Aby tradycji stało się zadość, mam dziś dla Was przepis na urodzinowe ciacho. Jutro mija 7 lat, odkąd zaczęłam dzielić się z Wami przepisami i zdjęciami
Mienta blogPrzykryć drugim plackiem, nasączyć go. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Odstawić do lodówki. Można rozsmarować równo, pod „linijkę”, ale można zrobić to „niedbale”. Otrzymamy wówczas inny, chyba ciekawszy obraz tortu :) *do przygotowania ciasta potrzebna jest jedna 850 gramowa puszka słodzonej pulpy mango, zastawa
królestwo garówTorcik Walentynkowy składa si ę z dwóch warstw kruchego ciasta w kształcie serca przełożonych kremem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany. Najważniejszym elementem tortu jest jego bardzo bogata dekoracja, która robi wrażenie i wywołuje zachwyt w oczach. Taki torcik może być sympatyczn ą niespodziank ą dla bliskiej
La grande e la piccola cuocaTort makaronowy z czerwoną soczewicą to dobry pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Wygląda imponująco i pracochłonnie, a wcale tak nie jest. Można zrobić z go makaronu, który mamy w szafce: rurek, spaghetti, a nawet płatów lasagne. Na nadzienie wykorzystujemy dowolne warzywa. Dzisiejsze jest z podsmażonych pieczarek, marchewki, selera i czerwonej soczewicy. Bardzo często używam do takich dań
dolcevitainmykitchenMałe serduszka z kruchego ciasta w stylu number cake idealnie sprawdzą się na Walentynki. Składniki: Ciasto kruche: 370 g mąki pszennej 75 g cukru pudru
RAROSSAProsty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek. Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z "E", a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!uzyskania gęstego kremu. Na jednym blacie bezowym rozprowadzić przygotowany krem i przykryć drugim blatem. Wierzch posypać kawą mieloną. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tort bezowy czekoladą i malinami → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Semifreddo czekoladowo-kawowe
Oryginalny smakTworząc ten torcik wzorowała się na słynnym torcie Sachera którego jeszcze nigdy nie piekłam, ale w końcu i jego też upiekę ;) Ciasto jest w punkt słodkie, a słodycz jego przełamana jest kwaskowatym dżemem. Ja dorzuciłam jeszcze bardzo słodkie cukierki czekoladowe które nam nie smakowały i nie wiadomo było co z nimi tak naprawdę zrobić. Nadały one ciastu większej wilgotności
Gotowanie...to proste !Nie ma lata bez owocowych smaków- dotyczy to także branży cukierniczej:) Bardzo lubię połączenia śmietany z delikatnym biszkoptem i owocową nutą. Staram się
Domowe ciastaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Połączenie sernika, tortu i deseru : tym właśnie jest upichcony przez mnie Ponczowy pląs 😊 Bardzo delikatna serowa pianka na szczycie mocnonasączonego ciasta biszkoptowego przełożonego ajerkoniakowym kremem. Mmmmm …. Brzmi niebiańsko? Więc jeszcze dodam , że ciacho
Domowe ciastaTort unicorn jednorożec wiśniowo czekoladowy to już ostatni (trzeci) który zrobiłam na urodziny mojej córki. Chyba był najpiękniejszy :) A jak Wam podoba się ? W smaku jest pyszny! Czytaj więcej
Ana Mari's worldTort unicorn jednorożec wiśniowo czekoladowy to już ostatni (trzeci) który zrobiłam na urodziny mojej córki. Chyba był najpiękniejszy :) A jak Wam podoba się ? W smaku jest pyszny! Czytaj więcej
Ana Mari's worldGody abo jak terozki1 godajōm: Boże Narodzynie, to je taki czas, kej2 sie lubiymy pomaszkycić. Apfylziny3 na świynta to bōło piyrwy4 cojś, mak tyż być [...] Artykuł Torta na Gody (Tort Bożonarodzeniowy) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniSzczęśliwego Nowego Roku 2019! Nowy Rok zaczynam bardzo klasycznie przepisem na tradycyjny tort ,,Wieniec z Frankfurtu“ Frankfurter Kranz. Dzisiejszy przepis jest zdecydowanie najlepszym przepisem na frankfurtcki wieniec. To ciasto jest bardzo popularne w Niemczech i warto je upiec. Przepięknie prezentuje się na stole. Przepis pochodzi z około 1735 roku. Nieznane jest nazwisko cukiernika
dolcevitainmykitchen