tort - 15956 przepisów (strona:550/1064)

Krem paryski 72

Zastanawiając się nad ciemnym kremem do rolady, przypomnieliśmy sobie o bardzo prostym kremie paryskim . Potrzebne są tylko dwa składniki i w zależności od potrzeb można zmieniać

niecodziennikpary
Czekolada plastyczna 52

Czekolada plastyczna może posłużyć do wykonania ciekawych ozdób na torty, ciasta lub inne desery. Jeżeli chcemy komuś dać miły prezent, można z niej zrobić także czekoladowy kwiat, który wzbudzi na pewno większą radość niż bombonierka – tak było w przypadku Marty. Robiąc czekoladę plastyczną syrop kukurydziany można zastąpić płynnym miodem w takiej samej ilości. Składniki na czekoladę plastyczną

niecodziennikpary
Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką (tylko 4 składniki!) 88

kremem i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 27 cm) Krem: 500 ml mleka zagęszczonego bez cukru (takiego z kartonika) 2 opakowania gotowego kremu to ciast i tortów (zmieszałam smak truskawkowy z waniliowym) Wierzch: 1 galaretka (*) Dodatkowo: około 350g herbatników (**)       Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką - przygotowanie: Galaretkę należy rozpuścić

Di gotuje
Ciasto bez pieczenia – ciasto z masłem orzechowym 287

Ciasta bez pieczenia to szybkie i proste w przygotowaniu desery. Ciasto z masłem orzechowym to połączeniu dwóch przeciwstawnych smaków – słodkiego budyniu, z lekko słonym masłem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką 110

sprawdzi się przy każdej okazji. Jest naprawdę proste w przygotowaniu, a smakiem zachwyci wszystkich. Oczywiście jeśli lubicie puszyste kremy czekoladowe i galaretkę. Pomysł na mus zaczerpnęłam z przepisu na tort - klik , który kiedyś przygotowywałam na jednych z warsztatów kulinarnych. A spód ze słomki ptysiowej jest rewelacyjny, smaczny oraz wygląda inaczej, aniżeli z innymi ciastkami! To kto spróbuje takiego połączenia? Ciasto

Di gotuje
Mini bezy 178

kiedy mam nowy piekarnik i sprawdzony przepis na bezy, nie boję się robić ich sama. Używam ich często do dekoracji moich tortów lub innych wypieków z bezami np. malinowej chmurki :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Mini bezy 178

kiedy mam nowy piekarnik i sprawdzony przepis na bezy, nie boję się robić ich sama. Używam ich często do dekoracji moich tortów lub innych wypieków z bezami np. malinowej chmurki :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Bita śmietana jak zrobić 73

Bita śmietana jak zrobić ją szybko i łatwo? Oto krótki poradnik. Bita śmietana to kaloryczny acz przepyszny deser sam w sobie ale też dodatek do innych deserów, ciast, tortów, gofrów , wypieków i smakowitości np do gorącej czekolady. Jest też nieoczywistym dodatkiem do dań na słono np zup czy gulaszy (wtedy oczywiście ubijając ja nie dodajemy cukru). Aby zrobić bitą śmietanę

Dorota Smakuje
krem do dekoracji tortu 812

mleka w proszku i dokładnie mieszamy. Masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo mleko w rozmieszane proszku i miksujemy na gładką masę. Opcjonalnie dodajemy barwniki spożywcze. Gotową dekorujemy torty, ciasta, muffiny

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO ZE SZPINAKIEM I KREMEM CYTRYNOWYM 112

Ciasto ze szpinakiem powstało na wspólny weekend wśród przyjaciół. Zachwyciło smakiem, wyglądem i bajecznym kolorem. Ciasto idealnie komponowało się z kampinoskim widokiem za oknem, serdecznymi rozmowami

Zasmakuj Kuchni
Tort cytrynowo- miętowy 71

zrobić tort musi być jakaś okazja? Szybka dekoracja i torcik do niedzielnej kawki gotowy ;)   Składniki na biszkopt (średnica 25cm): 5 dużych jaj, 3/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mąki pszennej. Składniki na poncz: 1 szklanka wody, 2 łyżeczki cukru, Zapach cytrynowy, Cytryna. Składniki na masę cytrynową: 250ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny

Słodki Zakątek
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą 101

wodzie i pozostawić do napęcznienia. Śmietanę zagotować z miodem, zdjąć z palnika, dodać połamaną w kostki czekoladę, wymieszać i dodać napęczniałą żelatynę, po czym całość dokładnie wymieszać. 5. Składanie tortu: Do formy przełożyć jeden blat makowy, nasączyć cytrynowym ponczem, posmarować konfiturą porzeczkową, wyłożyć jedną część masy serowej, przykryć drugim blatem makowym, nasączyć cytrynowym ponczem, posmarować konfiturą porzeczkową, wyłożyć drugą część

Szalona Kuchnia Eweliny
Prosty biszkopt kakaowy 78

trochę oszukany biszkopt kakaowy. Oszukany, dlatego, że dodaję się do niego proszek do pieczenia. Ale ja uwielbiam ten biszkopt, ponieważ wychodzi zawsze i idealnie nadaję się do wszelkiego rodzaju tortów i deserów. Jest mocno kakaowy i bardzo wilgotny, więc nie wymaga nasączania przed składaniem blatów. Biszkopt ten jest bardzo „posłuszny” i dobrze się kroi. W zależności od wypieku

Smaki Armine
Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą 113

ponczu. Wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać i posypać czekoladą. Ułożyć ostatni krążek biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem, wyrównać i ciasto posypać ciemnym kakao. Tort wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc. 8. Torcik przed podaniem ozdobić czekoladowymi gwiazdkami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania