truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:98/166)

Gofry dyniowe 184

Dynia królowa jesieni na polskich stołach. Można ją wykorzystywać na wszelakie sposoby. Ja znalazłam kolejny pomysł, a tym razem - gofry! Składniki: 2 jaja 1 łyżka erytrytolu

Truskawkowa Fiesta
Kryształek wielkanocny 78

Kryształek wielkanocny czy też jogurtowiec z galaretkami. Ciasto z galaretką bez pieczenia to kryształek, wg mnie to efektowny i pyszny deser dla każdego, bo jest łatwe i szybkie do zrobienia. Jogurtowiec z galaretkami jest piękny, smaczny, będzie ozdobą każdego przyjęcia. Można tym sposobem przygotować taki tęczowy jogurtowiec z owocami , deser z samej śmietanki, lub zrobić sernik na zimno(...)podstawa to kolorowe galaretki, jogurt i w mojej wersji dodatkowo truskawki i mandarynki z puszki. Składniki na keksówkę + mała forma dodatkowo 3 galaretki o różnych kolorach, pomarańczowa, kiwi i truskawkowa rozpuszczone każda w 400 ml wrzącej wody, ostudzone i zostawione do stężenia i potem pokrojone w kostkę 2 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 200 ml wrzącej wody 500 g jogurt naturalny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Świąteczny sernik z truskawkowym musem wg Aleex 93

dania, które są w naszej rodzinie tradycją. Obok tradycji zawsze przygotowuję coś nowego, aby podkreślić niezwykły, świąteczny czas. W tym roku na naszym stole pojawi się pyszny sernik z truskawkowym musem według przepisu mojej koleżanki, który oczywiście nieco zmodyfikowałam. Ponieważ w czasie świąt wszystko musi być doskonałe, wypróbowałam ten przepis chwilkę wcześniej i z całego serca mogę go Wam polecić(...)budynie waniliowe bez cukru po 40g każdy  Mus truskawkowy:   • 900 ml wody  • 3 galaretki truskawkowe  • 400 g mrożonych truskawek  Sposób przygotowania:   Przygotowanie sernika warto rozłożyć na 2 dni: popołudniu jednego dnia upiec sernik, aby wystygł przez noc, a drugiego dnia rano zrobić mus truskawkowy I schłodzić ciasto w lodówce.   1. Piekarnik rozgrzać

W mojej kuchni
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną 88

Składniki: (szklanka 250 ml) Mąka pszenna szklanka Jajka 6 L Cukier szklanka  Proszek do pieczenia łyżeczka Śmietanka 30 % 400 ml Galaretka truskawkowa Truskawki do dekoracji opcjonalnie Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzącej wody i odstawić do przestudzenia. Białka ubijamy mikserem. Gdy zaczną się pienić wsypujemy cały cukier i ubijamy na sztywno. Kolejno dodajemy po jednym żółtku(...)miksera do połowy, wsypujemy szklankę mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. Dużą blaszkę dołączoną do piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć masę na biszkopt i równomiernie rozsmarować. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 10  minut bez termoobiegu. Po tym czasie wyjąć z piekarnika zdjąć

Kulinarne przygody
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 125

Przepyszny, delikatny, aksamitny sernik na zimno bez pieczenia, na spodzie z ciastek a kropką nad "i" jest wyczuwalny posmak kokosu. Doskonały deserek do popołudniowej kawy. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy tylko wszystko wymieszać, przełożyć do blachy i gotowe :) Takie rozwiązania to ja lubię najbardziej ;) Składniki na okrągłą blachę o średnicy 24 cm: * 1 kg twarogu z wiaderka(...)żelatyny (użyłam  Skworcu ) * pół szklanki wody * pół szklanki wiórków kokosowych (użyłam  Skworcu ) * 250 g kremowego nadzienia cukierniczego  smaku kokosowym (użyłam  Lauretta ) * 2 galaretki o smaku truskawkowym * około 2 szklanek borówek amerykańskich * 350 g kruchych ciastek (użyłam kruche maszynkowe ciasteczka z polewie czekoladowej  Brześć ) * około 70 g rozpuszczonego masła Wykonanie: Zacznijmy od spodu z ciastek. Kruche

Zrób to smacznie
Rabarbarowiec z kremem 145

ziemniaczanej/ razem mąki pszennej i ziemniaczanej ma być 1/2 szklanki/ galaretka rabarbarowa: 2 galaretki truskawkowe 1 i 1/2 kg rabarbaru pokrojonego 4 łyżki cukru trzcinowego 1/2 cytryny Krem: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa ciastka kakaowe typu petibery dekoracja: 50 g czekolady gorzkiej bezy Biszkopt: Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywno(...)będzie lśniąca dodaję żółtka i już tylko mieszam mikserem chwilę. Mąki przesiewam i dodaję , delikatnie mieszam od spodu łezką drewnianą. Dno formy o wymiarach 24x24 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę 15 minut. Biszkopt po wyjęciu studzę. Galaretka: Rabarbar, kroję, myję, przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny

wesoła kuchnia
Kruche ciasto - przepis podstawowy 217

ciasto nr 1 - (z przepisu Szarlotka po góralsku ) Składniki: 250 g mąki krupczatki 250 g mąki pszennej ½ szklanki cukru pudru 250 g margaryny lub masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do miski, szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut(...)przygotowane ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 minut. Kruche ciasto nr 4 - (z przepisu T artaletki z Owocami i Crème Pâtissière , Ciasto Truskawkowe z Bezą ) Składniki: 400 g mąki pszennej 200 g (1 kostka) masła 1 łyżka cukru pudru 2 jajka szczypta soli 6 łyżek zimnej wody Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać cukier puder

Mama Gotuje
Sernik na zimno z truskawkami 123

Zaczynają się pojawiać świeże truskawki, ceny są kosmiczne, ale już teraz warto zaopatrzyć się w kilka dobrych i sprawdzonych przepisów. Dzisiaj przepis na pyszny, lekki i

To co lubię - gotuję i polecam
Makaroniki truskawkowe 287

połówek): 335 g cukru pudru (150+150+35) 150 g obranych migdałów 120 g białek (60+60) w temperaturze pokojowej 50 ml wody barwnik (żelowy/sypki) Krem truskawkowy: pół filiżanki truskawek serek Philadelphia 2 łyżki cukru pudru       Migdały mielimy na proszek starając się, żeby ziarenka były jak najdrobniejsze, nie mogą jednak zamienić się w pastę - wilgotne orzechy(...)będą już się nadawać do przygotowania makaroników. Mieszamy dokładnie z 150g cukru pudru, dokładamy 60g białka i barwnik. Pamiętajcie, że intensywność kolorów zmniejsza się razem z pieczeniem, jeśli więc chcecie uzyskać mocny kolor to należy dodać barwnika od serca.      W rondelku mieszamy wodę i kolejne 150 g cukru pudru, stawiamy na średni palnik i podgrzewamy

sama złodycz
Tartaletki rabarbarowo-truskawkowe 141

oraz żółtka. Zagniatamy ciasto, które odstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki. Potem rozwałkowujemy i przekładamy do foremek tartaletkowych. Ciasto nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Zdejmujemy papier z grochem i podpiekamy jeszcze 5 minut.Studzimy. krem: Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zasypujemy 2 łyżkami(...)minutach zrobia się gęste i zwarte). Masę przekładamy do rękawa cukierniczego. Ozdabiamy nią wierzch tartaletek. Bezę można przypalić palnikiem gazowym lub wstawić tartaletki do piekarnika 120 stopni na 20 minut, a potem jeszcze na 5 minut podwyższamy temperaturę do 150 stopni,aby bez się lekko przyrumieniła. (dokładny opis ze zdjęciami wykonania bezy włoskiej znajdziecie np. tu ) Inspirację do tego

Bon appetit mon amie
Bezglutenowy sernik z musem truskawkowym 147

wyrównaj powierzchnię. Na masę serową nakładaj po jednej łyżeczce mus truskawkowy zachowując odstępy i zagłębiając do połowy łyżeczkę w masie. Tak przygotowany sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 120 stopni i piecz przez kolejne 90 minut. Po 90 minutach pieczenia wierzch sernika posmaruj jogurtem. Wsadź sernik ponownie do piekarnika

Kuchnia bezglutenowa
Walentynkowe ciasteczka z marmoladą 145

masła 125 g margaryny (pół kostki) 3 jajka 32g cukru waniliowego (2 opakowania po 16g), przepis na domowy cukier waniliowy tutaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia marmolada w wybranym smaku do przełożenia (polecam truskawkową, malinową, śliwkową) Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć i zarobić z nich ciasto. Ciasto zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na godzinę (jeśli mamy lodówkę(...)jest zbyt rzadkie można lekko podsypywać mąką. W połowie ciasteczek, należy wyciąć dziurkę (mniejszą foremką, lub kieliszkiem).  Piec tylko 8-10 minut w temperaturze 190 º. Trzeba uważać, by za mocno się nie spiekły.  Gdy ostygną, ciastka bez dziurki posmarować marmoladą i przykryć ciastkami z dziurką. Można oprószyć cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne

Mania Wypiekania
SZYBKIE CIASTO PRÓŻNIAK 306

konfitury (u mnie zwykle truskawkowa) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki oleju - 1-1,5 łyżeczki cynamonu - 1 łyżka soku z cytryny, gdy mam słodkie jabłka (nie trzeba) W misie roztrzepać jajka z cukrem (ksylitolem), konfiturą, olejem i cytryną (gdy mamy b. słodkie jabłka), dodać mąkę wymieszaną z cynamonem i proszkiem do pieczenia, mieszamy do połączenia(...)nich ginie, po upieczeniu ciasto jest bardziej widoczne. Dzięki dużej ilości jabłek ciasto jest bardzo wilgotne. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy ok.40-50 na termoobiegu. U mnie zwykle 40 minut, ale najlepiej sprawdzić patyczkiem na środku, czy jest dopieczone. Upieczone ciasto wykładamy z piekarnika i od razu

Smaczne Zdrowe
Omlet z kaszy manny z kremem kokosowym i czekoladą proteinową 106

Jako miłośniczka wszelkiego rodzaju z kokosa, ubóstwiam ten omlet! Kaszę manny można wykorzystać na wiele sposób, a jednym z nich jest właśnie omlet! Idealnie do niego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto Makarena 221

takie upały, jak ostatnio to pewnie Wam się nie chce piec, nie? Mnie też 😀 W ciągu ostatnich dwóch tygodni na słodko piekłam tylko muffiny , których zrobienie zajmuje z pieczeniem 25 minut. Bo po co się dogrzewać piekarnikiem jeszcze 😊 No, ale rodzina mnie docisnęła- i musiał powstać przekładaniec - taki na lato- jak lody – przyjemnie chłodzący podniebienie i orzeźwiający galaretkowymi warstwami(...)proszku do pieczenia   2 łyżki kakao   Białka miksujemy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i miksujemy do uzyskania sztywnej bezy. Dodajemy żółtka- miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao i dokładnie mieszamy. Wykładamy do blaszki (samo dno wykładamy papierem do pieczenia, bez brzegów- biszkopt wyrośnie wyższy). Pieczemy 35-40 minut

Domowe ciasta
TARTA STRACIATELLA Z TRUSKAWKAMI 123

zimnej śmietanki 30% (schładzanej minimum 12 godzin) 2 płaskie łyżki ksylitolu lub cukru 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej DODATKOWO: 300 g świeżych  truskawek, 3 łyżki dżemu truskawkowego WYKONANIE KRUCHY SPÓD : Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, szczyptę soli i pokrojone w kostkę zimne masło. Rozcieramy palcami lub miksujemy mieszadłem miksera planetarnego, do otrzymania drobnej kruszonki. Dodajemy jajko lub stopniowo(...)spłaszczamy i zawijamy w folę spożywczą. Wstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni C, bez termoobiegu. Formę na tartę o średnicy 24-26 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. Na arkuszu papieru do pieczenia rozwałkowujemy schłodzone ciasto, na wymiar nieco większy niż przygotowana forma.  Ostrożnie przekładamy do formy, tak by papier znalazł

cool and minty
Ciasto czekoladowe z serowymi łatkami 151

komponowała się idealnie. Wyczuwalny smak waty cukrowej, lekko truskawkowy doskonale oczyszcza kubki smakowe. Ja jestem niezwykle nią zaskoczona! Przejdźmy jednak do przepisu na ciasto, bo jeżeli już tutaj trafiliście, to zapewne macie na nie ochotę! :)               Potrzebujemy: 220 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao 180 g cukru

MamaOskarka
Tarta z truskawkami, białym winem i bazylią 165

100g mascarpone 500g truskawek opakowanie galaretki truskawkowej szklanka białego półsłodkiego wina listki bazylii  Z mąki, żółtek, margaryny, cukru i szczypty soli szybko zagniatamy kruche ciasto. Wylepiamy nim formę do tarty, spód nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Po tym czasie ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Czas pieczenia to 15 minut. Na upieczone

Wrzosowa Polana