Torcik bezowo-jagodowy Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny lub octu Krem Jagodowy: 3/4
Blog z ApetytemDzisiaj mam dla Was recepturę na pyszne i proste ciasto podane w formie tortu. Trochę takie sezonowe, bo z jabłkami. Biszkopt, jabłka w galaretce, śmietanka i czekolada to naprawdę fajne i smakowite połączenie. Na podwieczorek, poczęstunek, na zachciewajkę. Zróbcie. Koniecznie. Udanych wypieków. Potrzebujemy: Na biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej 1 lekko
Izabelawkuchnipuder i wanilię miksuję i ubijam na sztywno. Dodaję frużelinę i całość miksuję, aż powstanie dosyć sztywny krem. Krem dzielę na 6 równych części. Teraz mogę przystąpić do składania tortu. Pierwszy blat smaruję 1 częścią kremu i 2 łyżeczkami dżemu z czarnej porzeczki. Przykrywam drugim blatem, który smaruję 1 częścią kremu. Całość powtarzam do wyczerpania wszystkich blatów. Przełożone blaty zapinam
Słodki sentymentPyszny torcik z wiśniami i czekoladą polecam na lato :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldTort urodzinowy (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiMasa z kaszy manny Idealna do przekładania ciast, placków i tortów , serników na zimno i lodowców. Oldskulowa, tania, prosta do przygotowania, z łatwo dostępnych, podstawowych składników i niezwykle pyszna. Masie tej możemy nadawać ulubiony smak i aromat poprzez dodanie swoje ulubionego aromatu do ciast. Ja najbardziej chyba lubię z rumowym. Należy pamiętać o zasadzie 200ml mleka= 1 czubata łyżka kaszy
Dorota SmakujeTort na 60 urodziny\ (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiTort urodzinowy (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiTort urodzinowy (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusimiołech1 za kans2 czasu na bawiynie sie tortōm na fajer3 i tak naszło mie na takŏ idyja4 szokoladowŏ torta ze bezōm. Idzie pedzieć, [...] The post Torta prawie ajnfachowŏ (Tort prawie zwyczajny ;) ) appeared first on Chop w kuchni
Chop w kuchniRobisz tort, ciasto lub deser z kremem i Twój krem zwarzył się? Jak uratować zwarzony krem budyniowy, ze śmietany lub z mascarpone? Sprawdź praktyczne porady! Jak rozpoznać zwarzony krem? Krem jest zważony, gdy widoczne są w nim grudki, a składniki kremu wydają się być oddzielone – czyli krem nie jest gładki. W przypadku kremów na bazie mleka lub śmietany, mogą
Via GustoTort czarnoleski już od dawna chodził mi po głowie i był w planach do zrobienia :) Myślę, że świetnie nadaje się na świętowanie zbliżającego się dnia kobiet, ale oczywiście na inne okazje również. Połączenie słodkiego i kwaskowatych wiśni jest boskie, a biszkopt nasączony sokiem wiśniowym i wiśniówką jest mega delikatny i wilgotny. Pycha! :) Składniki (tortownica o średnicy 22 cm.): Biszkopt
Delicious Placemusu truskawkowego. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Krok 4: poncz. Wodę, sok z cytryny i cukier puder łączymy. Biszkopt przekładamy na podstawkę do tortów, lub na duży talerz i nasączamy go ponczem. Na biszkopt nakładamy rant, oraz papier do pieczenia, który powinien znajdować się pomiędzy biszkoptem, a wewnętrzną stroną rantu ( patrz film
RITA food channelrozkosz. (kliknij w zdjęcie aby przejść do przepisu) Odkryj Nowe Smaki Świąt Boże Narodzenie to także czas eksperymentowania z nowymi smakami ! Dlatego proponuję Ci zamiast zwykłego orzechowca moją interpretację tortu orzechowego z prażonymi jabłkami , który zaskoczy Twoją rodzinę i gości swym niebanalnym smakiem. Domowa Przyprawa Do Piernika - Sekret Udanych Świąt Wyróżnikiem świątecznych wypieków tu zaprezentowanych jest moja własna
RITA food channel