Polecam ten biszkopt. Jest idealny do tortów i nie tylko. Z powodzeniem można go rozkroić na 3 części. Biszkopt osiąga wysokość nawet 6-7 cm. Rośnie bez proszku do pieczenia. Jest pulchny, puszysty i lekki. Cały sekret w idealnym biszkopcie to dobrze ubite białka, odpowiednie proporcje no i oczywiście po upieczeniu trzeba rzucić biszkopt na podłogę :) Składniki
Zrób to smaczniePrzepyszny ,wilgotny tort,z chrupiącymi orzeszkami,przełożony masą maślano-serową,fajnym pomysłem jest wzbogacenie ciasta bananami i ananasami ,dzięki temu nie jest suchy i nie trzeba niczym ponczować-polecam bo jest naprawdę dobry i zupełnie inny niż wszystkie. Składniki: Na ciasto: 2 szkl. orzechów włoskich lub pekan posiekane 3 szkl.mąki pszennej 1 1/2 szkl. cukru 1 1/2 łyżeczki cynamonu
Swojskie jedzonkopoczęstunek na spotkanie w małym gronie. Tortowe kanapki przyciągają wzrok i smakują pysznie. Moi goście czują się rozpieszczeni, kiedy im serwuję tortowe kanapki przekładane różnymi nadzieniami. Lubią też moje torty kanapkowe . Kanapki nie muszą być nudne. Przy małym nakładzie pracy można stworzyć fajną przekąskę na zimno, która wygląda atrakcyjnie i apetycznie. Tortowe kanapki Tortowe kanapki Składniki: 6 kanapek 18 krążków
codojedzeniaStudzimy go w uchylonym piekarniku. Gdy biszkopt całkowicie ostygnie odkrawamy go dookoła nożem i otwieramy formę. Biszkopt można przekroić na dwa spody. Taki biszkopt idealnie nada się do przygotowania tortu. Można go też przełożyć masą budyniową lub dżemem. Zapisz
Dieta bez mlekakrążki. Każdy krążek nasączamy ponczem( sok z cytryny trochę wody i cukru). Ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem i dodajemy partiami serek. Masą smarujemy każdy krążek i boki tortu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko przestudzoną polewamy tort.Trochę masy zostawiamy i dodajemy do niej kakao ( zabarwiamy). Dekorujemy używając rękawa cukierniczego
Różowa kuchniazastanowienia wiedziałam, że owocowe musy i konfitury od Małe Szczęścia wykorzystam na pewno jako warstwy do tortu. I tak też zrobiłam. Torcik wyszedł pyszny! Przygotowałam go z ryżu, mieląc go na mąkę. Upiekłam na dwa małe biszkopty w kształt serca, a następnie zostało mi jedynie przekładać je musami owocowymi. Przepis jest bardzo prosty i myślę, że szybki do przygotowania
Zdrowie na języku :Ppaterze i posmaruj całą Nutellą. Nałóż połowę kremu, połowę czekoladowych kulek i połowę owoców. Nałoż drugi biszkopt, przyciśnij mocno i posmaruj wierzch kremem. Udekoruj czekoladowymi kulkami, truskawkami i borówkami. Tort przed podaniem należy schłodzić minimum 3 godziny w lodówce. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakrem. Miksujemy mascarpone z serkiem philadelphia, miękkim masłem oraz cukrem pudrem. Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy rozpuszczoną czekolad ą i ciasteczkami amaretti. **** PREPARAZIONE In una pentola sciogliete il burro, poi lasciatelo a raffreddare. Frullate la polpa di zucca con il latte e il burro
La grande e la piccola cuocaTort okolicznościowy Torcik maślano- czekoladowy. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusimuszę przyznać się Wam, że nie lubiłam dyni. A teraz już lubię i kombinuję z nią różne dania. Jak wspomniałam w poprzednim poście na kalafiorowo - dyniową zupę zrobiłam też tort dyniowo - śmietanowy. I muszę stwierdzić, że jeszcze dobrze się nie przegryzł a już prawie go nie było. Same łasuchy dookoła. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniTort dla wszystkich miłośników kawowych ciast. Jest bardzo delikatny, nie za słodki. Smakuje wyśmienicie i na jednym kawałku na pewno się nie skończy :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT 4 jajka szklanka cukru i mąki łyżeczka proszku do pieczenia i octu NA MASĘ KAWOWĄ 2 szklanki mleka po 2 kopiate łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki kawy zbożowej
Pani na deserciasto zawiera w sobie to co najbardziej lubię: chrupiące orzechy, kawę i kakao. Otulone delikatnym biszkoptem to prawdziwe niebo.... w ustach. Jest wysokie i może pełnić rolę tortu. Polecam jest rewelacyjne :) PRZEPIS NA BLACHĘ O WYMIARACH 25/40 CM BISZKOPT: 6 jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki
Pani na desernastępną 1 min. Dodajemy resztę śmietany i gotujemy przez 2-3 min. Na końcu dodajemy masło i mieszamy do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. Wykonanie tortu: Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem na sztywną masę. Gruszkę myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Na ostudzoną bezę wykładamy dżem
Kuchnia MagdaLenyTaki wytrawny tort można przygotować na Wielkanocny stół lub niedzielne wiosenne śniadanie. Ciasto szpinakowe, twarożek ze świeżymi warzywami, jajko i moje ulubione awokado to bardzo pyszne połączenie. Torcik pięknie się prezentuje na stole to można zaskoczyć nim gości. Zapraszam:) Przepis bierze udział: LAYMAN OD KUCHNI- BITWA NA PRZEPISY Składniki: Ciasto: 20 dag szpinaku ( mrożonego i rozdrobnionego ) 2 jajka
IzabelawkuchniDzień dobry Kochani! :) Wielkanoc przed nami, ja już ostatnie smakołyki kończę przyrządzać. Mój Przemek jechał do święconki, a ja właśnie włożyłam do lodówki tort Monte... Będą chętni (krem wyszedł naprawdę pyszny!:))?! Zacznijmy od biszkoptu. Biszkopt upiekłam sobie wczoraj, w okrągłej foremce. Dzisiaj przekroiłam na trzy części. Składniki: 6 jajek 1 szkl mąki krupczatki 1 szkl mąki ziemniaczanej 1,5 szkl
Trufelkowo