tort - 16051 przepisów (strona:574/1071)

Torta łorzechowo-szokoladowoł ze apfylzinōm (Tort orzechowo-czekoladowy z nutką pomarańczy ;) ) 130

śmiytany 36% (po 200 g) 200 g szokolady (mogōm być 2 gorzke abo jedna takoł, a drugo mlyczno) 1 łeżka cukru pudru 1 śmietanfix- żeby nōm te łozdoby ze torty sie niy rozleciały dżym apfylzinowy (pomarańczowy)- nojlepi taki ze skōrkami tych apfylzinōw, bo bydzie mioł tako fajno goryczka     Łozgrzyjcie sie piec na 165 stopni. Łoddzielcie biōłka łod żōłtek

Chop w kuchni
ferrero rocher - torcik bezowy 349

delikatnie odkleić papier. Śmietanę ubić na sztywno. Wafelki zetrzeć na tarce. Mascarpone zmiksować z kremem czekoladowym, dodać śmietanę i wafelki, wymieszać. Kremem przełożyć bezowe krążki, udekorować wierzch i boki tortu. Górę posypać kakao i udekorować orzechami

6niebo
Krem budyniowy 128

Idealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto ambasador 2028

ciasto pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Moja mama piekła je na wyjątkowe okazje jak święta czy urodziny zamiast tradycyjnego tortu. Przepis trochę zmodyfikowałam dodając warstwę herbatników (podobnie jak na blogu Zjem to!) oraz trochę nutelli do masy ;) Ciasto jest pyszne, idealne z herbatką, u mnie podanej w filiżance "Rajski Ogród" od Porcelany Bogucice . Do ciasta użyłam czekolad Terravita 70% cacao

Smakołyki Asi
Kolorowy tort urodzinowy 126

kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Zagotować kremówkę, drobno pokroić czekoladę, wymieszać z kremówką. Krem przestudzić. Wylać na górę, boki obłożyć rurkami. Całość udekorować kolorowymi lentylkami. Można tort przewiązać wstążką

Magiczne Życie Marty
Tort Ambasador 434

brzoskwiń. Drugi krem przygotowujemy dodając do niego kakao oraz bakalie. 3. Przełożenie: Pierwszy blat biszkoptu- 2/3 masy owocowej- drugi blat biszkoptu- masa bakaliowa- biszkopty- pozostała część masy owocowej- galaretka. Tort przed podaniem odpowiednio schładzamy, by lepiej się kroił

Kuchnia w czekoladzie
Tort z musem czekoladowym i wiśniami 176

Doskonały puszysty tort który zaskakuje lekkością i konsystencją, a dodatek wiśni z likieru sprawia, że smak jest miłą niespodzianką. Składniki: biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy : opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 420ml mleka 3 łyżki cukru 20 dag masła laska wanilii mus czekoladowy : 200g czekolady deserowej 2 łyżki brandy 4 łyżki

Pyry na Gaz
Nie tylko od święta 153

wybieram się na imprezę z C. Kwaśny dżem i słodki krem idealnie ze sobą współgrają. Oczywiście, dżem możecie wykorzystać dowolny; ja posiłkowałam się zapasami przygotowanymi w wakacje. Świąteczny tort z bombką Składniki: (na formę o średnicy 18 cm) biszkopt: 3 jajka 120 g cukru 70 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki cynamonu krem z białej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Skromny tort urodzinowy 223

Tort robiłam na zamówienie w ostatniej chwili. Dekoracja miała być skromna za to bogate, owocowe wnętrze. Składniki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka 3x 3/4 szkl mąki 3x 1/2 szkl cukru 3x 3/4 łyżeczki proszku … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Krem kakaowy do tortu 197

wykonania tego kremu nakłoniło mnie przygotowanie tortu dla 14-letniego syna znajomej. Przepis znalazłam na blogu cafeamaretto. Składniki: 2 jajka 2 żółtka 8 łyżek cukru 1,5 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżki kakao 300g masła Wykonanie: Jajka z żółtkami i cukrem ubijamy na puszystą pianę. Następnie dodajemy mąkę. W 1/2 szklanki zimnego mleka rozrabiamy kakao. Pozostałą

tojestpyszne.blogspot.com
Tort gryczany 141

wierzch wykładamy galaretkę z dżemem, schładzamy. 200 ml śmietany ubić na sztywno pod koniec dodać cukier puder. Śmietanę przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy górę robiąc małe rozetki. Nasz tort wkładamy do lodówki, do całkowitego schłodzenia. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Tort MARCHEWKA 130

Mój pierwszy tort w kształcie marchewki

Maślane ciasteczko
Ciasto czekoladowe 191

Dzisiejsze ciasto czekoladowe to ostatnio mój zdecydowany faworyt w tej kategorii, na przepis wpadłam wypróbowując różności na tort z Krainy Lodu (ale o tym w innym wpisie :)). Jest wilgotne, dość mocno zbite, ale przy tym miękkie i delikatne. I oczywiście – mocno czekoladowe :) Dzisiejszą wersję zrobiłam z orzechami włoskimi, do dekoracji maliny (nawet o tej porze roku można je dostać

Ciastkozercy
Tort mleczno-czekoladowy 356

Nowy Rok rozpoczynam słodkim, czekoladowym tortem. Jest pyszny, z masą mleczną, uwieńczony czekoladową polewą i naturalnymi czekoladowymi posypkami Delecty . Idealny wypiek do popołudniowej świątecznej lub noworocznej kawy. Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego Delecta 1 łyżka oleju 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki kakao Masa

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania