubionych ciast, czyli sernik - znaczy skyrnik! Z dodatkiem galaretek owocowych od Bob Snail to niebo w gębie! Składniki: Kruche ciasto 50 g
Truskawkowa Fiestadrożdży 1 szklanka letniego mleka 1/2 szklanki letniego jogurtu naturalnego 3 kopiate łyżki cukru 50 g masła duża szczypta soli 2-3 łyżki mocnego alkoholu, ja dałam rum dżem truskawkowy do nadziewania cukier puder do posypania lub lukier tłuszcz do smażenia, u mnie olej rzepakowy Wszystkie składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Ja mam stół przy kalaoryferze(...)jednej strony, przykrywając garnek. Następnie odkryć garnek i przekręcić pączki, smażyć z drugiej strony na złoty kolor już bez przykrywania garnka. Gotowe usmażone pączki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Po wystudzeniu nadziewać dowolnym nadzieniem, u mnie dżem truskawkowy. Posypać cukrem pudrem lub polukrować
Monia miesza i gotujeBabeczka z kubeczka z nutą orzecha i piernika Babeczka z kubeczka to od zawsze mój awaryjny przepis na coś słodkiego bez pieczenia. Kilka machnięć łyżką, 3 minuty w mikrofali i mini ciasto gotowe. Dziś mam dla Was babeczkę z kubeczka z nutą orzecha i piernika. Do tego obowiązkowo porcja czekolady… Coś cudownego. Tak proste w przygotowaniu(...)deser. Czasem nie trzeba wiele, by przygotować coś pysznego Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki maślanki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki cukru trzcinowego 3 płaskie łyżki naturalnego kakao 1 łyżka dżemu truskawkowego 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 jajko klasy M 1 pełna łyżka pasty archaidowej* *u mnie pasta arachidowa
Słodkie okruszkikażdego placka nałożyć 1-2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego – musi być gęsty, dobrze odparowany z wody . Dokładnie zlepić, by nadzienie się nie wydostało. Tak przygotowane bułeczki układać w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – układać zlepieniem do dołu, jedna obok drugiej, pozostawiając między nimi małe przerwy, bułeczki „przytulą się” podczas pieczenia . B lachę z ciastem przykryć ściereczką(...)odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Po tym czasie całość obsypać twardą i zmrożoną kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 30-35 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Po wyjęciu z piekarnika, pozostawić w formie do ostygnięcia - zbyt wcze sne wyjęcie z tortownicy może sprawić, że ciasto straci kszta
Grunt to przepis!każdego placka nałożyć 1-2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego – musi być gęsty, dobrze odparowany z wody . Dokładnie zlepić, by nadzienie się nie wydostało. Tak przygotowane bułeczki układać w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – układać zlepieniem do dołu, jedna obok drugiej, pozostawiając między nimi małe przerwy, bułeczki „przytulą się” podczas pieczenia . B lachę z ciastem przykryć ściereczką kuchenną(...)odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Po tym czasie całość obsypać twardą i zmrożoną kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 30-35 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . A teraz warować z wałkiem przy wejściu do kuchni, aby Pan Mąż nie pożarł zawartości blachy za jednym posiedzeniem :) Smacznego
Grunt to przepis!