tort - 15956 przepisów (strona:559/1064)

TORT CZEKOLADOWY Z OWOCAMI 353

owoców i dopiero dodać ją do całości, mieszamy frużelinę schładzamy, powinna przypominać kisiel ( jeżeli zrobi się   zbyt gęsta to dodajemy do niej 1-2 łyżki gorącej wody) Wykonanie tortu: jeden z blatów umieszczamy na paterze , smarujemy go połową kremu, na który wykładamy parę łyżek frużeliny, przykrywamy drugim blatem którego również smarujemy najpierw kremem , potem frużeliną , wierzch posypujemy okruszkami ciasta

Słodkie zapomnienie
3-SKŁADNIKOWY BISZKOPT DO TORTU 1887

Polecam ten biszkopt. Jest idealny do tortów i nie tylko. Z powodzeniem można go rozkroić na 3 części. Biszkopt osiąga wysokość nawet 6-7 cm. Rośnie bez proszku do pieczenia.  Jest pulchny, puszysty i lekki.  Cały sekret w idealnym biszkopcie to dobrze ubite białka, odpowiednie proporcje no i oczywiście po upieczeniu trzeba rzucić biszkopt na podłogę :) Składniki

Zrób to smacznie
Angielski tort orzechowy z maślano-serowym kremem 191

Przepyszny ,wilgotny tort,z chrupiącymi orzeszkami,przełożony masą maślano-serową,fajnym pomysłem jest wzbogacenie ciasta bananami i ananasami ,dzięki temu nie jest suchy i nie trzeba niczym ponczować-polecam bo jest naprawdę dobry i zupełnie inny niż wszystkie. Składniki: Na ciasto: 2 szkl. orzechów włoskich lub pekan posiekane 3 szkl.mąki pszennej 1 1/2 szkl. cukru 1 1/2 łyżeczki cynamonu

Swojskie jedzonko
Tortowe kanapki z łososiem i awokado 169

poczęstunek na spotkanie w małym gronie. Tortowe kanapki przyciągają wzrok i smakują pysznie. Moi goście czują się rozpieszczeni, kiedy im serwuję tortowe kanapki przekładane różnymi nadzieniami. Lubią też moje torty kanapkowe . Kanapki nie muszą być nudne. Przy małym nakładzie pracy można stworzyć fajną przekąskę na zimno, która wygląda atrakcyjnie i apetycznie. Tortowe kanapki Tortowe kanapki Składniki: 6 kanapek 18 krążków

codojedzenia
Idealny biszkopt do tortu (jasny i ciemny) 286

Studzimy go w uchylonym piekarniku. Gdy biszkopt całkowicie ostygnie odkrawamy go dookoła nożem i otwieramy formę. Biszkopt można przekroić na dwa spody. Taki biszkopt idealnie nada się do przygotowania tortu. Można go też przełożyć masą budyniową lub dżemem. Zapisz

Dieta bez mleka
Tort z mascarpone 1020

krążki. Każdy krążek nasączamy ponczem( sok z cytryny trochę wody i cukru). Ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem i dodajemy partiami serek. Masą smarujemy każdy krążek i boki tortu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko przestudzoną polewamy tort.Trochę masy zostawiamy i dodajemy do niej kakao ( zabarwiamy). Dekorujemy używając rękawa cukierniczego

Różowa kuchnia
Mini torcik bezglutenowy - zdrowy, prosty i szybki :) 170

zastanowienia wiedziałam, że owocowe musy i konfitury od Małe Szczęścia wykorzystam na pewno jako warstwy do tortu. I tak też zrobiłam. Torcik wyszedł pyszny! Przygotowałam go z ryżu, mieląc go na mąkę. Upiekłam na dwa małe biszkopty w kształt serca, a następnie zostało mi jedynie przekładać je musami owocowymi. Przepis jest bardzo prosty i myślę, że szybki do przygotowania

Zdrowie na języku :P
Bardzo prosty tort! Naked Cake z Nutellą, kremem mascarpone, czekoladowymi kulkami, borówkami i truskawkami 171

paterze i posmaruj całą Nutellą. Nałóż połowę kremu, połowę czekoladowych kulek i połowę owoców. Nałoż drugi biszkopt, przyciśnij mocno i posmaruj wierzch kremem. Udekoruj czekoladowymi kulkami, truskawkami i borówkami. Tort przed podaniem należy schłodzić minimum 3 godziny w lodówce.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tort dyniowo-migdałowy (Torta di zucca e mandorle) 173

krem. Miksujemy mascarpone z serkiem philadelphia, miękkim masłem oraz  cukrem pudrem. Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy rozpuszczoną czekolad ą  i ciasteczkami amaretti. **** PREPARAZIONE In una pentola sciogliete il burro, poi lasciatelo a raffreddare. Frullate la polpa di zucca con il latte e il burro

La grande e la piccola cuoca
Tort okolicznościowy 150

Tort okolicznościowy Torcik maślano- czekoladowy. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Tort dyniowo - śmietanowy 143

muszę przyznać się Wam, że nie lubiłam dyni. A teraz już lubię i kombinuję z nią różne dania. Jak wspomniałam w poprzednim poście na kalafiorowo - dyniową zupę zrobiłam też tort dyniowo - śmietanowy. I muszę stwierdzić, że jeszcze dobrze się nie przegryzł a już prawie go nie było. Same łasuchy dookoła. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
TORT KAWOWA POKUSA 172

Tort dla wszystkich miłośników kawowych ciast. Jest bardzo delikatny, nie za słodki. Smakuje wyśmienicie i na jednym kawałku na pewno się nie skończy :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT 4 jajka szklanka cukru i mąki łyżeczka proszku do pieczenia i octu NA MASĘ KAWOWĄ 2 szklanki mleka po 2 kopiate łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki kawy zbożowej

Pani na deser
CIASTO IMPREZOWE 174

ciasto zawiera w sobie to co najbardziej lubię: chrupiące orzechy, kawę i kakao. Otulone delikatnym biszkoptem to prawdziwe niebo.... w ustach.  Jest wysokie i może pełnić rolę tortu. Polecam jest rewelacyjne :) PRZEPIS NA BLACHĘ O WYMIARACH 25/40 CM BISZKOPT: 6 jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki

Pani na deser
TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 189

następną 1 min. Dodajemy resztę śmietany i gotujemy przez 2-3 min. Na końcu dodajemy masło i mieszamy do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. Wykonanie tortu: Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem na sztywną masę. Gruszkę myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.  Na ostudzoną bezę wykładamy dżem

Kuchnia MagdaLeny
Szpinakowy torcik z twarożkiem, warzywami i jajkiem. 128

Taki wytrawny tort można przygotować na Wielkanocny stół lub niedzielne wiosenne śniadanie. Ciasto szpinakowe, twarożek ze świeżymi warzywami, jajko i moje ulubione awokado to bardzo pyszne połączenie. Torcik pięknie się prezentuje na stole to można zaskoczyć nim gości. Zapraszam:) Przepis bierze udział:   LAYMAN OD KUCHNI- BITWA NA PRZEPISY Składniki: Ciasto: 20 dag szpinaku ( mrożonego i rozdrobnionego ) 2 jajka

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania