tort - 16073 przepisów (strona:278/1072)

Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami 226

ruskawkowy szał czas zacząć! A dla wszystkich świętujących dziś dzieciaków mam nie lada gratkę - tort bezowy cud-miód-palce-lizać! Cztery chrupiące bezowe blaty tradycyjnie przełożyłem aksamitną  bitą śmietaną z odrobiną mascarpone. Do tego lekko kwaśny  pieczony rabarbar , z nutką  wody   różanej  dla podkręcenia smaku, soczyste i iskrzące się czerwienią truskawki oraz orzeźwiające listki młodej(...)truskawek garstka listków świeżej mięty Truskawki umyj, odetnij szypułki poprzekrawaj na połówki lub na ćwiartki, jeśli są większe. Kilka możesz zostawić w całości, posłużą później za dekorację na wierzchu tortu. Przed samym podaniem: blaty bezowe przekładaj kolejno bitą śmietaną, rabarbarem, miętą oraz truskawkami. Całość możesz również polać pozostałym syropem z rabarbaru. Podawaj natychmiast

Food Square
Tort jeżynowo-śmietankowy z bezami 138

mojej rodzinie to miesiąc urodzin i imienin. Dlatego też w najbliższym czasie na blogu znajdziecie kilka propozycji urodzinowych. Ten tort przygotowała moja Mama na moje 18 urodziny. Był tak piękny, że długo nie mogłam wyjść z podziwu jakie dzieło stworzyła Mama :) Jest elegancki, nie za słodki, pięknie się prezentuje. Kolejną zaletą jest fakt, że możemy użyć mrożonych jeżyn lub gładkiej(...)Przyłożyć drugi biszkopt i postąpić podobnie. Na wierzchu ułożyć ostatni biszkopt. Nasączyć. Wierzch i boki posmarować masą odłożoną do dekoracji. Na wierzchu i bokach przykleić bezy i jeżyny.  Tort można przygotować dzień wcześniej, ale dekorację wykonujemy dopiero przed podaniem.  Przechowywać w lodówce. Smacznego! Przepis ze strony mojewypieki.com

Chocolate Muffin Blog
Tort kaktus 246

Wczoraj były urodziny mojego Ojca, a że jest On miłośnikiem i kolekcjonerem kaktusów zrodził się pomysł, aby w formie prezentu przygotować dla Niego tort właśnie w tym kształcie. Sam kaktus został wykonany z masy z ryżu preparowanego z piankami marshmallow, obleczony zieloną masą, linie namalowane ciemnym zielonym barwnikiem spożywczym przy użyciu cieniutkiego pędzelka. Igły to powbijane wykałaczki, które podzieliłam(...)mniejsze igiełki ( wyszło ok. 190-200 wykałaczek, czyli blisko 400 igiełek :P ) Doniczka to zasadniczy tort: jasny biszkopt przełożony kremem cytrynowym oraz kremem z gorzkiej czekolady (przepisy już nie długo). Również obłożyłam ją masą cukrową, następnie doklejałam paski masy aby uzyskać efekt nakładania. Efekty pracy poniżej. Mam nadzieję, że podoba się Wam tak jak mi ;) Dobranoc

Pudełko rozmaitości
Tort z kremem z nutelli 113

Masło i margarynę utrzeć na puszystą masę,dodać ekstrakt waniliowy,cukier puder i masło czekoladowe. Gdy ciasto wystygnie,pokroić je na blaty. Nasączyć zaparzoną ulubioną herbatą i przełożyć kremem. Tort wstawić do lodówki. W tym czasie z masy cukrowej przygotować ozdoby ,którymi chcemy przyozdobić tort. Dekorujemy schłodzone ciasto i zjadamy ze smakiem:) sklep.sirwilliamstea.pl tu znajdziesz herbatę,której używam do zadań

Wielki apetyt
Torcik "Pokusa" 99

Długo zastanawiałam się jaki tort niespodziankę przygotować na 4 rocznicę ślubu dla mojego męża. Jedno jest pewne, komu jak komu, ale on musi być zachwycony. Dodałam wszystko co lubi i wyszło bosko. Składniki: 4 jaja 3 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masy kajmakowej 2 śmietan Fixy 3 łyżki cukru pudru(...)dodając śmietan Fixy,cukier puder i esencję waniliową.Wykładamy ją na kajmak (zostawiając 4 łyżki na dekorację góry).Posypujemy pokruszonymi bezami.   Przykrywamy drugim blatem.Dekorujemy śmietaną ,bezami i posypkami. Tort schładzamy minimum przez 5-6 godzin.   Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
delikatny tort kokosowy a la Raffaello 650

osobnym naczyniu ubijamy schłodzoną śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy łyżką. Blaty biszkoptu kolejno nasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe (ja użyłam kuleczek kokosowych a la Raffaello domowej roboty

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Marcinek 37610

sposób z wszystkimi plackami i resztą masy śmietankowej (jeśli chcemy wierzch posypać pokruszonym plackiem, należy jeden zostawić) - boki Marcinka można pozostawić bez niczego, jeśli natomiast chcemy, aby pełnił funkcję tortu, można je tak jak ja posmarować masą, ale proponuję zrobić to dopiero na krótko przed podaniem (czyli przygotować dodatkową ilość masy śmietankowej po 1-2 dniach leżakowania ciasta), aby śmietana(...)boicie się wyzwań w kuchni, warto poświęcić ten czas i energię, zwłaszcza, jeśli ciasto przygotowujemy na specjalną okazję. Gotowy Marcinek wygląda zjawiskowo w przekroju, mnogość warstw kojarzy się z tortem naleśnikowym, jednak placki, mimo że miękną od śmietany, smakują inaczej niż naleśnik. Są delikatne w smaku, a w połączeniu z masą, tworzą cudowny śmietankowy duet. Dużą zaletą Marcinka jest również

Smakołyki Bereniki
Tort kokosowo - cytrynowy 109

następnie połączyć z resztą ciągle mieszając – nie gotować. Śmietanę ubić ale nie na sztywno, dodawać powoli płyn z żelatyną. Ciasto ułożyć na paterze lub płaskim talerzu, ścisnąć obręczą do tortów. Wyłożyć na nie śmietanę, wyrównać, wstawić do lodówki na noc. Polewa: Sok z cytryny gotować razem z syropem kokosowym dopóki nie uzyskamy gęstego syropu. Odstawić do ostudzenia. Przed podaniem tort

królestwo garów
Tort- mak / migdały / róża 125

zrobiłam tort składający się z dwóch różnych biszkoptów, ale można przygotować go, tylko z jedno rodzaju biszkoptu. Biszkopt makowy: 125 g maku, 4 jajka, 125 g cukru pudru, 40 g bułki tartej, skórka cytrynowa,  sól,  biszkopt migdałowy: 4 jajka, 125 g migdałów, 125 g cukru pudru, 1/2 łyżeczki octu 3%, 1 łyżeczka soku z cytryny, 20 g mąki(...)puszystą masę, dodać przecier różany, wymieszać. Następnie dodać serek mascarpone i dokładnie ale delikatnie wymieszać. Do nasączenia: Zaparzyć mocną herbatę, dodać do smaku nalewkę różaną i ewentualnie cukier. Złożyć tort: Biszkopty lekko nasączyć naparem z herbaty. Jeden biszkopt posmarować kremem (1/2 kremu), przykryć drugim biszkoptem. Całość posmarować pozostałym kremem. Odstawić do lodówki na kilka godzin

królestwo garów
Tort dla Pawła 150

Kolejny tort ze starszej mojej kolekcji:) Dzisiaj Jubilat ma już 19 lat:)   Czekoladowa rozkosz... z wiśniami moczonymi w rumie:) Mniaaammm

In my kitchen
Tort 162

Tort dla małych Urwisów i dla Taty tych Urwisów

In my kitchen
Tort "Tiramisu" II 185

serii "smak mojego torta" tort "Tiramisu". Ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym, o zapachu kawy... I taka szybciutka dekoracja

In my kitchen
Tort 156

Kolejny 18-tkowy tort dla młodego kawalera

In my kitchen
Tort piwno-rumowy 209

Cześć dziś mam dla Was tort piwno-rumowy. Zdecydowanie nie jest dla dzieci. Tort miałam okazje upiec na święto urodzin mojego taty. Ciasto jest wilgotne a dzięki ciemnemu piwu czekoladowe blaty mają wyjątkowy smak. Przeplatający się z nimi krem serkowo - rumowy jest idealny dla każdego mężczyzny, ale nie tylko. Ciasto zwięczony jest kulkami z białej i ciemnej czekolady z rumem

Panda i jej świat
Torcik marchewkowy z kremem jogurtowym 175

Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszny tort marchewkowy z kremem jogurtowym.     Uwielbiam ciasta marchewkowe , są smaczne i szybko się je przygotowuje :)                                    Zapraszam(...)kreta. Dolny krążek smarujemy połową kremu jogurtowego i przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy resztą kremu . Boki i rant torcika posypujemy pokruszonym ciastem.  Szpryckę napełniamy kremem czekoladowym i dekorujemy tort.  Do dekoracji można użyć gotowych kwiatków cukrowych. Pyszne i proste w wykonaniu . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili