jest to bogate źródło witaminy E. Bardzo ciekawy jest również krem – składa się z bardzo prostych składników i nie zawiera cukru Bez problemu możecie wykorzystać go do tortu. Zapraszam! // Składniki (na formę 20 x 11 cm): Ciasto: 250 g mąki 40 g zmielonych ziaren słonecznika 50 g wiórek kokosowych 50 g cukru 50 ml oleju 230 ml mleka
Via Gustowychodzi wilgotny i mięciutki. Masa to bita śmietana ze zmiksowanymi brzoskwiniami oraz sokiem i skórką cytrynową. Wychodzi jej na tyle dużo, że śmiało można by obłożyć nią jeszcze boki tortu, lub przełożyć biszkopty większa warstwą. Ja niestety jestem kiepska w dekorowaniu, dlatego postanowiłam się za to nie zabierać, a nadwyżkę masy wykorzystać do deseru z galaretką. Synek z takiego rozwiązania
Smaki Na TalerzuTeż czasami pieczecie torty bez okazji ? Ja właśnie upiekłam taki weekendowy zamiast innego ciasta. Bo przecież nie tylko jakaś okazja jest aby zrobić pyszny torcik ? Prawda ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Gdy całość jest gładka wlewamy śmietankę. Naczynie zdejmujemy znad pary i energicznie mieszamy aby czekolada się nie zważyła. Jeszcze ciepłą polewą oblewamy tort. Dekorujemy orzechami laskowymi
VioletoweKucharzenieNumber Cake podbija serca wszystkich łasuchów, staje się pyszną ,,atrakcją,, wszelkich uroczystości. Niezależne od tego którego kraju przeglądam blog zawsze można natrafić na tort w kształcie cyfry lub liczbę. Prezentują sie niezwykle delikatnie, uroczo aż szkoda je jeść ;). Przygotowywane są na bazie uniwersalnego ciasta kruchego , zdobionego np. kremem budyniowym lub bitą śmietaną, na której układa się świeże owoce, makaroniki
RAROSSAmąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy 1 łyżka kakao 7 dag orzechów masa: 2 kostki masła 20 dag cukru 5 jajek 3 łyżki … Czytaj dalej Tort z baletnicą
czarrna od kuchniMoooocno czekoladowy tort z masą na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z dodatkiem malin. Łatwy do przygotowania a efekt jest pyszny, polecam! :) Składniki na tortownicę o śr. 28 cm: (Inspiracja: :" Ulubione przepisy ") Ciasto czekoladowe: 150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 200 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli
Simply Foodrodzaje tylek, dzięki którym można nadziać wszelkie wypieki - albo pięknie udekorować swoje słodkości. Taka dekoracja rewelacyjnie trzyma formę i nie rozpływa się. Niebawem wykorzystam ją w zaplanowanych tortach. Dodam jeszcze, że nadzienie można mrozić i nie wpływa to na jego jakość, ani smak. Polecam
Di gotujeTort okolicznościowy Torcik urodzinowy maślano- czekoladowy. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiŚwięta, święta i po świętach. Nie udało mi się wrzucić przed nimi wszystkich przepisów na potrawy, bo zwyczajnie niektóre, jak ten tort, robiłam w Wielką sobotę. Dzięki uprzejmości firmy Wieluń , mogłam go przygotować z Ich pysznym serem białym "Mój ulubiony". Sernik gorąco polecam na kolejne okazje, choćby nadchodzącą Niedzielę przewodnią, zwaną też w Polsce od 2000 roku Niedzielą
Gosia gotujeleśnych: Przekrawamy biszkopt na dwa blaty równej grubości. Smarujemy dolny blat całą masą truskawkową, przykrywamy górnym blatem. Odstawiamy na chwilę do lodówki, aby masa stężała. Smarujemy wierzch i boki tortu bitą śmietaną (opcjonalnie). A na koniec delikatnie oblewamy torcik żelką z owoców leśnych, by spłynęła po jego bokach. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy udekorowany według własnego gustu, najlepiej
W kuchni KatieUbijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę przekładamy nasączony ponczem biszkopt. Do pozostałej części śmietany dodajemy odrobinę czerwonego barwnika. Mieszamy delikatni do uzyskania jednolitej barwy. Obtaczamy i dekorujemy tort
Słodki Zakątekcały czas rozwijać i mam nadzieję, że widzicie to, że z roku na rok moje zdjęcia są coraz lepsze. Postanowiłam też […] Artykuł 6 urodziny bloga | Number Cake, czyli tort z kruchego ciasta pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogpołową pozostałego ponczu. Na biszkopt wyłożyć pozostałą frużelinę ananasową, którą posmarować połową pozostałego kremu śmietankowego. Przykryć ostatnim blatem biszkoptowym, nasączyć go resztą ponczu. Wierzch posmarować pozostałym kremem śmietanowym. Boki tortu posmarować dodatkowym kremem śmietanowym. Przechowywać w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomilodówce, by polewa zgęstniała. Wykonanie Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze. Posmarować 1/3 kremu malinowego. Przykryć drugim blatem, następnie posmarować połową pozostałego kremu. Przykryć ostatnim czekoladowym blatem. Boki tortu posmarować pozostałym kremem, oprószyć czekoladowymi drobinkami. Schłodzić. Po chwili na górę wylać tężejącą polewę truskawkową. Przechowywać w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi