rondla "Chili con carne" i gotujemy do odparowania płynu co jakiś czas mieszając po zdjęciu z ognia dodajemy posiekaną kolendrę tortille obsmażamy nieco na patelni by nabrały chrupkości i nakładamy przygotowany farsz, posypujemy startym serem i zawijamy w kopertę następnie na większym ogniu opiekamy z dwóch stron uważając by ich nie przypalić tak przygotowane możemy podawać w całości lub pokrojone
zobacz ich smakfety 2 łyżki sosu słodkiego chilli 1 łyżeczka sosu pomidorowego Domowa tortilla Przygotowanie: Jaja obieramy i kroimy w plasterki. Środek tortilli smarujemy sosem chili i sosem pomidorowym na to układamy jaja, pomidor, ogórek, pokruszoną fetę i zawijamy kopertą. Wrap zawijamy w folię aluminiową i podgrzewamy na patelni przez ok. 5 min. Smacznego
Kuchnia Łukaszatego przepisu 150g wędzonego łososia groszek mix sałat (np. ze szpinakiem) zielony ogórek inne ulubione warzywa sos koperkowy lub sos czosnkowy Tortille smażymy lub odgrzewamy. Smarujemy placek sosem i układamy na środku sałatę, gorszek, warzywa i łososia. Zawijamy placek: najpierw na 1/3 długości od dołu zaginamy do góry, póżniej oba boki po kolei do środka. Od góry dajemy jeszcze kapke
Kolizje Smakówminut na małym ogniu. Następnie dodajemy przecież pomidorowy, doprawiamy pieprzem i sosem worhestershire. Gotujemy jakieś 10 minut, aby sos odparował. Na tortille nakładamy sos, rozsmarowujemy go dokładnie, następnie nakładamy porcję farszu i posypujemy startym serem. Wszystko dokładnie zawijamy
Mania Gotowaniapapryką Piekarnik nagrzewamy do temp 180*C Kurczaka podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek Tortille otulamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika podgrzewamy koło 10-26 minut, po czym wyjmujemy i faszerujemy- smarujemy serkiem z ziołami, posypujemy serem, sałatką, układamy ogórka, awokado, kawałki kurczaka i pomidora. Zawijamy, w trzech miejscach spinamy wykałaczkami, kroimy na trzy podobnej wielkości kąski, lub mniejsze Układam
Luźna Kuchniaminutach i przekrawam go - jeżeli nie jest różowy w środku, to znaczy że pozostałe kawałki też są już usmażone). 3. Tortille podgrzewamy na suchej patelni, przekładamy na talerze. Smarujemy ketchupem i majonezem, układamy kurczaka, sałatę i pomidora. Zawijamy i gotowe :) Więcej przepisów LOW FODMAP znajdziesz TUTAJ
My Culinary Artniż ok. 2-3 minuty z każdej ze stron. Warzywa siekamy na plasterki. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Na środek każdej tortilli wykładamy ok. 2 łyżki sosu tatarskiego, po kilka plasterków warzyw, ok. 3-4 kawałki ryb i zawijamy w kształt rożka. Moje posty
Słodka Stronacienkie plasterki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 2 minuty z każdej strony. Tortille smarujemy jogurtem i sosem, na sos wykładamy pokrojone warzywa, kurczaka i posypujemy solą, i pieprzem. Wrapa zawijamy kopertą i zawijamy w folię aluminiową, podgrzewamy na patelni przez ok. 5 minut. Smacznego
Kuchnia Łukaszawstydem przyznaję, że to mój pierwszy raz z tortillą. Ten jakże popularny pszenny bądź kukurydziany placek, pysznie nadziany, znany jest przecież przez każdego! W różny sposób zawinięty, zawierający takie składniki, jakie najbardziej się lubi. Tak, jak i u mnie - zawijam w ciepły, pszenny placek to, co najbardziej lubię, ale także to, co aktualnie mam w zasięgu ręki
W kuchni Karmel-itkipszenna 3 plastry wołowiny pieczonej 4 plastry jalapeno konserwowego 1 Garść mix sałat dowolnego Ketchup np. Pikantny PRZYGOTOWANIE: Na tortillę kładę ketchup. Rozsmarowuję. Następnie kładę sałatę. Kolejno kładę plastry pieczonej wolowiny, ser oraz plastry jalapeno konserwowego. Całość ciasno zawijam. Następnie zawijam w folię aluminiową lub kroję na pół i wkładam do pudełka na śniadanie. Polecam każdemu. Idealny zamiennik tradycyjnego
Gotowanie Patkimoże to być sojonez + ketchup lub inne składniki. My akurat mieliśmy pod ręką hummus i wymieszaliśmy go z sosem bbq. Tortillę smarujemy sosem, na środku układamy sałatę, warzywa i sojowy kebab/gyros. Wierzch polewamy jeszcze odrobiną sosu bbq. Placek dokładnie zawijamy i podsmażamy na patelni z obu stron (najlepiej na patelni grillowej). Zdejmujemy i możemy zajadać się tym pysznym wegańskim fast
Bananowe Poleząbków czosnku pieprz, sól, cukier, ostra papryka. sposób przygotowania: Czosnek przeciskamy przez prasę , dodajemy do jogurtu mieszamy dodajemy przyprawy. Tortille smarujemy sosem i układamy sałatę , szynkę, ser, pomidora , paprykę , opcjonalnie polewamy ketchupem( kolejność nakładania warstw nie ma znaczenia). Zawijamy w rulonik , kroimy na mniejsze kawałki i nabijamy na wykałaczkę. Smacznego! Buziaki
Cukier&Puderkonserwowa 170 g fasola czerwona 230 g cukinia 2 sztuki do podania: awokado 1/2 sztuki tortilla 2 sztuki (domowe lub kupione) ser gorgonzola ok. 60 g pietruszka świeża Wykonanie: Papryki kroimy na pół i grillujemy do momentu aż skórka sczernieje. Wtedy wyciągamy paprykę, zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na 15 minut. Na oliwie podsmażamy cebulę, czosnek i chili przez(...)minut. Po tym czasie dodajemy paprykę (zdejmujemy z niej skórkę i kroimy), fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę cukinię. Zupę gotujemy jeszcze 15 minut. Całość podajemy z awokado, tortillą, serem i pietruszką. Zapisz
rabarbarowoświetnie prezentują się na talerzu. Idealna przekąska na przyjęcie! IMPREZOWA PRZEKĄSKA Z TORTILLI PRZEPIS TUTAJ Prosta i przepyszna przekąska, którą z pewnością pokochają wszyscy goście na przyjęciu. Rożki z tortilli faszerowane mięsem mielonym i warzywami oraz zapiekane z żółtym serem i podane z rewelacyjnym domowym sosem czosnkowym to danie, któremu ciężko się oprzeć! ODRYWANA PIZZA KWIATEK PRZEPIS TUTAJ Prosta domowa(...)jest bardzo soczyste i kruche, a z zewnątrz lekko chrupiące. Polecam! NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Zawijane naleśniczki z mięsno-warzywnym farszem zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego i żółtego sera. Bardzo smaczne danie. TORCIK MEKSYKAŃSKI Z TORTILLI PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczna i efektowna zapiekanka meksykańska w kształcie tortu, z tortillą, warzywami i mięsem mielonym. ROLADKI NALEŚNIKOWE
Blog z Apetytemnich cały sok. Bób należy obrać z osłonek i również dodać na patelnię. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Tortille podgrzewamy, smarujemy niewielką ilością majonezu. Na placku układamy liście szpinaku, plastry serka, dodajemy 1/4 części naszego ciepłego farszu i zawijamy. Wioleta Gargula
MamaOskarka