tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:20/105)

Czekoladowa bita śmietana (krem paryski) 604

Czekoladowa bita śmietana (krem paryski) Wykonanie: Śmietankę wlewamy do garnka i zagotowujemy. Ściągamy z ognia i wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Studzimy śmietankę i całkiem zimną ubijamy na krem. Gdy gotowy krem wstawimy do lodówki to zgęstnieje. Lepiej użyć go od razu a potem wstawić do lodówki gotowe ciasto, żeby stężało. Tak przygotowany krem możemy(...)użyć do posmarowaniu biszkopta czy innego ciasta albo do zrobienia tortu naleśnikowego (przepis w następnej odsłonie). Czekoladowa bita śmietana (krem paryski

Pyza i Surówka
Śmietankowy tort – Ciasteczkowy Potwór 210

Coś dla małych łakomczuchów i nie tylko… bo jestem pewna, że czekoladowy biszkopt, przełożony pysznym śmietankowym kremem (z dodatkiem mascarpone ) i świeżymi truskawkami- zasmakuje każdemu! Sympatyczny tort na każdą okazję, gdzie głównymi gośćmi są najmłodsi. Moi chłopcy proszą mnie o niego, za każdym razem gdy szykuje się party dla dzieci bądź bal przebierańców. Nie jest trudny w zrobieniu(...)kremie układamy pokrojone truskawki-przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Środkowy blat: nasączamy, nakładamy krem, układamy truskawki, przykrywamy ostatnim blatem, który nasączamy. Do pozostałej ilości kremu dodajemy niebieski barwnik spożywczy i całość dokładnie- RĘCZNIE!, mieszamy. Boki oraz wierz naszego tortu smarujemy niebieskim kremem i wszystko ładnie wygładzamy. DEKORUJEMY : Z lukru plastycznego lub marcepana lepimy dwa jajowate kształty- oczka potworka. Czekoladę

Domowe Torty
Bardzo czekoladowy tort urodzinowy 202

Tort czekoladowy z masą czekoladową Tort czekoladowy to urodzinowy klasyk. Według mnie najlepszy jest tradycyjny tort - z tradycyjnym biszkoptem czekoladowym oraz tradycyjną

Korniszonki
Tort czekoladowo – pomarańczowy 341

blaszce nasączyć 1/3 ponczu i posmarować konfiturą. Na wierzch wyłożyć połowę czekoladowego kremu, wyrównać. Położyć drugą część biszkoptu, nasączyć i posmarować konfiturą. Wyłożyć resztę czekoladowego kremu. Przykryć ostatnim krążkiem biszkoptu, nasączyć. Tort wstawić do lodówki. Wierzch i boki – ganache: 10. Śmietankę kremówkę zagotować w rondelku z grubym dnem. Zdjąć z ognia i dodać obie poszatkowane czekolady, mieszać(...)roztopi, tylko nie gotować!). Czekoladową śmietankę nakryć folią spożywczą ( patrz FILM ) i odstawić do ostygnięcia na około 1-2 godziny. Ganache ma być całkowicie ostygnięty, ale miękki, żeby można go było rozsmarować na torcie. Jeśli się zagapimy i masa nam za bardzo stwardnieje, proszę na sekundę włożyć ją do mikrofali i wymieszać. 11. Tort wyjąć z lodówki, zdjąć obręcz

Mała Cukierenka
Zdrowy krem czekoladowy a’la nutella 142

zawsze wybiorą coś innego. Ja i Anya z kolei lubimy wszystko, co czekoladowe: lody, ciastka, ciasta, torty i inne kakaowe przysmaki. Tak więc przygotowałam zdrowy krem czekoladowy, na bazie zdrowych składników, bez polepszaczy smaku, konserwantów, barwników, słodu jęczmiennego i innych niejadalnych substancji. Krem nie jest tak gładki jak nutella, ale to tylko

To co kocham
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 324

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}  Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem  Tort bezowy kokosowo - kawowy   Tarta z rabarbarem i bezą  Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem

maniapieczenia
Czekoladowy krem z awokado 251

linię i ceniących sobie dobrą gorzką czekoladę. Idealny dla alergików i wegan. Mocno czekoladowy krem zrobiony na bazie czekolady ze skórką pomarańczową oraz awokado. Krem jest posłodzony świeżymi daktylami. Jest aksamitny i nie wymaga trzymania w lodówce. U mnie krem posłużył do przygotowania niezwykłego tortu. Polecam! Składniki: 3 bardzo dojrzałe, miękkie awokado 90-100 gr gorzkiej czekolady ze skórką(...)resztę awokado, skórkę pomarańczową, kakao zmielić blenderem na gładką masę, przez kilka minut, tak aby masa rozcierana między palcami była gładka. Można przekładać masą torty lub jeść do chleba jako smarowidło. Smacznego! Czekoladowy krem z awokado Czekoladowy krem z awokado Czekoladowy krem z awokado listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 bardzo dojrzałe, miękkie awokado

moj przepis na
Tort stracciatella z malinami 396

śmietany i malin... Dla podkreślenia włoskiego smaku jeszcze odrobina mascarpone. Ciasto jest lekkie, puszyste, i mocno czekoladowe, wspaniale współgra z malinami i kremem śmietankowym... I ma jeszcze jeden plus - wbrew pozorom dość szybko się je robi:) Jeden z lepszych tortów jakie jadłam, polecam! Inspiracja Ciasto: 5 jajek, 200g mąki pszennej, 150g margaryny lub masła, 250g brązowego

Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowe 17071

niezwykle pyszne ciasto czekoladowe z czekolady gorzkiej i kakao. To najlepszy, perfekcyjny przepis na ciasto czekoladowe z gęstą polewą. Możesz je przełożyć kremem i podać nawet jako tort. - zawsze wychodzi - super wyrasta - niezwykle czekoladowe - wilgotne i puszyste

AniaGotuje.pl
Tort czekoladowy 176

kolejny dzień zostawcie sobie przygotowanie kremu, składanie i dekorowanie tortu. Powodzenia! Składniki: Kakaowy biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru (250 ml) 1 szklanka mąki pszennej (250 ml) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (60 ml) 1/3 szklanki kakao (85 ml) Chrupiąca warstwa z płatków kukurydzianych: 200 g płatków kukurydzianych 230 g Nutelli Krem czekoladowy: 800 ml śmietany 30% 300 g czekolady(...)najlepiej na całą noc. Bardzo ważne,aby przed rozpoczęciem ubijania śmietana była dobrze schłodzona. Ubijamy czekoladową śmietankę mikserem, kiedy masa jest już dość gęsta, ale nie całkiem sztywna, dodajemy śmietanFix dla utrwalenia kremu. Blaty biszkoptu nasączamy herbatą, można dodać do niej alkohol jeśli tort nie jest przeznaczony dla dzieci. Nasączone blaty smarujemy wcześniej zblendowaną konfiturą jagodową (lub inną), następnie

Smakowity Blog Kulinarny
Tort Czekoladowy 393

Był Dzień Nauczyciela i były urodziny mojego syna, czternaste. Jak ten czas leci. Życzeniem mojego dziecka był tort czekoladowo - czekoladowy, więc spełniłam je. To efekt. W smaku pyszny, dzięki dodaniu serka mascarpone do masy nie wyszedł mega słodki i mdły, tylko smaki się zrównoważyły. Wszystkim bardzo smakował. Przepis na biszkopt pochodzi z Moje Wypieki. Składniki:Biszkopt(...)takich owalnych ciasteczek w czekoladzie (ja użyłam takich z Biedronki) 200 g czekolady ciemnej   Wykonanie: Biszkopt kroimy na 3 równe blaty. Każdy blat smarujemy kremem czekoladowym. Obsmarowujemy zarówno wierzch jak i boki tortu. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na sztywną folię lub papier do pieczenia, rozsmarowujemy cienko na kształt

Blondynka Gotuje
TORT KORA ORZECHOWA 222

moje urodziny postanowiłam zrobić tort w moich ulubionych smakach: orzechowy biszkopt, krem kawowy, wierzch ozdobiony liśćmi czekoladowymi, a całość przełamana smakiem różanej konfitury, pychotka!!!   SKŁADNIKI Biszkopt orzechowy: tortownica średnica 18 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 2 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kawowy: 1 szkl(...)wódki, mieszamy. Przełożenie tortu: Blaty biszkoptowe nasączamy kawą wymieszaną z 3 łyżkami wódki. Pierwszy blat ciasta smarujemy 1/3 kremu kawowego, biszkopty nasączamy w kawie, układamy na kremie, smarujemy 1/3 kremu. Drugi blat biszkoptowy smarujemy cienki od wewnętrznej strony marmoladą, układamy na kremie, dociskamy. Wierzch i boki smarujemy resztą masy, boki obsypujemy orzechami, wierzch dekorujemy liśćmi czekoladowymi. Tort udekorałam liśćmi

słodki bratek
Tort Falubaz 325

Biały biszkopt przełożony kremem czekoladowym oraz wiśniami. Myszka z białej masy cukrowej ręcznie malowana. Napis lukier królewski- robione po raz pierwszy  :)

Pudełko rozmaitości
Tartaletki Rocher 235

pralinek Ferrero Rocher. W tym roku, razem z mężem uczciliśmy naszą rocznicę ślubu w drugi dzień Świąt Wielkanocnych :). Z tej okazji zrobiłam tort i przepyszne tartaletki z kremem czekoladowo-orzechowym. Na ten słodki pomysł wpadłam, gdy szukałam przepisu na świąteczny mazurek. Aby przełamać słodki smak kremu czekoladowego ‘nadziałam(...)Rocher czekoladowych do dekoracji (niekoniecznie)   Uwagi: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, oprócz masła i serka mascarpone. Użyłam mąki pszennej tortowej, typ 450. Nie przesadzajmy z dodawaniem mąki do ciasta. Dodajemy tylko tyle, aby ciasto nie przyklejało się nam do palców. Jeśli nie lubimy słodkich kremów możemy

Słodki Pomysł