To połączenie, które bardzo lubię - orzechy, gruszki i czekolada. Jeśli dobrze pamiętam, to piekłam tego torcika z okazji urodzin męża w marcu, ale świetnie sprawdzi się teraz, gdy orzechy i gruszki są na wyciągnięcie ręki. Składniki (tortownica o średnicy 24-26cm): Biszkopt orzechowy: 3 duże jajka 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 50 g mielonych orzechów włoskich 100 g mąki pszennej 2 łyżki oleju Gruszki: ok. 500 g twardych gruszek 2 szklanki wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżec... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...