Znudziły Wam się kanapki do pracy/szkoły- zróbcie wrapy - tortille nadziewane łososiem i awokado :) Pyszne, zdrowe i szybko się robi :) SKŁADNIKI (na 4 wrapy) 4 tortille pszenne lub pełnoziarniste 4 liście sałaty lodowej 150 g łososia wędzonego na zimno 130 g serka śmietankowego 1/2 dużej czerownej paryki 1/2 dojrzałego awokado sok z cytryny pieprz cytrynowy PRZYGOTOAWANIE Tortlille smarujemy serkiem. Łososia(...)części. Paprykę i obrane awokado (które skrapiamy cytryną) kroimy w paski. Na tortlillach (bliżej jednego brzegu) kładziemy sałatę, układamy wzdłuż łososia (oprószamy pieprzem cytrynowym), paprykę i awokado. Zawijamy tortille, pakujemy i gotowe :) Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjemałe kawałki i przekładamy do głębokiego talerza. Pierś polewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek. Mieszamy aby każdy kawałek był obtoczony cały w oliwie. Przyprawiamy kminem rzymskim, chili con carne, tortillą z kurczakiem, chili jalapeno. Mięso odstawiamy na 20 minut.Papryki myjemy i wydrążamy środki i kroimy na małe kawałki. Ogórka kroimy w grubsze plasterki i każdy plaster na pół.Kawałki kurczaka(...)nią po kolei na kilka sekund każdy placek.Po skończonym parowaniu nakładamy na placka sałatę masłową, mix sałat, ogórki, papryki, cebule czerwoną, dymkę i kawałki piersi z kurczaka i zawijamy tortille :) Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego.Adam
Parowar Facetasałatkę myjemy. 2. Na placek tortilli tak do połowy rozkładamy sałatkę, następnie plasterki szynki. Teraz szynkę smarujemy serkiem i na serku układamy paski papryki i pomiędzy paski awokado. 3. Tortillę zawijamy w dość ciasny rulon, kroimy 3 - 4 cm rollsy w które wbijamy wykałaczkę i na nią nabijamy umyte pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane rollsy możemy zapakować w pudełeczko i zabrać
kruche babeczkiNigdy wcześniej nie przygotowywałem w ten sposób tej przystawki. Roladki z hummusem to bardzo ciekawa propozycja na przystawkę na każde przyjęcie. Przy okazji jak będziecie ją
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!smaruję ketchupem. Następnie kładę umyty i drobno pokrojony jarmuż. Następnie układam plastry ulubionej wędliny. Następnie paprykę czerwoną myję i kroję w słupki. Kładę na tortilli ok 3-4 słupki. Tortillę zawijam w folię spożywczą lub papier śniadaniowy
Gotowanie Patkipełnoziarnistą smaruję dokładnie ulubionym ketchupem np. Łagodnym. Następnie na środek kładę garść umytego i osuszonego szpinaku. Kolejno kładę ok 3 plastry wędzonego sera. Na koniec kładę plastry ulubionej wędliny. Tortillę zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy. Smacznego i na zdrowie
Gotowanie Patkiłyżce ketchupu (lub sosu chili) i sosu majonezowi-śmietanowego. Następnie wykładamy sałatę lodową, kilka listków rukoli, dwie porcje kurczaka, ok. 2-3 plasterki pomidora i pokrojony ser. Tortille zawijamy w kopertę lub rożek. Całość dodatkowo możemy przez chwilę zapiec w piekarniku. Moje posty
Słodka Stronasałat PRZYGOTOWANIE: Tortillę pszenną smaruję na całej długości 1 trójkącikiem serka topionego np.z szczypiorkiem. Następnie posypuję mixem sałat. Paprykę czerwoną myję i kroję w paski kładę na tortillę. Tortille zawijam. Kroję na dwie części. MoŻna podgrzać w piekarniku ok 8 min w 180 stopniach albo jeść na zimno. Smacznego
Gotowanie PatkiŚrodek każdej tortilli smarujemy ok. łyżką majonezu, łyżką ketchupu i łyżeczką musztardy. Następnie wykładamy sałatę, po kilka plasterków pomidorów, ogórków, cebulę oraz mięso i starty na grubych oczkach ser. Tortillę zawijamy w rożek lub kopertę. Możemy ją dodatkowo zapiec na patelni, grillu elektrycznym, lub w piekarniku (przez chwilkę). Moje posty
Słodka Stronakieszonka. Tradycyjnie pita zastępuje biesiadnikom sztućce i naczynia. Placki służą do nabierania sosów, dipów, past (np hummusu), świeżych ziół, warzyw, mięs i ryb. W chlebki, niczym w placki tortilli, zawija się różne składniki lub wkłada do wnętrza kieszonek.W krajach arabskich prawie każde wytrawne danie można zjeść na lub w picie. *Przepis pochodzi z książki Samar Khanafer "Hummus za'atar
Smakowity Blog KulinarnyPrzygotowanie: Tortille grillujemy na patelni z obu stron, następnie smarujemy serkiem, układamy płaty łososia, na środek łososia układamy ogórka obranego i pokrojonego w paski, dodajemy sporo świeżego kopru. Całą tortille zawijamy i tniemy na mniejsze porcje ok 2 cm, które nakłuwamy wykałaczkami. Smacznego
Niezły Młyneksiekamy, pomidory kroimy w plasterki. Każdą tortillę smarujemy ok. 2 łyż k ami sosu miodowo-musztardowego. Następnie wykładamy sałatę lodową, kilka kawałków kurczaka i ok. 2-3 plasterki pomidora. Tortille zawijamy w kopertę lub rożek. Całość dodatkowo możemy przez chwilę zapiec w piekarniku. Moje posty
Słodka Stronałyżce ketchupu (lub sosu chili) i sosu majonezowo-śmietanowego. Następnie wykładamy sałatę lodową, kilka listków rukoli, dwie porcje kurczaka, ok. 2-3 plasterki pomidora i pokrojony ser. Tortille zawijamy w kopertę lub rożek. Całość dodatkowo możemy przez chwilę zapiec w piekarniku. Moje posty
Słodka Stronaminut, aż papryka i mięso będą miękkie, a sos zredukuje się. Na koniec dodajemy odsączoną i przepłukaną fasolkę z puszki. Wymieszać, podgrzać i sprawdzić doprawienie. Ciepłe tortille zawijamy z farszem i podgrzewamy w opiekaczu (zgrzewarce), na patelni grillowej lub w piekarniku. Podajemy z dipem z awokado, sosem meksykańskim, sosem czosnkowym lub sosem miodowo-musztardowym. Składniki
Pudełko rozmaitościradziłbym z nim nie przesadzać bo gdy warzywa puszczą trochę soku może się okazać że tortilli nie da się zjeść w rękach ze względu na wyciekające z niej płyny. Tortillę zawijamy pomagając sobie w tym celu podłożoną pod nią folią aluminiową, a następnie jeśli chcemy to zapiekamy ją w grillu elektrycznym lub w piekarniku. Polecam przygotowywanie tego dania zwłaszcza
Tanie przepisy studenckie