Chcesz uzyskać efekty gotowania jak z restauracji? Gotuj precyzyjnie w piekarniku parowym z termosondą 35Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z najzdrowszych metod przygotowywania posiłków, ponieważ pozwala zachować pełnię smaku i wartości odżywczych, co czyni potrawy zdrowszymi. Piekarniki
Kuchnia MagdaLeny
Jogurtowiec na zimno z truskawkami 61Przepis na ciasto bez pieczenia, bardzo lekkie, orzeźwiające i pełne owoców. Zrobisz je w parę chwil i będzie idealnym deserem na upalne dni. SKŁADNIKI (na tortownicę
Słodki Blog
Jak wybrać idealną kawę ziarnistą? Przewodnik dla początkujących i koneserów 42Dobra kawa ziarnista to coś więcej niż kofeinowy zastrzyk energii. To rytuał, aromat, smak i chwila dla siebie. W świecie pełnym różnorodnych ziaren i gatunków łatwo
Kuchnia MagdaLeny
Pianka z galaretki 65Przepis na deser tak prosty, że prościej się już nie da! Na dobrą sprawę do jego wykonania wystarczy tylko galaretka rozpuszczona we wrzątku, ja dodatkowo użyłam
Słodki Blog
Drożdżowe ślimaczki z truskawkami i budyniem 67Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym budyniem i truskawkami. Delikatne, puszyste ciasto drożdżowe świetnie komponuje się z waniliowym budyniem, którego kremowa konsystencja i łagodny
Słodki Blog
Ciasto z rabarbarem i budyniem 95Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone warstwą budyniową, która idealnie łagodzi intensywnie kwaśny smak rabarbaru. Dodatkowo budyń sprawia, że całe ciasto jest bardziej wilgotne i
Słodki Blog
Ciasto z rabarbarem i jabłkami 94Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W nadzieniu użyłam również prażonych jabłek, które znakomicie równoważą kwaśny smak rabarbaru. Czas przygotowania: 50 min Czas pieczenia 50
Słodki Blog
Tort urodzinowy 50Tort urodzinowy dla syna (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusi
Sernik pistacjowy bez pieczenia 75Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym ostatnio smaku pistacji. Jest łatwy w wykonaniu, a dzięki dobrej dekoracji stanie się niezwykłą ozdobą na stole
Słodki Blog
Babka czekoladowa 67Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki swojej recepturze jest wilgotna i długo zachowuje świeżość. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 60 min SKŁADNIKI 4
Słodki Blog
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 54kokosową bezą Wiedeński Sernik z makiem i jabłkami Sernik z rosą Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko 3 bit Jabłecznik Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Kinder country Jagodowo kokosowa pianka Malinowy
Cynamonowe szczęście
Zdrowe słodycze i przekąski – jak zaspokoić ochotę na słodkie bez wyrzutów sumienia? 61W dzisiejszym świecie pełnym przetworzonych produktów spożywczych, coraz większą uwagę przykłada się do zdrowia i świadomego podejścia do diety. Jednym z najczęstszych wyzwań, przed którymi stajemy
Kuchnia MagdaLeny
Oponki ptysiowe z mascarpone 86Piękne oponki z ciasta parzonego przełożone kremem z mascarpone i powidłami. Prezentują się bardzo elegancko i są proste w przygotowaniu. Czas przygotowania: 35 min Czas pieczenia
Słodki Blog
Tarka do domowych chipsów. Patent na zdrowe przekąski dla niejadków 61Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno jest przekonać dziecko do jedzenia warzyw. W tym wypadku doskonałym rozwiązaniem jest tarka do domowych chipsów, która
Kuchnia MagdaLeny