Sernik jest jednym z najpopularniejszych ciast. Ma swoich zwolenników nie tylko w Polsce, ale też za granicą. Jak sama nazwa wskazuje, wykonuje się go z sera
Kuchnia MagdaLenySzukasz lodówki w dobrej cenie? Czasami awaria sprzętu potrafi zaskoczyć w najmniej spodziewanej chwili! Zobacz najlepsze urządzenia, które nie zrujnują twojego budżetu, a przy tym - zadbają
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na pyszne ciasto z rabarbarem, maślane, pełne rabarbaru i chrupiącej kruszonki. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 50-60 min Składniki: (na tortownicę 20
Słodki BlogTort urodzinowy. Piętnaście lat, za które jestem wdzięczna. Jakoś uważniej odnoszę się do roli, którą moglibyśmy przypisywać wdzięczności. Podziękowałam w życzeniowej kartce naszej Piętnastce za to, że jest z nami, za nami, przed nami, czasem przeciwko nam, częściej całą sobą nasza. Na urodzinowe życzenie ten, tu, oto prezentowany tort. Ostatnio w piętnastoletnich kryteriach, w cukierniach
Kronika PiekarnikaPrzepis na ciasto z truskawkami, które jest bardzo puszyste ale również wilgotne dzięki dodatkowi oleju i mleka. Wykonanie wypieku jest bardzo proste i nie zajmuje dużo
Słodki BlogPrzepis na to ciasto to połączenie brownie i amerykańskiego ciasta mud cake. Jest ono bardzo wilgotne, a zarazem lekkie i musowe. Czas przygotowania: 25 min Czas
Słodki BlogPlacki ziemniaczane można przygotować na kilka różnych sposobów, a każda osoba, która zabiera się za ich przygotowanie wybiera dla siebie ten najdogodniejszy. Wiele osób nie wyobraża
Kuchnia MagdaLenyWiosna za pasem, co oznacza, że już wkrótce na dobre rozpoczniemy sezon grillowy, którego punktem kulminacyjnym są spotkania majówkowe z przyjaciółmi i rodziną. Uwielbiamy spędzać czas
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na ciasto czekoladowe w stylu słynnego murzynka, które z powodzeniem można zrobić z mąki bezglutenowej. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 30-40 min
Słodki BlogPuszysta, lekka jak puszek babka drożdżowa, to królowa wielkanocnego stołu. Przepis jest prosty, a prawdziwym sekretem tego ciasta jest czas i ciepło, którego potrzebuje do wyrośnięcia
Słodki BlogStrucla to pyszne ciasto drożdżowe z przeróżnym nadzieniem w formie warkocza. Moja jest nadziana orzechami - u mnie: pół na pół orzechy włoskie z migdałami, ale równie
Kuchnia MagdaLenyProsty przepis na sernik na zimno o smaku brzoskwini z marakują. Przygotowany na spodzie herbatnikowym z masą serową z prawdziwego twarogu z dodatkiem pulpy z marakui
Kuchnia MagdaLenyDieta bezglutenowa wprowadza ograniczenia w kwestii składników jakie używamy do komponowania swoich posiłków. Szczególnie mocno dotyka to pieczywa. Z czego mogą być produkowane bezglutenowe bułeczki? Na
Kuchnia MagdaLenyzdejmij ją z ognia i dodaj pastylki. Odczekaj chwilę, a następnie mieszaj, aby uzyskać jednolitą, gładką konsystencję. Ganache sprawdzi się jako polewa do ciast, nadzienie do trufli, krem do tortów czy sos do deserów na bazie owoców, polewa czekoladowa – rozpuść czekoladę w pastylkach na parze lub w mikrofalówce (z ostrożnością, aby nie przegrzać). Gdy będzie płynna, polej nią ciasta, ciasteczka(...)mleka na małym ogniu, mieszając, aby uzyskać gładką konsystencję. Podawaj gorące fondue z owocami, ciasteczkami, piankami marshmallow czy innymi przekąskami do maczania, dekoracja deserów – układaj pastylki na wierzchu tortu, na paterze z owocami, w kształcie wzoru na talerzu czy jako elementy dekoracyjne w deserach warstwowych. Możesz również rozpuścić pastylki czekoladowe i użyć plastikowej butelki z cienką końcówką do rysowania wzorów
ProstePesto.pl