truskawka - 16921 przepisów (strona:457/1129)

Sernikobrownies z truskawkami 139

miękkiego masła 350 g drobnego cukru do wypieków 5 jajek 110 g mąki pszennej 400 g serka kremowego np philadelphia lub Twój smak z Piątnicy cukier wanilinowy 200 g truskawek Blaszkę 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odkładamy. Miękkie masło ucieramy wraz z 200 g cukru na jasną, puszystą masę. Następnie dodajemy(...)wykładamy na masę czekoladową. Na wierzchu rozprowadzamy resztę masy czekoladowej (najlepiej za pomocą łyżki robić małe kleksy i rozciągać by całość się połączyła). Na końcu układamy przekrojone na pół truskawki. Pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 45 – 60 minut. Studzimy w otwartym piekarniku. Źródło: Gotuj krok po kroku nr 6/2013

Smaki Na Talerzu
Truskawkowy pudding chia 138

Składniki – porcja dla czterech osób: 400 ml mleka, 4 łyżki nasion chia, 3 łyżki miódu lub syropu klonowego, 200 gram truskawek mrożonych lub świeżych. Krok 1 Do naczynia wlewamy mleko, dodajemy nasiona chia i miód. Całość energicznie mieszamy, a następnie odstawiamy na minimum 5 godzin do lodówki. Krok 2 Świeże lub rozmrożone truskawki blendujemy na gładką masę. Krok

Coś bym zjadła
Sorbet truskawkowo ananasowy 167

świeżych truskawek 150 g świeżego ananasa 2 łyżki miodu Przygotowanie: 1. Owoce. Truskawki dobrze umyć pod bieżącą wodą, usunąć szypułki i pokroić na połówki. Odkroić 2 cm plaster świeżego ananasa, oddzielić skórę i pokroić na kostki. Owoce przełożyć do jednego woreczka i mrozić przez 24h. 2. Wyciskanie sorbetu. Zamrożone owoce przeciskać przez wkładkę homogenizującą w wyciskarce poziomej. Przy użyciu wyciskarki

Pij soki wyciskane
Lemoniada truskawkowa z brzoskwiniami 112

Składniki: 700 g truskawek 4 brzoskwinie 1/2 cytryny 1 torebka cukru waniliowego 5 łyżek cukru Sposób wykonania: Truskawki obieramy z szypułek. Brzoskwinie i cytrynę kroimy w pół krążki.  Owoce zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym a następnie zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki aby mocniej schłodzić napój. Podajemy z kostkami lodu

Qchnia po prostu
lody truskawkowo jogurtowe 105

składniki: ok.800 g świeżych truskawek 500 ml jogurtu naturalnego 5 łyżek cukru pudru ( mniej lub więcej, w zależności od słodkości truskawek) sok z 1/2 cytryny wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę. Przekładamy do pojemniczków na lody. Zamykamy. Wkładamy do zamrażarki i pozostawiamy do całkowitego zamrożenia

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto drożdżowe z truskawkami bez wyrabiania 139

szklanki mąki pszennej kruszonka: 100 gramów masła 1 pełna po brzegi szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1 kopiasta łyżka cukru z wanilią 750 g truskawek Wykonanie;  Mieszamy mleko i drożdże. Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy, oraz olej. Składniki mają się połączyć. Na płyn wsypujemy makę. Nie mieszamy.  Odstawiamy na 2-3 godziny do wyrośnięcia(...)czasie wykładamy ciasto na blaszkę. Układamy truskawki. I robimy kruszonkę, zagniatając wszystkie składniki. posypujemy nią wierzch.Pieczemy w 170 stopniach około 55 minut

Anioły w kuchni
Truskawkowa kula z truskawkami 202

można było zrobić nic skomplikowanego bo w sklepach nic nie było, babcie i mamy robiły nam takie desery. Pyszne desery, widowiskowe i znikały szybko. Taki zamiennik truskawek z bitą śmietaną bo tej czasami także nie było. Deser szybki i pyszny, czekamy tylko aż galaretka stężeje. Teraz jest najlepszy moment na to truskawkowe cudo. Truskawkowa kula z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
KOKTAJL TRUSKAWKOWO – MALINOWY Z INKĄ 99

moja ulubiona kawa Inka z błonnikiem. Jest pysznie! SKŁADNIKI: * kawa INKA z błonnikiem – 1 czubata łyżeczka * jogurt grecki – 250 ml * cukier puder – 3-4 łyżki * truskawki – 200 g * maliny – 100 g * prażone orzechy – 2-3 łyżki * melisa do dekoracji * ubita śmietana 36% – do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kawę Inkę dodajemy do 1/3 jogurtu greckiego(...)łyżeczki cukru – miksujemy. Drugą część jogurtu greckiego blendujemy na gładko z malinami i 2 łyżeczkami cukru. Truskawki blendujemy na gładką masę. Do wysokiej szklanki wsypujemy posiekane prażone orzechy, a następnie naprzemiennie wlewamy: – jogurt grecki ( solo ) – mus kawowy – jogurt grecki solo – mus malinowy – mus truskawkowy Dekorujemy bitą śmietaną, owocami i prażonymi orzechami. Podajemy natychmiast

Ostra na Słodko
Koktajl truskawkowo-jeżynowy dla alergika 145

oczywiście świeże owoce, ale jeśli ich nie mamy to mrożone też świetnie się nadadzą. U nas koktajl jest najczęściej na drugie śniadanie. 0,5 litra domowego mleka kokosowego truskawki - dowolna ilość jeżyny - dowolna ilość miód (opcjonalnie, do posłodzenia) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe mleko kokosowe wlać do wysokiego naczynia. Dodać truskawki i jeżyny (ja użyłam mrożonych jeżyn). Wszystko dokładnie zblendować

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Śniadaniowe muffiny truskawkowe z płatkami kakaowymi 154

jajka – 0,5 szkl. oleju rzepakowego – 1 łyżka miodu lub syropu klonowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej – 200g truskawek – 60 g płatków #Lubella Cornflakes kakao i miód – szczypta soli Kruszonka: – 4 łyżki mąki orkiszowej – 1 łyżka oleju kokosowego – 1 łyżeczka ksylitolu z wanilią Przygotowanie(...)proszek, soda, sól), a w drugiej mokre (jajka, olej, miód) i dokładnie mieszamy. 2 . Łączymy razem zawartość obu misek i miksujemy na gładką masę. 3 . Do powstałej masy dodajemy truskawki pokrojone w kostkę oraz płatki CornFlakes i mieszamy delikatnie łyżką. 4 . Następnie przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki umieszczamy w misce i ugniatamy ręką, aż dokładnie się połączą. 5 . Gotową masę wlewamy

Podwójnaporcja
Sałatka z truskawkami, gruszką i rukolą 193

Lubicie owoce w zielonych sałatkach? My uwielbiamy, a SAŁATKA Z... Artykuł Sałatka z truskawkami, gruszką i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Koktajl truskawkowo-kokosowy 127

Ilość: 2 porcje Czas przygotowania: 5 min. Składniki: – 200 g truskawek – 300ml mleczka kokosowego z puszki – 1 -2 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zblendować Przepis bierze udział w akcjach: Milion smaków truskawek oraz Koktajlowy zawrót głowy

Podwójnaporcja
Biszkopt z budyniem i truskawkami 204

Lato to piękny czas, nacieszmy się sezonowymi pysznościami! ;) Składniki: Biszkopt: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego   Dodatkowo: truskawki około 250g-300g  galaretka truskawkowa budyń waniliowy lub śmietankowy Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Dodajemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy. Na koniec(...)zgodnie z opisem na opakowaniu. Zdejmujemy z gazu, czekamy, aż odrobinę wystygnie. Na biszkopt wykładamy jeszcze ciepły budyń, ale nie gorący. Następnie na warstwie budyniowej układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy. I gotowe! ;) Możecie cieszyć się pysznym ciasteczkiem do popołudniowej kawki :) Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
GAZOWANA LEMONIADA Z TRUSKAWKAMI I MIĘTĄ 158

Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z truskawek, z dodatkiem świeżej mięty i na wodzie gazowanej 🍓 Oczywiście możecie ją przygotować ze zwykłej wody mineralnej, ja jednak wolałam wersję z bąbelkami 🍷 Osłodziłam ją miodem, bo tak lubię najbardziej, ale tutaj macie dowolność, słodźcie czym tylko chcecie! 😋 Dobrze schłodzona lemoniada, z kostkami lodu będzie wspaniałym napojem na coraz cieplejsze dni... 😚 Tak właściwie co tu dużo(...)pisać - przygotujcie ją w domu i oceńcie sami, a na pewno ten truskawkowy napój zrobicie jeszcze nie raz! SKŁADNIKI: 500 g truskawek (lub więcej wg uznania), umytych i odszypułkowanych 1,5 lita schłodzonej wody gazowanej (można użyć zwykłej) ulubiony "dosładzacz" (użyłam miodu, może być np. syrop z agawy, ksylitol lub cukier - cukier warto rozpuścić wcześniej w odrobinie gorącej wody) świeże

Słodko-Słony Świat Ilony
Koktajl truskawkowo-bananowy 133

miętowy. Ufff, za długo, co:) Na szczęście robi się go o wiele szybciej, dosłownie raz-dwa. Taka szklaneczka witamin na dobry początek dnia:) Składniki (na 2 porcje): dwie garści truskawek 1 pomarańcza 1 banan kawałek korzenia imbiru kilka listków mięty woda Pomarańcze obkroić ze skórki wraz z albedo, miąższ pokroić w ćwiartki. Banan obrać, pokroić na kilka kawałków. Truskawki umyć

Obiad gotowy