tort - 16118 przepisów (strona:571/1075)

Walentynkowy tort - czerwony biszkopt z kremem i różami 198

pozostałą wykładamy na pierwszą warstwę biszkoptu. Wyrównujemy masę, przykrywamy ją drugim blatem ciasta i lekko dociskamy. Odłożonym kremem smarujemy biszkopt za pomocą szpatułki, tak by pozostały prześwity czerwonego ciasta. Tort dekorujemy żywymi, czerwonymi różami

Gotowanie i blogowanie
Tort Red Velvet na oleju rzepakowym 183

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/tort-red-velvet/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('a6b15bcf6d69da6c62e52769f6ab986c').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Tort Red Velvet na oleju rzepakowym appeared first

dom-agi.pl
Mleczny tort serowy 260

folię spożywczą, którą docisnęłam i wygładziłam. Ściągnęłam ją jak masa sernikowa całkowicie stężała. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Serniki gotowane , Torty Tagged: czekolada , mleko w proszku , twaróg

https:KKuchniaMniam
Pyszne ciasto z masą z serkiem mascarpone i owocami 207

prawie gęstą masą zalać masę serową i znowu do lodówki. Można udekorować ubitą śmietaną i owocami lub zakończyć na galaretce. Ciasto można upiec w okrągłej formie, będzie wtedy pyszny tort Ciasto jest pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Torta łorzechowo-szokoladowoł ze apfylzinōm (Tort orzechowo-czekoladowy z nutką pomarańczy ;) ) 142

śmiytany 36% (po 200 g) 200 g szokolady (mogōm być 2 gorzke abo jedna takoł, a drugo mlyczno) 1 łeżka cukru pudru 1 śmietanfix- żeby nōm te łozdoby ze torty sie niy rozleciały dżym apfylzinowy (pomarańczowy)- nojlepi taki ze skōrkami tych apfylzinōw, bo bydzie mioł tako fajno goryczka     Łozgrzyjcie sie piec na 165 stopni. Łoddzielcie biōłka łod żōłtek

Chop w kuchni
ferrero rocher - torcik bezowy 361

delikatnie odkleić papier. Śmietanę ubić na sztywno. Wafelki zetrzeć na tarce. Mascarpone zmiksować z kremem czekoladowym, dodać śmietanę i wafelki, wymieszać. Kremem przełożyć bezowe krążki, udekorować wierzch i boki tortu. Górę posypać kakao i udekorować orzechami

6niebo
Krem budyniowy 142

Idealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto ambasador 2045

ciasto pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Moja mama piekła je na wyjątkowe okazje jak święta czy urodziny zamiast tradycyjnego tortu. Przepis trochę zmodyfikowałam dodając warstwę herbatników (podobnie jak na blogu Zjem to!) oraz trochę nutelli do masy ;) Ciasto jest pyszne, idealne z herbatką, u mnie podanej w filiżance "Rajski Ogród" od Porcelany Bogucice . Do ciasta użyłam czekolad Terravita 70% cacao

Smakołyki Asi
Kolorowy tort urodzinowy 141

kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Zagotować kremówkę, drobno pokroić czekoladę, wymieszać z kremówką. Krem przestudzić. Wylać na górę, boki obłożyć rurkami. Całość udekorować kolorowymi lentylkami. Można tort przewiązać wstążką

Magiczne Życie Marty
Tort Ambasador 451

brzoskwiń. Drugi krem przygotowujemy dodając do niego kakao oraz bakalie. 3. Przełożenie: Pierwszy blat biszkoptu- 2/3 masy owocowej- drugi blat biszkoptu- masa bakaliowa- biszkopty- pozostała część masy owocowej- galaretka. Tort przed podaniem odpowiednio schładzamy, by lepiej się kroił

Kuchnia w czekoladzie
Tort z musem czekoladowym i wiśniami 185

Doskonały puszysty tort który zaskakuje lekkością i konsystencją, a dodatek wiśni z likieru sprawia, że smak jest miłą niespodzianką. Składniki: biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy : opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 420ml mleka 3 łyżki cukru 20 dag masła laska wanilii mus czekoladowy : 200g czekolady deserowej 2 łyżki brandy 4 łyżki

Pyry na Gaz
Nie tylko od święta 166

wybieram się na imprezę z C. Kwaśny dżem i słodki krem idealnie ze sobą współgrają. Oczywiście, dżem możecie wykorzystać dowolny; ja posiłkowałam się zapasami przygotowanymi w wakacje. Świąteczny tort z bombką Składniki: (na formę o średnicy 18 cm) biszkopt: 3 jajka 120 g cukru 70 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki cynamonu krem z białej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Skromny tort urodzinowy 256

Tort robiłam na zamówienie w ostatniej chwili. Dekoracja miała być skromna za to bogate, owocowe wnętrze. Składniki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka 3x 3/4 szkl mąki 3x 1/2 szkl cukru 3x 3/4 łyżeczki proszku … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort gryczany 156

wierzch wykładamy galaretkę z dżemem, schładzamy. 200 ml śmietany ubić na sztywno pod koniec dodać cukier puder. Śmietanę przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy górę robiąc małe rozetki. Nasz tort wkładamy do lodówki, do całkowitego schłodzenia. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania