Torcik nie wymaga pieczenia, jest bardzo łatwy do zrobienia a zarazem smakuje wybornie. Delikatny, waniliowy krem świetnie komponuje się tutaj z chrupiącymi ciasteczkami i migdałami. Torcik jest tak pyszny, że każdy prosił o dokładkę :) Krem: 900 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego 250 g miękkiego masła 2 opakowania ciastek francuskich 1/3 szkl płatków migdałów Krem: 600 ml mleka zagotować z cukrem i ekstraktem wanili... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...