tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:22/105)

Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 422

Pokazałam smakowite zdjęcie , a po przepisie ślad zaginął! ;)Ale jest!Gotowy! I teraz Wy będziecie mogli cieszyć się smakiem tego pysznego ciacha! Delikatny biszkopt w połączeniu

Ostra na Słodko
Black velvet cake z jagodową frużeliną. 301

cytryny i mocno podgrzejcie.  Następnie rozpuszczoną w soku mąkę ziemniaczaną i podgrzejcie aż lekko zgęstnieje. Odstawcie z ognia i dodajcie rozpuszczoną żelatynę. Odstawić aby lekko stężało. Glazura czekoladowa 75 g cukru 25 g wody 25 g kakao 50 ml śmietany kremówki 1 łyżeczkę żelatyny Żelatynę zalać odrobiną wody i zostawić aby napęczniała.  W garnuszku zagotujcie wodę(...)posmarujcie kremem. Na krem wyłóżcie trochę frużeliny jagodowej. Przykryjcie kolejnym krążkiem ciasta i posmarujcie kremem,    (Zostawcie odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta - samej góry). N astępnie posmarujcie frużeliną jagodową. Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Oblejcie glazurą czekoladową i ozdóbcie według

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort wuzetkowy (bezglutenowy) 216

Uwielbiam torty, w szczególności te, które przełożone są kremem na bazie bitej śmietany , a jeszcze jak taki tort jest bezglutenowy, to po prostu cud-miód.  To jest pierwszy tort na moim blogu - ulubiony mojego synka - bezglutenowy tort wuzetkowy. Jest naprawdę bardzo łatwy do przyrządzenia, także nie może się nie udać.  Dla dopełnienia całości powinien być przyozdobiony pięknymi kleksami(...)grubą warstwę kremu, druga warstwa biszkoptu i znów ponczujemy. Jedna szklanka ponczu wystarczy na dwa blaty biszkoptu. 11. W tym momencie wysiadły mi baterie w aparacie i musiałam robić zdjęcia komórką. Pomiędzy blaty biszkopta nakładamy grubą warstwę kremu. 12. Gdy już na warstwie kremu położony jest drugi blat biszkopta i naponczowany, pozostałą ilością kremu przykrywamy cały tort i wygładzamy

Kawa z mlekiem
Tort naleśnikowy 461

naleśnikowy :) Widziałam gdzieś kiedyś tort zrobiony z naleśników. Nie pamiętam jaką masą był przekładany. Ja wymyśliłam, że idealny będzie do tego krem paryski. Ta czekoladowa bita śmietanka, naleśniki, owoce i orzechy to wyśmienite połączenie smaków. Zapraszam :) Tort naleśnikowy Składniki: 8-10 naleśników np. razowych ( przepis tutaj ) krem paryski z podwójnej porcji ( przepis tutaj ) banan kiwi orzechy do dekoracji Tort

Pyza i Surówka
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 174

Tort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe.  SKŁADNIKI :                            BISZKOPT :   5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka(...)ponownie je na niego układamy. Biszkopt kroimy na równej szerokości paski. MASA - do miski przekładamy składniki kremu i dokładnie go mieszamy, aż składniki się połączą.  Paski ciasta smarujemy kremem, każdy zwijamy, jeden za drugim, przyklejając je do siebie aż powstanie owalny tort. Tort wyrównujemy, rozprowadzamy resztę masy na wierzchu i bokach tortu. Trochę masy zostawiamy do dekoracji.  Orzechy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort w kształcie motyla 228

powstały skrzydła motyla. Całość tortu pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wierzch dekorujemy według uznania - ja użyłam do tego drażetek czekoladowych. Na środek tortu kładziemy banana i wbijamy dwie rurki z krememTort przed podaniem pozostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny

Emcia Pichci
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 358

będzie. Najlepiej wykonać ją dzień przed składaniem tortu, aby dobrze wyschła i była krucha (i piankowata w środku).Składniki na krem malinowy500 g serka mascarponeok. 200 ml śmietanki 30%200-300 g malin świeżych lub mrożonych2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny1/3 szklanki cukru pudru (zależy od tego jak słodki będziemy chcieli uzyskać krem)PrzygotowanieMaliny blendujemy na gładko. Śmietankę ubijamy(...)delikatnie kremem (tak aby beza za bardzo nie popękała), następnie znów trochę owoców i płatków czekoladowych. Na to kolejny bezowy blat, reszta malinowego kremu, reszta owoców i płatki czekoladowe. Taki tort najlepiej jeść od razu, chociaż na drugi dzień też wspaniale smakuje. Smacznego

Symfonia Smaków
Biszkopt czekoladowy 175

Biszkopt czekoladowy Pięknie wyrastający, pachnący czekoladą, domowy biszkopt. Będzie pyszną podstawą tortu. Możecie go przekroić na 3 – 4 blaty, przełożyć swoim ulubinym kremem lub bitą śmietaną, owocami i galaretką. Jeżeli chcecie nadać mu delikatny aromat alkoholowy- wystarczy urozmaicić przepis o zapach rumowy bądź arakowy (dodajemy do naczynia z żółtkami oraz cukrem i ucieramy razem). Miłego pieczenia i Smacznego(...)boki i wyjmujemy z formy. Jeżeli szukacie pomysłu na pyszny krem do przełożenia biszkoptu, to zapraszamy do naszego kremowego działu: Przepisy na kremy Smacznego!!! Biszkopt czekoladowy – blaty Artykuł Biszkopt czekoladowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort czekoladowy z bananami 270

Czekoladowo, czekoladowo! Przepis na tort dla prawdziwych czekoladoholików:). Ciemny biszkopt nasączony likierem bananowym z gęstym kremem czekoladowym i polewą. W środku aromatyczne banany, które dodają lekkości i soczystości. Pycha… Biszkopt i kakaową śmietanę radzę przygotować dzień wcześniej. Dżem można użyć o wyraźniejszym smaku, np. pomarańczowym lub pikantnym. Bardzo polecam…(zmodyfikowany przepis z gazetki „Gotuj krok po kroku(...)położyć na wierzchu ciasta w okręgi (zdjęcie powyżej). 8. Zimną kakaową śmietankę ubić mikserem na jednolity krem (nie musi być bardzo sztywna). Do żelatyny dodać dwie łyżki kremu i rozmieszać. Następnie żelatynę dodać do pozostałego kakaowego kremu i wymieszać dokładnie łyżką. Krem rozłożyć na banany w tortownicy. Polewa:9. Do rondelka z grubym dnem dodać śmietankę, połamaną czekoladę i masło

Mała Cukierenka
Tort z niczego 392

dekoracje zrobiły swoje. Tort prezentuje się efektownie. A czekoladowe łezki są bardzo wydajne, nie zużyłam nawet połowy opakowania. Tort z niczego Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao krem budyniowy 0,5l mleka 4 łyżki mąki pszennej

CoolinarniePL
Tort makowo-orzechowy 258

czeka na nią taki prezent. Tort jest przepyszny, bardzo delikatny, mocno orzechowy. Składa się z biszkoptu makowo-orzechowego oraz kremu orzechowego na bazie masła, tort obsypany jest mielonymi orzechami, przystrojony kremem czekoladowym. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki „Potrawy z ciasta ucieranego” z serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę 20 cm*: 6 jajek rozmiar L w temperaturze(...)ostygnięciu przekroić na 3 blaty. Krem orzechowy: 200 gr masła z temperaturze pokojowej (ma być miękkie)*** 2 jajka w temperaturze pokojowej 80 gr cukru pudru 100 gr zmielonych orzechów laskowych 1/2 szklanki mleka 25 ml whisky lub rumu Mleko zagotować. Orzechy wsypać do wrzącego mleka. Pozostawić w mleku na czas przygotowywania pozostałej części kremu. Masło utrzeć na jasną masę (około

moj przepis na
Tort kosz malinowo- kokosowy 187

krem. Stopniowo dodajemy frużelinę malinową. Żelatynę zalewamy zimną wodą, tak aby tylko przykrywała ją woda. Następnie rozpuszczamy ją w mikrofalówce przez 10-12 sekund (tylko do rozpuszczenia)  i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Żelatynę dodajemy do kremu i mieszamy dokładnie łyżką. 1/4 kremu odkładamy na obłożenie tortu. Następnie p ołowę kremu wykładamy na biszkopt, przykrywamy ciastem kokosowym, nakładamy pozostały krem(...)kładziemy drugą część biszkopta, którą również nasączamy pozostałą wodą z cukrem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i schładzamy w lodówce.  Przygotowujemy czekoladowy buttercream: Miękkie masło ucieramy mikserem, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. ( Kakao oraz cukier puder muszą być przesiane przez sitko). Jeśli krem będzie zbyt gęsty to możecie dodać więcej mleka, a jeśli

kulinarne odsłony pati
Tort Szwarcwaldzki 193

Znacie ten tort? Czekoladowe biszkopty, przełożone frużeliną wiśniową i kremem z mascarpone. Słodko kwaśne połączenie smaków, które doskonale smakuje z filiżanką słodkiej kawy. Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): biszkopt (1 szt): jajka 3 szt, mąka pszenna 0,5 szklanki, kakao 2 łyżki, cukier 0,5 szklanki, sól szczypta, frużelina wiśniowa: wiśnie świeże lub mrożone wydrylowane 600 g, cukier(...)powstanie nam sztywny krem.  Na paterze umieszczamy pierwszy blat biszkoptowy. Nasączamy go 1/3 soku z wiśni. Smarujemy go połową frużeliny i 1/4 części kremu z mascarpone. Nakładamy drugi blat biszkoptowy i postępujemy w ten sam sposób. Następnie kładziemy ostatni blat, który również nasączamy. Całość tynkujemy pozostałym kremem (trochę kremu zostawiamy na ozdoby). Boki tortu możemy ozdobić pozostałościami z biszkoptu

kulinarne odsłony pati
Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym 218

delikatnie palcami.   KREM ŚMIETANKOWY: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Za pomocą łyżki rozdrabniamy serek i delikatnie łączymy ze sobą wszystkie składniki. Następnie ponownie wszystko miksujemu, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów…i babeczki są gotowe(...)lodówce ( ze względu na śmietanowy krem) i wyjmijcie ok. pół godziny przed planowanym spożyciem . Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!!   Artykuł Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Domowa beza Pavlova 220

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!