galaretki truskawkowej, 500 ml gorącej wody. dodatkowo: 500 g truskawek, 8 herbatników, 1 łyżka cukru trzcinowego Symbio . Przygotowanie: biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę (ok. 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy(...)rozgrzanego piekarnika (góra-dół). pieczemy 20 minut w 180 stopniach. pianka: na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia (mają być płynne, ale nie ciepłe).Śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy do niej płynne galaretki i miksujemy. Piankę wylewamy na biszkopt z truskawkami (nie wyciągamy z foremki
Aga w kuchniSernik gotowany dodatkowo z warstwą jabłek..pycha..pomysł podpatrzyłam tutaj. składniki na masę serową: 800g tłustego twarogu 100g masła 1 szkl cukru 1 szkl mleka
Moje domowe kucharzenieCoś szybkiego, coś pysznego, coś truskawkowego z bananową nutką! Składniki: ? 2 banany ? 1/4 szklanki mleka ? 1/4 szklanki oleju ? 1/4 szklanki cukru ? 1 łyżeczka sody ? 1 szklanka
To co kochampieczenia i mieszamy albo na najniższych obrotach do połączenia się składników albo szpatułką. Ciasto przekładamy do tortownicy (średnica 23-26cm) wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia, ale bez posmarowanych boków. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. Kiedy biszkopt będzie upieczony wyciągamy gorącą blachę i zrzucamy
Gotuj z Mąkąskomplikowanego, no może wymaga trochę więcej czasu ale bez problemu poradzi sobie z nim nawet osoba początkująca w pieczeniu. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru(...)masła 50 g zmielonych orzechów 4 łyżki rumu na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 125 g masła 2 łyżki wrzątku dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki śmietanki kremówki 1/2 szklanki posłodzonej zimnej kawy lub herbaty Upiec biszkopt: białka wbić do miski i ubijać aż będą sztywne. Nadal ubijając wsypywać powoli cukier a następnie wrzucać po jednym żółtku
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCoś szybkiego, coś pysznego, coś truskawkowego z bananową nutką! Składniki: • 2 banany • 1/4 szklanki mleka • 1/4 szklanki oleju • 1/4 szklanki cukru • 1 łyżeczka sody • 1
To co kochamUrocze mini omleciki bez dodatku mąki w towarzystwie cudownego kremu, który będziecie wyjadać palcami jeszcze przed podaniem! Jogurt naturalny wymieszałam z odżywką białkową Iso Whey Zero o smaku truskawkowym i tak powstała najlepsza masa truskawkowa na świecie! Jeśli zwykłe serki się Wam znudziły zachęcam do wypróbowania smakowych białek, które nie zawierają sztucznych wypełniaczy i cukru. Jeśli już posiadacie taki(...)produkt możecie tworzyć własne kompozycje smakowe. Z apraszam na stronę mocnysklep.pl :) Omleciki: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych orzechów Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć po kilka minut z każdej strony, aż do ścięcia. Ja użyłam dodatkowo silikonowych foremek w kształcie serduszek. Krem: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka odżywki
Chocolate Muffin Blogdokładnie wymieszałam łyżką. Całą masę jaglaną przełożyłam na upieczony spód i ponownie wstawiłam do piekarnika na 50 minut, temp. 180°C. Długość pieczenia w dużej mierze zależy od piekarnika, mój jest bardzo prosto, bez żadnych dodatkowych funkcji. Ciasto jest gotowe, kiedy lekko się zarumieni. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu(...)pyszną czekoladę:) Czekoladę wylałam na część jaglaną i wstawiłam do lodówki. Ciasto można ozdobić płatkami kokosowymi, wiórkami, owocami, itd... Najlepiej smakuje następnego dnia:) A oto wersja z polewą truskawkową i wiórkami kokosowymi
nietadietasernik - to była motywacja do tego, by sprawdzić, czy ciast bez pieczenia też nie potrafię robić :DGotowy efekt nie wygląda może oszałamiająco (ale Tata stwierdził, że liczy się gest), na pewno nie przypomina ciacha z przepisu, którym się posiłkowałam, jego wykonanie nie obyło się bez przygód, ale wyszło smacznie i w sumie dość prosto :)Składniki:- kilkanaście biszkoptów(...)śmietany 30%- 4 łyżki cukru pudru- 4 waniliowe serki homogenizowane (150 g każdy)- 15 g żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wrzątku- ok. 200 g truskawek- opakowanie galaretki truskawkowej Przygotowania zaczynamy od tortownicy, której spód wykładamy folią aluminową, a po zamknięciu obręczy wystającą folię wywijamy do góry - to uszczelni naszą formę. Na tak przygotowane dno wykładamy biszkopty, a na nie przekrojone
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki: Ciasto Kruche: 1,5 szklanki mąki 1-2 jaja 1 cukier wanilinowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kostki masła (125g) 1/4 szklanki cukru pudru jeśli lubimy słodkie dodajmy 0,5 szklanki cukru pudru Wszystkie składniki zagnieść na stolnicy, odkładamy do lodówki na 0,5 godziny. PO tym czasie wykładamy na tortownicę wcześniej wysmarowaną masłem(...)mascarpone i chłodną żelatynę. Masę tą wykładamy na zastygnięte maliny. Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Biała musza mieć temperaturę pokojową, ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy po 1 łyżce cukru a na sam koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Przekładamy na tortownicę wyłożoną pergaminem i pieczemy w 120* przez ok 1h jesli widzimy, że dobrze nie wyschła
Moje Słodkie Piekiełkoczuć, ani w smaku ani w konsystencji. Pachnie kakaem, cynamonem i gałką muszkatową. Jest mocno wilgotne ( w stylu brownie ) i bardzo, bardzo smaczne. Ja swoje dodatkowo przełożyłam marmoladą malinowo-truskawkową. Słodyczy ciastu nadaje pasta daktylowa, która w wykonaniu jest banalnie prosta. Pasta daktylowa: - 200 - 250 gr daktyli - woda Daktyle przesypujemy do małego garnuszka, zalewamy do równości owoców wodą. Doprowadzamy(...)powyższa pasta daktylowa - 3 pełne łyżki ciemnego prawdziwego kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżeczki mielonego cynamonu, 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej** - 1 łyżka octu * bądź 2 łyżki przyprawy do piernika ( jeżeli unikamy mąki pszennej, szukajmy przyprawy bez jej dodatku ) Do miski przekładamy wszystkie składniki oprócz przypraw i octu. Miksujemy na gładką
kawawszklanceSkładniki: Spód - 40 mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżeczki słodzika lub cukru Pianka - 4 białka - 50 ml zimnej wody - 9 g żelatyny - sok z 1/2 cytryny - 4 łyżeczki cukru waniliowego - 20 g słodzika lub cukru Masa truskawkowa - ok 100 g truskawek ( u mnie były to zamrożone, które wcześniej rozmroziłam) - 3 łyżeczki żelatyny
Health-Fit-LifeCiasto bez pieczenia. Z pysznymi truskawkami w galaretce, masą śmietanową z mascarpone przełożoną warstwami biszkoptów. Oryginalny przepis zawiera masę budyniową, ja zrobiłam bitą śmietanę usztywnianą serkiem mascarpone, dodatkowo dałam żelatynę, aby masa była sztywniejsza. Ale żelatynę można pominąć.Dodałam też dużo, bardzo dużo truskawek, dzięki czemu ciasto było bardzo rześkie, owocowe i orzeźwiające. 2 paczki biszkoptów(...)śmietany 30% 500 g. mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 3 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Galaretki truskawkowe rozpuścić w 750 ml. wody. 1/3 szklanki odlać do miseczki (będzie potrzebna do maczania biszkoptów). Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Pozostawić do przestudzenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodawać partiami
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesporo różnych warstw, ale ciasto prezentuje się bardzo apetycznie. Nie jest za słodkie, lekko cytrynowe, dobrze schłodzone, orzeźwia. Do jego przygotowania możemy zrobić biszkopt bez masła, jak na przykład w przepisie „ Biszkopt z musem truskawkowym ”, polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England oraz White Rose . Ciasto malinowe z polewą adwokatową Składniki(...)opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 16g 4 jajka skórka starta z 1/2 niedużej cytryny 280g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150ml wody mineralnej gazowanej Do nasączenia: 1/4 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Malinowe nadzienie: 8-9 łyżeczek żelatyny – 25g 900g malin (mogą
Mała Cukierenka