Przepis na bardzo proste placuszki z bananów, które świetnie zaspokoją ochotę na coś słodkiego. Placki robi się bez dodatku cukru, słodycz z bananów jest wystarczająca. Czas
Słodki BlogNazywane cinnamon rolls, cinnamon buns lub po prostu cynamonki, to obowiązkowy wypiek na jesienne dni. Jeszcze ciepła bułeczka podana z herbatą malinową to niezawodny polepszacz nastroju
Słodki BlogPrzepis na ten chleb bezglutenowy jest najlepszy z jakich korzystałam w przypadku pieczywa bez glutenu. Moim problemem zawsze jest ten specyficzny posmak wypieków bezglutenowych, dlatego zawsze
Słodki BlogJesień to pora roku, która przynosi ze sobą nie tylko piękne kolory liści, ale także obfitość soczystych jabłek. To idealny moment, aby w kuchni zagościły aromatyczne
Słodki BlogIntensywnie czekoladowe, ciężkie, nieco gliniaste ciasto, które jest trochę zdrowszym odpowiednikiem tradycyjnego czekoladowego brownie. Sprawdza się w tej roli świetnie, smakuje nieco inaczej ale na pewno
Słodki BlogPrzepis na bardzo kokosowe kuleczki raffaello, proste do zrobienia i efektowne na każdym stole. Dzięki dodatkowi białej czekolady jeszcze bardziej przypominają w smaku oryginał. Czas przygotowania
Słodki BlogPrzepis na prosty i pyszny domowy chleb orkiszowy. Chleb wyrasta pięknie, ma bardzo ładną strukturę po upieczeniu, jest chrupiący i dość długo zachowuje świeżość. Do środka
Słodki BlogPrzepis na proste i szybkie ciastka biszkoptowe nadziewane bitą śmietaną o smaku karmelowym. Przepis daje dużą możliwość modyfikacji, zarówno masy (można robić różne wariacje smakowe lub
Słodki BlogWspółczesny natłok obowiązków i zainteresowań, szybkie tempo życia i nacisk na odpoczynek oraz dbałość o swój dobrobyt sprawiają, że każdy stara się znaleźć sposoby na to
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na błyskawiczne ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Do jego zrobienia można użyć każdych owoców, na przykład sezonowych śliwek. Góra ciasta posypana jest kruszonką, co równoważy niezbyt
Słodki Blogsię nawet początkującym - nie trzeba oddzielać żółtek od białek, ładnie wyrasta i nie opada. To podstawa wielu moich wypieków - gdy chcę przygotować ciasto na dużą blaszkę lub upiec tort, po prostu zwiększam ilość składników o 2 - 3 razy w zależności jak duży blat biszkoptu potrzebuję. Ile pieczemy biszkopt z 2 jaj? Taki cienki biszkopt na tortownicę potrzebuje 18 minut(...)masło z cukrem, a następnie stopniowo, łyżka po łyżce będziecie dodawać wystudzony budyń. Cały czas należy miksować masę. Jeśli wypróbujecie już Ciasto Chrupek, pamiętajcie, że krem budyniowy do tarty, tortu lub kruchych babeczek również sprawdzi się idealnie - jeśli potrzebujecie go więcej, po prostu zwiększcie ilość składników razy dwa. Ciasto z posypką kokosową Ciasto Budyniowy Chrupek z galaretką wieńczy wspaniale chrupiąca
Lekcje w kuchniPrzepis na proste kakaowe ciasto z sezonowymi śliwkami. Szybkie do zrobienia i smakuje każdemu, szczególnie przepadają za nim dzieci. Czas przygotowania: 20 min + czas potrzebny do
Słodki BlogDziś przepis na ciasto snickers bez pieczenia na herbatnikach i krakersach. Ciasto jest przepyszne, połączone są w nim smaki słodki i słony, co daje kombinację której
Słodki Blog