serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchnia MagdaLenyTort na chrzest (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusizrobić coś słodkiego na szybko i bez użycia piekarnika ? Nic prostszego, mam super propozycję. Ciasto ze słomki ptysiowej z bitą śmietaną, mascarpone i dżemem z czarnej porzeczki. Wyglądem przypomina tort bo jest dość wysokie ale możecie zrobić niższą wersję. Ja zrobiłam taki wyższy bo według mnie lepiej się prezentuje. Jako, że Święta coraz bliżej warto już zaopatrzyć się w produkty
Ewa w kuchniLekki i delikatny - taki jest torcik z musem mango. Muszę jednak przyznać, że nie smakuje tak, jak świeże mango, ale mimo to jest pyszny i orzeźwiający. Do tortu upiekłam biszkopt migdałowy, oczywiście ze zwykłym biszkoptem torcik będzie jeszcze bardziej delikatny. Torcik z musem mango Składniki: biszkopt 50g mąki migdałowej (mielonych migdałów bez łupinek) 70g mąki pszennej tortowej
Obiad gotowysmaczne i można urozmaicić je dowolnymi orzechami, jagodami, suszonymi owocami. Przełożyć dżemem lub dowolną masą. Dzisiaj proponuję wersję de lux, czyli czekoladowe ciasto z solonym karmelem. Z powodzeniem zastąpi tort urodzinowy. Upieczone ciasto
dolcevitainmykitchenwierna. Wychodzi idealnie, jeszcze ani razu mi nie opadł, za to pięknie daje się kroić na 2-3 placki. A przecież oto nam chodzi, gdy chcemy zrobić pyszny, urodzinowy tort. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikduszki Babeczki pająki Babeczki mumie Babeczki nietoperze Babeczki potworki Babeczki z duszkami Babeczki z pajęczyną Najlepsze przepisy na Halloween – ciasta Jeśli macie więcej czasu, to świetną opcją będzie Tort Oreo z pająkami . To czekoladowe biszkopty przełożone kremem budyniowym z ciasteczkami Oreo i dziecinnie prosta dekoracja. Potworki brownie to połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego w czekoladowej polewie. Najlepsze przepisy na Halloween
CiastkozercyLubicie chałwę? Jeżeli tak to podsyłam Wam super przepis na sernik z chałwą. Udekorowany możecie wykorzystać jako tort :) Składniki: spód 200 g ciemnych herbatników 150 g chałwy waniliowej 100 g masła 100 g czekolady sernik 800 g zmielonego twarogu 120 g masła 4 jajka 170 g cukru 0,5 szklanki mleka 1,5 opakowania budyniu wanilinowego Przygotowanie: herbatniki
Niezły Młynekbyło prawdziwe wyzwanie. Dużo niespodzianek przy jego robieniu, ale w końcu udało się i zrobiłam sama pyszny porzeczkowo-czekoladowy tort z pierwszymi takimi cukrowymi figurkami :) Polecam jest dużo zabawy, ale warto :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldbyło prawdziwe wyzwanie. Dużo niespodzianek przy jego robieniu, ale w końcu udało się i zrobiłam sama pyszny porzeczkowo-czekoladowy tort z pierwszymi takimi cukrowymi figurkami :) Polecam jest dużo zabawy, ale warto :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldroku mój synek zażyczył sobie na urodziny tort o smaku Oreo,bo to jego ulubione ciasteczka, więc trzeba było kombinować, wyszło pysznie
Swojskie jedzonkonasącz, wyłóż krem i maliny. 3 blat, krem, maliny. Nasącz 4 blat i połóż na kremie. Pozostałą 1/4 część kremu wymieszaj z ostudzoną czekoladą. Posmaruj masą wierzch i boki tortu. Wstaw na noc do lodówki. Ingredients: (18 cm diameter cake tin) Sponge cake 1: 3 eggs 1/2 glass sugar 1/2 teaspoon vanilla sugar 1 teaspoon of baking powder 3/4 glass
Delicious Placekażdym układać warstwę kremu śmietankowego, pokrojone truskawki i przykrywać kolejnym. Wierzch udekorować kremem, całymi owocami lub połówkami owoców i całość pokryć tężejącą galaretką – tak, żeby nie spłynęła z tortu
Gotujemy i jemycytryną i syropem. Na biszkopt wykładamy porcję kremu. Teraz melona kroimy na pół, łyżeczką wydrążamy pestki. Przy pomocy specjalnej łyżeczki do melona, wycinamy z niego kulki, układamy na kremie. Tort wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Artykuł Ciasto z melonem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje