Dziś zapraszam na wspaniały torcik mocno czekoladowy przełożony kremem kokosowym. Inspiracja pochodzi z bloga Moje Wypieki (tutaj zostawiam link: klik ). Przepis trochę przerobiłam po swojemu, nieco go odchudziłam m.in nie dodając białego cukru. Krem również zrobiłam używając innych składników. Spód ciasta posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, żeby przełamać słodycz i nadać nieco owocowego posmaku. Ciasto jest wilgotne, bardzo czekoladowe (do ciasta polecam użyć czarnego kakao np. firmy Dr. Oetker) i ładni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...