cukru). Jest dobrym składnikiem zbilansowanej diety. Produkt niebawem trafi do sprzedaży. Więcej informacji znajdziecie na https://www.wspspolem.com.pl Placki tortilli włożyłam do piekarnika na 180 stopni na 5-7 minut. Na wrap smarowaliśmy majonez Kielecki i dodawaliśmy ulubione dodatki. Zawijaliśmy jak na zdjęciu poniżej i zjadaliśmy ze smakiem. Polecam Artykuł Wrapy na bogato z lekkim majonezem pochodzi z serwisu Moja
MojaQchnia.plnaczynia - opiekamy je przez 30 minut w temperaturze 200 C często obracając i ścinając przypieczoną warstwę. Tortille opiekamy na patelni z obu stron, układamy na niej mięso, sałatę, pokrojonego ogórka, pomidora, cebulę i polewamy oba sosami. Zawijamy folia aluminiową tak aby sosy nas nie ubrudziły i podajemy :) Smacznego
Niezły MłynekChantel , Siankoo , Mirabelka , Siaśka , Maggie , MalgosiaZ , Shinju . Na początek kilka słów o tej tradycyjnej meksykańskiej potrawie. Najprościej rzecz ujmując jest to zrolowana, kukurydziana tortilla wypełniona dowolnym farszem, może to być mięso, warzyawa, owoce morza, a wszystko to zapieczone z serem i polane ostrym sosem. Nazwa enchilada pochodzi od słowa "enchilar", które oznacza "dodać paprykę chili(...)możemy mówić o enchiladzie. Enchilady znane były już za czasów Majów, kiedy to zawijano różne rodzaje jedzenia (np. małe rybki) w kukurydziane placki. W zapiskach pochodzących z czasów hiszpańskich podbojów tego regionu, odnaleźć można relację o ucztach, na których serwowano jedzenie zawinięte w kukurydziane tortille. Nieco później enchilady serwowane były jako jedzenie uliczne - podawano je zrolowane, ale bez żadnego
Codzienne Gotowaniekładziemy kurczaka - po 2-3 paski na każdą porcję. Zawijamy ciasno w rulon, jak naleśniki. Jeśli chcemy zabrać je na wynos - owijamy papierem śniadaniowym i przewiązujemy sznureczkiem. Możemy je przekroić na pół, wtedy powstanie 8 mniejszych porcji, w których pięknie zaprezentuje się zawartość naszych tortilli
Kulinarne Inspiracjepomidor w półplasterki. Na rozgrzanej dość dobrze patelni grzejemy nasze placki, a następnie umieszczamy na talerzu. Ciepłą tortillę smarujemy ostrym sosem z musztardy, na to kładziemy kurczaka, paprykę, cebulę i pomidora. Wierzch polewamy ketchupem. I zwijamy - najpierw dół zawijamy do środka, a potem lewą część do środka i prawą. I gotowe
Gotuj z Mąkąroszponką, która nadaje ciekawej i chrupiącej struktury. Jeżeli chcecie sobie skrócić czas przygotowania, to zamiast naleśników można wykorzystać kupne tortille, chwilę podgrzać je w mikrofali/piekarniku (by były bardziej elastyczne), a resztę przygotować według przepisu- bo zachęcam Was do mojego sposobu zawijania, wtedy na pewno nic się Wam nie rozwinie, no i same roladki wyglądają estetycznie :) Porcja dla 2-3 osób
Kraina Miodem Płynącafasolką i kukurydzą. Dodajemy do niego upieczone warzywa. Kurczaka drobno siekamy i też dodajemy do ryżu. Mieszamy. Placki tortilli podgrzewamy krótko na patelni lub w mikrofal (10-15 sekund). Na środek placka kładziemy farsz, ścieramy na niego kilka łyżek sera. Zawijamy podobnie jak krokiety. Najpierw składamy na pół, potem zawijamy górną warstwę i zaginamy boki. Na koniec formujemy rulonik
Niedzielny kucharzSerek śmietankowy przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz z pieprzem. Każdą tortillę smarujemy czosnkowym serkiem, kładziemy kilka liści sałaty, przykrywamy dwoma plastrami sera, następnie trzema plastrami salami, kilkoma liśćmi szpinaku/rukoli i dość mocno zawijamy. Tak przygotowanego wrap'a dzielimy ukosem na cztery równe części. Każdą poszczególną część przebijamy wykałaczką by się nie rozwijały
Be Fit Be Strongkotlet np z fileta z kurczaka 1 garść mix sałat np z marchewką Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE: Tortillę polewam ulubionym sosem na całej długości. Posypuję mixem sałat ja użyłam z marchewką. Kotleta z kurczaka kroję w plastry, układam na sałacie. Zawijam w rulon. Kroję na pół. Podaję na zimno np do pracy na drugie śniadanie. Można również podawać
Gotowanie Patkiplastry ogórka konserwowego 1 Garść mix sałat np z marchewką Chrzan tarty do posmarowania PRZYGOTOWANIE: Tortillę smaruję chrzanem a następnie układam plastry polędwicy. Następnie kładę plastry ogórka konserwowego. Na sam koniec dodaję mix sałat z marchewką. Całość dokładnie zawijam w rulon. Przekrawam na pół. Zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy. Zabieram do pracy na drugie śniadanie
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 1 tortilla pszenna 3 plastry szynki 3 plastry sera wędzonego 1 Garść mix sałat Ketchup PRZYGOTOWANIE: Tortillę smaruję ketchupem a następnie posypuję suszoną bazylią i kładę mix sałat. Następnie ukladam plastry sera wędzonego i kładę plastry szynki. Całość dokładnie zawijam ciasno. I zawijam w folię aluminiową ciasno. Zabieram do szkoły czy pracy na drugie śniadanie. Zdrowsza alternatywa
Gotowanie Patkiokoło 150 do 200 g 6 plasterków ulubionej wędliny (ja wybrałam baleron) PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj według zaleceń prodecenta. Tortille posmaruj serkiem kanapkowym ja użyłam takiego typu philadelphia. Na to położyłam plasterek wędliny. No i kolejno składniki :) Ile i jak kto chce :) zawijamy. Ja korzystam z instrukcji na opakowaniu i zawijam w folię. No i gotowe. Proste prawda
ClauditteMissCookingdodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji. Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron. Na placek wykładamy jajecznicę z cebulką i szpinakiem. Dodajemy kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju. Zawijamy w placek. Spożywamy na ciepło
Pyry na GazImprezowa sałatka śledziowa Kolorowa sałatka z kabanosem Cebulowe przekąski imprezowe Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Paprykowe chipsy z tortilli Domowy sos czosnkowy Prosta pizza sylwestrowa i szybki sos chrzanowy Pomidorki z serem i sosem czosnkowo-ziołowym Kolorowa sałatka z cieciorką Drożdżowe zawijane bułeczki czosnkowe
Słodkie okruszkiTortille kojarzą się z kuchnią meksykańska z burrito, taco czy quesadillas. Zastosowanie zależy tylko od Waszej wyobraźni. Mogą być w daniu głównym z mięsem, fasolą i warzywami, lub jako ciekawa przekąska. Podgrzewane na grillu i zawijanie w nie chrupiące kiełbaski to już prawie klasyka w angielskim barbecue. Są niedrogie, praktycznie w każdym sklepie, ale idąc tropem Kasi(...)podzielić na porcje, rozwałkować i smażyć na suchej patelni. Gotowe można zamrozić, lub przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku kilka dni. W związku z tym że to mój debiut, tortille są najzwyklejsze, pszenne, ale następnym razem na pewno będą wzbogacone ziołami a może i szpinakiem. Z podanej por cji wyszło mi 12 dość sporych placków. 3 szklanki mąki pszennej
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk