truskawka - 16921 przepisów (strona:452/1129)

Ciasto z zatopionymi truskawkami 153

ponieważ to połączenie daje niesamowity efekt. Składniki: 150g masła 200 g cukru pudru 4 jajka 200g mąki 100g mąki ziemniaczanej 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 50g zmielonych migdałów 500g truskawek Mąkę, mąkę ziemniaczaną i zmielone migdały mieszamy razem z proszkiem do pieczenia. Przeczytaj cały przepis - Ciasto z zatopionymi truskawkami at AleTorcik

AleTorcik
Truskawkowo - Czekoladowe Babeczki 127

Składniki : - 2 dojrzałe banany  - 12 łyżek płatków owsianych  - 2 szklanki truskawek  - 1 łyżka kakao  - 1,łyżeczka oleju kokosowego  Przygotowanie  Warstwa truskawkowa : Blendujemy truskawki, 10 łyżek płatków owsianych i olej kokosowy.  Warstwa czekoladowa: Blendujemy banany z kakao.  Pozostałe 2 łyżki płatków wsypujemy na dno silikonowych foremek.  Nakładamy najpierw warstwę truskawkowa

Szkrab Je Sam
Chałwowa pieczona owsianka z musem truskawkowym. 115

będzie gotowa, lub na podwieczorek. Polecam i zapraszam :) Składniki: Owsianka: półtorej szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1 szklanka mleka 10 dag ulubionej chałwy 2 łyżki rodzynek Mus: 1 szklanka świeżych truskawek cukier do smaku Dodatkowo: odrobina masła do posmarowania kokilek Wykonanie: 1. Mleko zagotowujemy, zalewamy nim płatki, przykrywamy talerzykiem lub pokrywką i odstawiamy do napęcznienia na około 10 minut. Następnie(...)owsiankę, następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Na wierzchu zrobi nam się taka zrumienienia skorupka. 3. W tym czasie gdy owsianka się piecze przygotowujemy mus: truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i miksujemy blenederem na gładki mus dodając cukier do smaku. 4. Upieczoną owsiankę podajemy polewając ją musem według uznania. 5. Życzę smacznego. Rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Ciasto z musem truskawkowym i jogurtową pianką. 156

tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka jogurtowa: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 1 galaretka zielona np. agrestowa 250 ml gorącej wody Mus truskawkowy: około 30 dag świeżych truskawek 1 cytrynowa galaretka cukier do smaku Dodatkowo: 10 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru(...)dokładnie z jogurtem naturalnym, jak ktoś chce można dodać cukru pudru do smaku. Następnie wykładamy ją równomiernie na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki i miksujemy blenderem na gładki mus, odmierzamy tak około 400 ml musu i przekładamy do garnka. Następnie zagotowujemy i wsypujemy galaretkę w proszku, mieszamy

Izabelawkuchni
Tort czekoladowo truskawkowy - 3 urodziny bloga 158

wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok godziny w 180 st. C - do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na 3 blaty. Krem truskawkowy: 500 g. truskawek (mogą być mrożone) 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej rozmieszane z 1 łyżką wody 500 g serka mascarpone Truskawki podgrzewamy z cukrem, a gdy cukier się rozpuści

Cynamonowe szczęście
Chleb na dzikich drożdżach z truskawek z czipsami truskawkowymi 122

Dziś kolejny pyszny chleb na dzikich drożdżach, uwielbiam sprawdzać z czego one się urodzą a z czego nie. Z truskawek zrodziły się pięknie i stąd powstał chleb z czipsami. Jak zrobić czipsy znajdziecie na blogu. Chleb jest pyszny i aromatyczny, idealny na śniadanie czy kolację a także na kanapki do pracy czy szkoły. Dzieciaki będą zachwycone. Chleb na dzikich drożdżach(...)truskawek z czipsami truskawkowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Leśny mech 189

dół i 1/3 góra. Mniejszą, górną część pokruszyć do miseczki, większą ułożyć na paterze. Wyłożyć krem (przygotowanie poniżej), wyrównać. Posypać okruszkami ciasta i udekorować owocami (u mnie maliny, borówki, truskawki).  Krem 200 ml śmietany 36% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią po 1/3 szklanki borówek amerykańskich, malin i pokrojonych w kawałki truskawek

Słodkie inspiracje
Delikatny sernik na zimno (bez jajek) z musem truskawkowym 207

obrotach, jednocześnie stopniowo wlewając mleko z żelatyną. Tężejącą masę serową wylać na przygotowany biszkoptowy spód, przykryć folią i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Mus truskawkowy 600 g truskawek (waga po obraniu) 3 łyżki żelatyny 1/4-1/3 szklanki zimnej wody 1/3 szklanki wrzątku Truskawki zblendować. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 10-15 min. do napęcznienia. Po tym czasie

Słodkie inspiracje
Frużelina truskawkowa 105

Super dodatek do naleśników, placków, gofrów, ciast, lodów, owsianki ... Składniki: 600 g truskawek, 3/4 szklanki cukru, sok z połowy cytryny, 1/4 szklanki zimnej wody, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek. Kroimy na pół lub większe na 3 części. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie podgrzewamy i dodajemy sok z cytryny. Gdy zacznie lekko bulgotać

Lena Gotuje
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 348

łyżeczki proszku do pieczenia   2 łyżki kakao Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Mus truskawkowy 500g truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe lub inne czerwone szklanka wody Krem 500ml mleka 1/2 szklanki mleka budyń śmietankowy lub waniliowy  125g masła WYKONANIE Blaszkę o wymiarach 22x35cm najlepiej wyłożyć(...)mieszamy w 1/2 szklance mleka i gotujemy jak normalny budyń.Dokładnie studzimy.Masło miksujemy mikserem na puch dodajemy po trochu wystudzonego budyniu i mamy krem :). Przyszedł czas na mus :).Truskawki lub np.maliny blendujemy na mus,wlewamy do garnka dodajemy wodę i zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Teraz najważniejsza rzecz składanie ciasta :). Ciemny biszkopt przekrawamy

Mała w garnku miesza
Rabarbarowo-bananowy deser z kruszoną bezą i mascarpone 97

dałam z 12 ) 250 g mascarpone sok z jednej cytryny łyżeczka cukru waniliowego 300 ml śmietany kremówki 50 ml rumu 400 g rabarbaru 200 g cukru 10 słodkich truskawek ( dałam więcej ) kilka listków mięty opakowanie żelfiksu Rabarbar drobno pokrojony zasypujemy cukrem i najlepiej na całą noc odstawiamy pod przykryciem. Następnie przekładamy do rondelka, dodajemy truskawki, cukier żelujący i dusimy

Pieguskowa Kuchnia
Tort czekoladowo-truskawkowy 168

wódki Krem 2 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki holenderskiego kakao (niesłodzonego) 10 g cukru wanilinowego 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 25 ml wódki Dekoracja Holenderskie kakao (niesłodzone) Truskawki Biała czekolada Przygotowanie Wyciągnij wszystkie składniki na biszkopt i krem wcześniej z lodówki, tak aby miały temperaturę pokojową. Umyj miski, które będziesz wykorzystywać i dokładnie wytrzyj żeby były suche. Biszkopt(...)część smarujemy kremem, przykrywamy górną częścią. Cały tort (boki i górę) pokrywamy warstwą kremu. Teraz zaczyna się najfajniejszy etap robienia tortu, czyli dekorowanie. Posyp górę tortu holenderskim kakao, ułóż truskawki i dodaj potartą białą czekoladą. Oczywiście warto wykazać się kreatywnością i przygotować swój indywidualny wygląd tortu. Możecie także sięgnąć po inne owoce i dodatki, które dopasują się do czekoladowego tortu

Programista w kuchni
Koktajl owocowy na plażę 175

będzie ogromny sukces! ;) Koktajl popijałam wspólnie z Ciastem na niedzielę w ramach fejsbukowej akcji Owocowe słodkości . Składniki na 2 szklanki - albo szklankę i zapas na później : 1 garść świeżych truskawek 1 garść świeżych jagód 1 garść kawałków świeżego ananasa 1 szkl. mleka 0,5% 1 garść kostek lodu - lub więcej, jak kto woli Truskawki i jagody umyć i pozbyć się

Grunt to przepis!
lody jogurtowe truskawkowo bananowe 102

nanami. R powiedział, że mimo wszystko woli gdy lody są w jednym smaku 😉  Ale zapewniam, że ta trochę zdrowsza wersja będzie również smakowała maluchom. Składniki : 250 g mrożonych truskawek  2 mrożone banany  200 g jogurtu naturalnego  Przygotowanie : Truskawki i banany włożyć do blendera z funkcją kruszenia lodu i zmiksować - Thermomix czas

Gotowanie z pasją
kompot z wiśni i truskawki 89

przecież teraz cukier kryje się wszędzie. Kompotów swoich nie dosładzam, więc jestem spokojniejsza. Miśka ma tylko wymieszane z wodą pół na pół. Tym razem na czerwono - wiśnia, truskawka i trochę porzeczek. Składniki: 1/2 kg wiśni kilka truskawek garść czerwonych porzeczek woda Przygotowanie: owoce umyć, pozbyć się szypułek i wrzucić do garnka zalać wodą i zagotować przelać do dzbanka

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania