tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:14/105)

TORT AUTA ZYGZAK MCQUEEN 174

więc wykonałam tort w stylu angielskim, biszkopt, czekoladowy krem, krem maślany do otynkowania i dekoracja z lukru plastycznego. Przyznam, że robiłam już kilka tortów z lukrem, jednak za każdym razem mam kłopot z jego położeniem na tort, aby było równo i nie pękał. Dla mnie to najtrudniejsza część tortu;) Mam nadzieję, że sprostałam oczekiwaniom solenizanta :) Składniki na biszkopt(...)rozkrojeniem. Biszkopt rozkroić na 3 części. Krem czekoladowy: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 300 g czekolady mlecznej * 100 g czekolady gorzkiej Wykonanie: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, stopniowo dolewać czekoladę ciągle mieszając mikserem.  Do nasączenia biszkoptów należy przygotować wodę wymieszaną z cukrem. Na podkładzie do tortu na środku zrobić "kleks" z kremu

Zrób to smacznie
Tort czekoladowy 167

stworzenie mocno czekoladowego tortu, z tym że krem jest bardziej gorzki niż słodki. Jeżeli więc lubi ktoś jednak bardziej słodkie torty, to zamiast gorzkiej czekolady można wykorzystać mleczne, lub po prostu użyć więcej cukru pudru, co nada kremowi słodki smak ;-) Tort można włożyć również do lodówki, co nada mu smaku lodowego tortu. Jeżeli zaś chodzi o biszkopt, to można(...)ostudzenia. Masło w temperaturze pokojowej umieścić w misce i ubić z cukrem pudrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać ostudzoną masę czekoladową nadal miksując. Ostudzony biszkopt podzielić na dwa lub trzy oblaty, przełożyć kremem. Górę i boki tortu również posmarować kremem i udekorować wedle uznania. Tort można podawać lekko schłodzony lub zimny z lodówki. Robiąc powyższe zdjęcia starałam się uchwycić

Passions hobbies life
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 172

suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, gdy przestygnie wyciągnąć z piekarnika i zostawić do całkowitego wystudzenia. Dobrze jest biszkopt upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Całkiem zimny przekroić wzdłuż na dwa blaty. Krem Czekoladowy: Śmietanę podgrzać, ale nie gotować, dodać połamaną gorzką czekoladę, wymieszać aż czekolada się rozpuści, włożyć do lodówki i solidnie schłodzić minimum 5 godzin lub zostawić(...)galaretką, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym-należy uważać bo biszkopt jest bardzo delikatny i ma tendencję do łamania się. Wierzch posmarować resztą kremu, polać dowolną polewą czekoladową, udekorować mielonymi orzechami i pistacjami oraz cukrowymi kwiatami. Tort chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy tort zebra 212

miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! CZEKOLADOWE OZDOBY- SERDUSZKA : Możecie zdecydować się na zakupienie gotowych ozdób czekoladowych np. czekoladowych kropelek i pominąć krok wykonywania ich własnoręcznie. Ja jednak chciałabym Was zachęcić do zrobienia czekoladowych serduszek- takich, którymi ozdobiłam swój tort. To wcale nie jest takie trudne . Będzie nam potrzebna(...)tortu. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na cztery równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy. Drugi blat,podobnie: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem. Trzeci blat: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Górę oraz boki naszego tortu samrujemy pozostałym kremem- wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Boki tortu obkładamy

Domowe Torty
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 174

Tort czekoladowo-agrestowy Choć ten tort wyglądem nie powala na kolana, smak jest przepyszny. Zazwyczaj torty robione są na biszkoptowej bazie, ja zrobiłam na wilgotnym cieście czekoladowym, dodatkowo nasączonym ponczem z nalewki porzeczkowej, krem agrestowy, i dodatek świeżych malin to kropka nad” i „ Dekoracja to już kwestia swojego gustu. Jest przepyszny! Róże od  Cukieteria Składniki: Tortownica(...)Ciasto: 3 jajka 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki

Wanilia i Kardamon
Tort – pomysł na dekorację VI 200

obłożenia tortu - kakaowych rurek waflowych z kremem czekoladowym - kremu do wykonania kakaowych dekoracji - białej czekolady - wstążek do dekoracji Masa do obłożenia tortu średnicy 21- 23 cm Tort na zdjęciu ma dwie masy – jedna dookoła tortu, druga na wierzchu. Wynika to z tego, że masy do przełożenia warstw tortu było na tyle dużo, że szkoda było jej nie wykorzystać. Jednak(...)sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone oraz barwnik i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą zaczynając od boków. Rurki waflowe do dekoracji boku tortu : 2,5 opakowania kakaowych rurek waflowych z kremem (1 opak. = 280 g ) Rurki delikatnie dociąć małym nożykiem z piłką na pożądaną wysokość. U mnie celowo długość rurek jest

Trzeci talerz
Czekoladowy "torcik" brownie 149

Brownie to klasyk, jakich mało. Uwielbiam ! Za smak i za prostotę przygotowania. Ale, żeby nie było tak prosto i zwyczajnie, proponuję brownie "torcik". Nie jest to prawdziwy tort, przekładany kremem, a jedynie czekoladowe ciasto, polane czekoladą i udekorowane malinami i ciasteczkami migdałowymi. Taki "torcik" brownie możecie przygotować tylko i wyłącznie dla siebie...no i przyjaciółki, ale równie dobrze, ciasto

kolorowotorcikowo
Tort kanapkowy - "NieJagodowy" fioletowy 261

nudna. Aby w gronie koleżanek napić się herbatki nie musisz podawać "zakazanego" ciasta czy jeszcze bardziej przeklętego tortu z bitą śmietaną i tuczącym kremem. Ten Tort kanapkowy do złudzenia wyglądający jak ciasto czekoladowe z kremem jagodowym jest idealny na lunch lub wieczorne spotkanie. To genialna alternatywa. Cieszy oko jak prawdziwy tort, jest zdrowy i do tego dozwolony gdy dbamy

Sztuka gotowania w/g Samiry
Tort angielski-ombre 195

połączenia.  Krem maślany do posmarowania tortu (pod masę cukrową) 400 g masła w temperaturze pokojowej 300 ml skondensowanego słodzonego mleka aromat waniliowy Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać słodkie skondensowane mleko.  Miksować aż krem zrobi się jedwabisty i biały -około 7 do 10 minut (może miedzy czasie wydawać się Wam, że krem się zważył -nie przejmujcie(...)ciastek (użyłam nakrętki od wina) Wykonanie: Wystudzony pierwszy blat ciasta ułożyć na podstawce i posmarować kremem czekoladowym.  W taki sposób złożyć cały tort. Schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort posmarować masą maślaną. Posmarować go równo, aby krem maślany stanowił gładką izolację (inaczej  masa cukrowa rozpuściła się od kremu śmietanowego) Schłodzić około 2 godzin

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort koszula 125

Kawałek po kawałku cały czas miksując. Dodać ekstrakt waniliowy. Masa będzie wyglądała jakby się zważyła, ale się nie przejmujcie- to chwilowe.  Krem jest gotowy jak mieszając wydaje takie klaskanie, obijając się o miskę.  Krem czekoladowy 500 ml śmietany kremówki 400 g czekolady deserowej posiekanej na kawałki Śmietanę podgrzać i do gorącej wsypać pokruszoną czekoladę. Odstawić(...)podstawce, posmarować warstwą frużeliny żurawinowej i kremem czekoladowym. Następnie przykryć kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarować frużeliną i kremem czekoladowym i przykryć ciastem. Tak złożony tort należy schłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce. Schłodzony tort posmarować dokładnie z wierzchu kremem waniliowym. Wygładzić i wyrównać wszelkie nierówności. Schłodzić co najmniej 1 godzinę.  Masę cukrową wyrobić rękoma, aby nabrała konsystencji

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort koszula 170

Kawałek po kawałku cały czas miksując. Dodać ekstrakt waniliowy. Masa będzie wyglądała jakby się zważyła, ale się nie przejmujcie- to chwilowe.  Krem jest gotowy jak mieszając wydaje takie klaskanie, obijając się o miskę.  Krem czekoladowy 500 ml śmietany kremówki 400 g czekolady deserowej posiekanej na kawałki Śmietanę podgrzać i do gorącej wsypać pokruszoną czekoladę. Odstawić(...)podstawce, posmarować warstwą frużeliny żurawinowej i kremem czekoladowym. Następnie przykryć kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarować frużeliną i kremem czekoladowym i przykryć ciastem. Tak złożony tort należy schłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce. Schłodzony tort posmarować dokładnie z wierzchu kremem waniliowym. Wygładzić i wyrównać wszelkie nierówności. Schłodzić co najmniej 1 godzinę.  Masę cukrową wyrobić rękoma, aby nabrała konsystencji

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kawowo-czekoladowy tort śmietanowy 149

połamaną czekoladę i odstawić na kilka minut, następnie wymieszać do uzyskania sosu czekoladowego.  Schłodzić w lodówce, najlepiej kilka godzin. Schłodzony krem zmiksować do uzyskania kremu - powinien podwoić objętość. Ponad to będziecie potrzebowali 300 g owoców leśnych (można użyć frużeliny, albo dżemu owocowego) Do nasączenia tortu użyłam  2/3 szklanki zaparzonej mocnej kawy, ostudzonej i posłodzonej do smaku(...)cienko kremem kawowym.  Przykryjcie blatem czekoladowym, nasączcie  i posmarujcie kremem kawowym. Ostatnim blatem przykryjcie nasz tort nasączcie i schłodźcie w lodówce około 2  godzin.  Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu kremem kawowym i włóżcie do zamrażalnika na 10 minut. Schłodzony tort polejcie sosem czekoladowym i ozdóbcie owocami. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort czekoladowy z kremem truflowym i truskawkami 169

Wilgotne blaty ciasta czekoladowego, skropione aromatycznym likierem, przełożone kremem truflowym i ozdobione płynną czekoladą oraz świeżymi truskawkami... Mój Walentynek był wniebowzięty :) P.S. Pierwszy raz robiłam taką czekoladową dekorację wokół tortu i pewnie nie ostatni. Wygląda  fajnie a przy tym jest bardzo łatwa do zrobienia. Ciasto na tortownicę o śr. 24 cm: 5 jajek(...)się nie zważył). Krem podzielić na 3 części - 2 większe do przełożenia tortu i 1 mniejsza do dekoracji boków i góry tortu. Blaty ciasta nasączyć i przełożyć kremem. Boki i górę tortu wyrównać resztą masy. Obłożyć czekoladową opaską. Przygotowanie czekoladowej opaski na tort: 18 dkg gorzkiej czekolady roztopić w gorącej kąpieli wodnej lub w mikrofali

Maślane ciasteczko
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 146

pieczemy ok. 35-45min. krem Do misy miksera przekładamy serek mascarpone, śmietankę i stopione (przestudzone) czekolady. Całość miksujemy na gładki krem. Dodajemy cukier i olejek. Miksujemy do uzyskania puszystego, gładkiego kremu. Krem schładzamy w lodówce. tort Na paterze układamy blat orzechowy( ja oba blaty nasączyłam mocną herbatą), na niego wykładamy gęsto masę czekoladową, przykrywamy drugim blatem ciasta, lekko(...)dociskamy i ponownie wykładamy krem czekoladowy. Na sam koniec bardzo delikatnie na warstwę kremu przekładamy bezę. Tort schładzamy w lodówce. I jemy! Artykuł Tort orzechowo-czekoladowy z bezą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia