Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Korniszonkiodrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta - samej góry). N astępnie posmarujcie frużeliną jagodową. Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Oblejcie glazurą czekoladową i ozdóbcie według własnej inwencji. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukdzielę na 3 części, jedną do masy ananasowo śmietanowej, drugą do masy porzeczkowej i tutaj dodaje niewielką ilość śmietanki około 100 ml, a trzecią częścią jest masa do obłożenia tortu. W tym przypadku na wierzch poszła masa śmietanowa z niebieskim barwnikiem i odrobina masy z zielonym barwnikiem co widać na zdjęciach. Jeśli żelatyna jest już rozpuszczona i zimna, najlepiej taka
Życie zaczyna się w kuchnimożesz dodać preparat żelujący do przetworów. Konfitura z wiśni gotowa! A teraz składamy: Blaty wysmaruj powidłami. Następnie kremem czekoladowym. Pamiętaj nakładaj blat na blat :). Z pozostałej masy wysmaruj resztę tortu. Jako, że nie mam do tego specjalnych łopatek i deseczek zrobiłam to gumową łyżką. Polewa to (gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej). Dodałam też na wierzch ulubione słodkości
ClauditteMissCookingOstatnio miałam bardzo mało czasu na pieczenie, a chciałam przygotować coś smakowitego na urodziny męża. Uwielbia masło orzechowe, dlatego wymyśliłam sobie, że zamiast tradycyjnego tortu zrobię roladę. Ciasto piecze się tylko kilkanaście minut, a zrobienie masy jest banalne jak bułka z masłem ;) Ciasto wyszło delikatne i puszyste, a masa idealna w smaku i konsystencji. Nie za słodka, czyli taka
Mienta blogmiksuję. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję. 5. Galaretki żółte rozpuszczam w 2 szklankach wrzątku. Studzę. Plastry ananasa kroję w małą kostkę. Układam na masie śmietanowej. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Tort wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasiśrodka za pomocą płaskiej łyżki. Smażyć na średnim ogniu do momentu aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki ( takie dziureczki) Przewrócić na drugą stronę i smażyć już tylko chwilkę. Formowanie tortu – położyć usmażone naleśniki na talerz, obłożyć zmiażdżonymi truskawkami i malinami. Następnie położyć kolejne naleśniki i owoce. Polać płynnym miodem. Możecie podać takie naleśniki złożone na pół w środku
Kuchnia Pokoleńczasu a mamie się nie chce. Szkoda bo tyle ostatnio wspaniałych rzeczy robiła. Przede wszystkim cudne bezy. Może w wakacje postaram się troszkę wrzucić nowych przepisów, choćby właśnie na torty bezowe. Dziś jednak uzupełnię z mamą wpis na torcik czekoladowy. Składniki : 50 g gorzkiej czekolady 200 g miękkiego masła 200 g cukru szczypta soli 5 żółtek 250 g mąki
Lili w kuchniKrucha beza, puszysta warstwa śmietanki i zimne lody to trio obok którego nie da się przejść obojętnie, trzy warstwy wyśmienitego słodkiego smaku, do tortu można wykorzystać dowolne owoce lub miks ulubionych, podawać natychmiast po przełożeniu. Deser nad deserami, na paterze prezentuje się przepięknie, wbrew pozorom przygotowanie wcale nie jest trudne! Składniki: 3 blaty bezowe
Wanilia i KardamonPięknie prezentujący się, obłędnie czekoladowy tort z masą śmietankową i wiśniami. Idealny na urodzinowe przyjęcie lub uroczyste spotkanie. Zasmakuje każdemu miłośnikowi słodkości i czekolady. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaTort o smaku czekoladowym (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusibardzo charakterystyczne wyroby i żeby je polubić może to zająć trochę czasu…25 lat…he, he… Czekoladowa krajanka to ciasto tortowe , które można upiec jako tort czekoladowy . Myślę, że ucieszę wszystkich tych, którzy uwielbiają czekoladę. W tym przepisie nie można narzekać na jej brak. Krajanka jest bardzo, bardzo czekoladowa! Moje dzieci podskakiwały z radości! Czekoladowa krajanka Składniki
codojedzeniaTort urodzinowy w formie dwóch baranków ozdabiał nasz stół wielkanocny. Święta zbiegły się z podwójną uroczystością urodzinową. Baranki jak najbardziej pasowały i do Wielkanocy i do znaku zodiaku solenizantek. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnejuż ostatni wpis przed Świętami Wielkiej Nocy. Tym samym życzę Wam radosnych Świąt, pełnych ciepła rodzinnego i smacznego jajka :) A w ten radosny dzień postawcie na stole Tort Wielkanocny, bo kto by go nie chciał. Składniki: ciasto 7 jaj 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mielonych orzechów laskowych (ok 50 g) 1,5 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku
Niezły Młynek