kukurydzę, wymieszaj. Dodaj ser Corregio i zaczekaj, aż się rozpuści. Zdejmij z ognia.Sałatę umyj i podziel na liście. Każdy duży liść układaj na tortilli, nakładaj na środek farsz i zawijaj placuszki - najpierw boki do środka, a na końcu dół, jak pieluszkę (przepraszam za to porównanie;))Owiń folią aluminiową tak, by tortille się nie rozpadły.Smacznego!PaulinaPopularne posty : Kakao
Gotowanie to kochaniedzięki czemu staje się bardziej elastyczny i na pewno nie złamie się w trakcie zawijania. Układam mięso z warzywami na placku i zawijam, całość spinam wykałaczką. Sposób zwijania tortilli Tak przygotowane tortille zapiekam w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku przez około 10 - 15 minut (aż zaczną się rumienić). Każdą tortille bardzo delikatnie
Gotuj Się Kto Możepalniku obok rozgrzałam patelnię grillową, na której ogrzałam placek tortilli, następnie wyłożyłam go na drewnianą deskę, ułożyłam kilka łyżek farszu na środek i zawinęłam tortillę w taki sam sposób jak zawija się krokiety. Zawinięte burrito ułożyłam na rozgrzanej patelni grillowej i opiekłam z obu stron. Opiekłam na "sucho" bez dodawania tłuszczu. Tak postąpiłam z każdym plackiem tortilli. Niestety mój
Blondynka Gotujepomidory i dusimy przez ok 10 min dodajemy paprykę, groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną porcję nadzienia zawijamy w rulon jak naleśnik i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem lub nakładamy plastry sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez
Gotowanie z pasjąpłatkach kukurydzianych, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ma każdym placku tortilli układamy sałatę lodową, paprykę, ogórka, pomidory i usmażone kawałki kurczaka, polewamy sosem. Zwijamy tortille składając boki do środka, zawijamy w folię aluminiową
Bajeczna Kuchniaczasie dodajemy znów mięso i pokrojonego pomidora, wrzucamy osączoną z zalewy fasolę czerwoną, doprawiamy ewentualnie solą dusimy 2 minuty. Odstawiamy. Posypujemy szczypiorem z dymki. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni zawijamy w rulon. Podajemy z mieszanką z patelni.Jest to tylko dodatek który podkreśli smak. Nam smakowało prosto z patelni
Wanilia i Kardamondorzucamy szpinak. Jak już się rozmrozi przyprawiamy pieprzem. Fetę kroimy w kostkę i dorzucamy, mieszamy i znów doprawimy. W między czasie na drugiej patelni podgrzewamy placki tortilla. Na placki nakładamy farsz , zawijamy i gotowe! Smacznego
Cukier&Puderpatelni rozpuszczamy masło. Podsmażamy mięso. Następnie wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do ścięcia jajka. Dodajemy kawałki sera i mieszamy. Na placki do tortilli nakładamy naszą jajecznicę i zawijamy. Takie placki grillujemy na patelni grillowej lub w opiekaczu, tak by koniec zawiniętego placka był na dole
Aga w kuchniświeży papryka czerwona papryka żółta serek śmeitankowy Tortille smaruję serkiem śmietankowym. Nakładam na nie sałatę lodową i pokrojone w paski ogórka, paprykę czerwoną i żółtą. Zawijam ciasno, kroję w kawałki, podaję. Artykuł Tortilla z warzywami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plserkiem. Plastry łososia kroimy w ok 1 cm paski i układamy je jeden na drugim po równo na obu tortillach (powiększ zdjęcie powyżej). W odstępie układamy szpinak i następnie pokrojone w paseczki odsączone z nadmiaru oliwy suszone pomidory. Całość zawijamy tak aby łosoś był w środku a liście szpinaku nieco przytrzymujemy palcami aby nie uciekały. -------------------------------------------- Mechanik w kuchni ------------------------------------------- Składniki(...)układamy na niej plastry szynki. Szynkę trzeba przekroić i ułożyć tak aby była rozłożona równomiernie na całym placku ( powiększ zdjęcie powyżej ) Całość zawijamy przytrzymując nieco szynkę aby nie uciekała. -------------------------------------------- Mechanik w kuchni ------------------------------------------- Rada: Ja przycinam placki tortilli z dwóch przeciwnych boków co widać na zdjęciach tylko dlatego aby tortilla po zwinięciu w roladkę miała równomierną grubość, to tak dla efektywności
Mechanik w kuchniWszystko posypujemy odrobiną prażonej cebulki, całość skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy odrobiną ketchupu. Placek zawijamy do środka, a następnie robimy zakładkę od dołu. Wszystko wkładamy do grilla z pokrywą (my używamy do tego naszego wielofunkcyjnego tostera z wymiennymi wkładkami) i podgrzewamy. Tortilla powinna się ładnie przyrumienić i "skleić". Gotowe! :) Nie zniechęcajcie się - etap z podgrzewaniem w grillu(...)brzegi były dobrze pokryte jogurtem lub ketchupem i dociskajcie je do siebie przez chwilę - to powinno wystarczyć. :) No dobra, nie jesteśmy mistrzami zawijania, ale to nie przeszkadza w pałaszowaniu tego przysmaku. ;) Tortillę możecie zawinąć także w folię aluminiową i zabrać jako przekąskę na spacer, do szkoły czy pracy. Oczywiście kurczak straci na chrupkości, ale smak wciąż będzie niesamowity. Smacznego
Cooking Monsterwykorzystać wszystko co mamy w lodówce. Tortille są idealne w przypadku gdy mamy niespodziewanych gości. Sposób przygotowania: Placek tortilli smaruje serkiem twarogowym np. Almette. Tortillę posypuję wcześniej pokrojonymi w drobną kostkę składnikami. Całość zawijam w rulon, owijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki na 30 minut. Po tym czasie tortille kroję na kawałki o grubości(...)której potrzeba sera żółtego, szynki konserwowej w plastrach, majonezu oraz czosnku. Ilość wg. uznania. Ser żółty ścieram na tarce, dodaję ząbek czosnku oraz majonez. Całość mieszam. Tak przygotowany ser zawijam w szynkę. Jaja faszerowane. Przepisów na jajka faszerowane jest chyba tyle, ile mamy kucharek. Wystarczy obrać jajeczko, wybrać z niego żółtko do którego dodajemy jakiś ulubiony składnik, majonez, chrzan
Pani domowasię kruszyć. Odpowiednio dostosowujemy stopień rozgrzania patelni. Jeśli plamki mają zbyt ciemny kolor, zmniejszamy ogień, a jeśli zbyt długo się rumienią - zwiększamy moc palnika. Usmażone tortille zdejmujemy z patelni i układamy w stosik. Zawijamy w wilgotną lnianą lub bawełnianą ściereczką, aby zmiękły i lepiej się rolowały. Można także od razu po ostudzeniu zamknąć tortille w strunowym woreczku
cool and mintyTortilla to dla wielu z nas cienki placek, w który zwykle zawija się kebab lub burrito. Dzisiaj chcielibyśmy przedstawić Wam jej inny wymiar. Tortilla hiszpańska, w swojej podstawowej formie to nic innego, jak połączenie produktów, które można uznać za jakże polskie! Ziemniaki, cebula i jaja - prawdopodobnie każdy posiada w swoim domu, dlatego przepis ten jest fantastyczny, kiedy akurat
Kuchnia od dwojgajuż jesień. Czas niekontrolowanych napadów senności, ciepłej herbaty i zawijania się w koc. A może by tak zawinąć też coś do przekąszenia? Mistrzem zawijania jest konQbek. Myślę, że jest jedyną osobą ta naszej planecie, która w tortillę jest w stanie zawinąć wszystko. Rybę po grecku. Sałatkę warzywną. Risotto. Leczo. W porównaniu z nim jestem zaledwie początkująca, ale dziś proponuję tortillę(...)miękka, ale nie za długo, żeby kawałki nie zaczęły się rozpadać. Gotowe plastry cukinii odstawiamy do przestudzenia. Tortillę smarujemy dość grubo serkiem, taktycznie zostawiając jedną krawędź mniej posmarowaną- ser nie będzie wyłazić przy zwijaniu. Na serku układamy wystudzone plastry cukinii, całość zawijamy i tuż przed podaniem kroimy w ukośne plastry grubości 1-2 centymetrów. Totalna prościzna, ale bardzo lubię
les mirabelles