tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:22/105)

Czekoladowy torT z cukierkami "Michaszkami" 176

zrobienia ? Tort z serii tych - "zawsze się udaje" i "każdemu smakuje" ! PRZEPIS NA CZEKOLADOWY TORT  Z "MICHASZKAMI" Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka cukru pudru 300 ml śmietanki(...)musu czekoladowego.  4. Blat biszkoptowy ułożyć w tortownicy. Nasączyć ponczem pomarańczowym. Na blat biszkoptowy wyłożyć mniej  1/2 część kremu czekoladowego. Przykryć drugim biszkoptem. Posmarować kremem i przykryć ostatnim blatem.   Schłodzić tort w lodówce, przez minimum 3-4 godziny.  5.  Czekoladę połamać, przełożyć od miseczki. Wlać olej. Rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej

kolorowotorcikowo
Cudowne właściwości czekolady 142

czekolady. Wiele kosmetyków zawiera wyciąg z ziaren kakaowca, który skutecznie usuwa toksyny ze skóry i sprawia, że staje się ona doskonale nawilżona, delikatna i miękka. Świetnym domowym zabiegiem jest krem czekoladowy na twarz, który wykonasz łącząc ze sobą posiekaną czekoladę i ulubiony olejek. Ze względu na zawarte w czekoladzie flawonoidy, maseczka chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. Czekolada(...)wspomnieć o walorach kulinarnych czekolady. Deserowa, jak wskazuje sama nazwa, znajduje szerokie zastosowanie w przygotowywaniu deserów. Stanowi ona świetną bazę dla różnego rodzaju ciast, ciasteczek, babeczek, tortów, lodów, puddingów i nie tylko. Krem czekoladowy to jeden z najbardziej cenionych sposobów dekorowania wypieków. Czekolada świetnie nadaje się również do przygotowania fondue czy rozgrzewającego napoju na zimę. Znane jest również połączenie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort miętusek 312

Fajny lekki orzeźwiający tort :) Od dawna miałam chętkę przygotować masę budyniowo-miętową do ciasta, akurat nadarzyła się okazja i zamiast ciasta powstał tort. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowo-miętowa: 1 kostka masła (200g) 1 budyń śmietankowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru(...)kremu. 3. Herbatę miętową zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać i odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Ubić śmietanę, wlać tężącą galaretkę i dokładnie wymieszać. 4. Przełożyć tort (od dołu): biszkopt nasączony herbatą czarną lub miętową masa budyniowo-miętowa (2-3 łyżki odłożyć do dekoracji) biszkopt nasączony herbatą czarną lub miętową pianka miętowa Boki tortu posmarować pozostałym kremem budyniowo-miętowym. Tort ozdobić

Kuchnia domowa Ani
Bardzo prosty tort! Naked Cake z Nutellą, kremem mascarpone, czekoladowymi kulkami, borówkami i truskawkami 174

biszkoptów na paterze i posmaruj całą Nutellą. Nałóż połowę kremu, połowę czekoladowych kulek i połowę owoców. Nałoż drugi biszkopt, przyciśnij mocno i posmaruj wierzch kremem. Udekoruj czekoladowymi kulkami, truskawkami i borówkami. Tort przed podaniem należy schłodzić minimum 3 godziny w lodówce.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tort czekoladowy owoce leśne 2555

Dzisiejszy tort robiłam z myślą o urodzinach mojego Dziadka. To taka tortowa klasyka: czekoladowe biszkopty, krem budyniowy i duużo świeżych owoców. W mojej koncepcji tort miał być jeszcze z jeżynami, niestety nie udało mi się ich nigdzie znaleźć, Wy możecie dodać dowolne świeże owoce – nie tylko będzie smacznie, ale też świetnie wygląda :) Tort piekłam w dwóch tortownicach

Ciastkozercy
Tort czekoladowo- czekoladowy ;) 248

śmietany 36% 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1.5 tabliczki czekolady gorzkiej 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 5 opakowań dużych czekoladowych kuleczek- 1 opakowanie 160g ( ja użyłam Milka Lila Stars Snax Rispee). Wykonanie:Krem przygotowujemy dzień wcześniej, ponieważ trzeba go chłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin!Śmietanę wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy(...)ciągle mieszając. Następnie ponownie schłodzić przez 12 godzin i po upływie tego czasu spróbować znowu ubić.Powstałą masą przekładamy ciasto ciemne i jasne. Wierzch tortu i boki również smarujemy kremem i przyklejamy czekoladowe kuleczki.Wstawiamy do lodówki, żeby się schłodził. Tak wygląda po udekorowaniu :) Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki

Czerwona Porzeczka
Tort serduszko z białą czekoladą i malinami 178

tort to prawdziwa uczta dla zakochanych w sobie …i w białej czekoladzie Malinowy biszkopt, przełożony kremem z białej czekolady, udekorowany bitą śmietaną, świeżymi malinami i obsypany wiórkami z białej czekolady. Czekoladową słodycz doskonale przełamują lekko kwaskowate maliny, które nie tylko są głównym elementem dekoracji, ale również zostały zatopione w biszkoptowym cieście. Tort jest delikatny, pyszny i romantyczny ! SKŁADNIKI(...)momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe !     PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem i przykrywamy kolejnym blatem- lekko dociskamy. Środkowy blat: nasączamy- nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem,który lekko dociskamy. Ostatni blat: nasączamy i smarujemy kremem. Kremem smarujemy również boki tortu- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji

Domowe Torty
Mleczny tort czekoladowy 272

Kakaowy biszkopt przełożony jasnym i ciemnym kremem czekoladowym o charakterystycznym mlecznym posmaku, jaki daje mleko w proszku. Tort powstał dla młodej solenizantki, która lubi czekoladowe ciasta. Sto lat Amelia !!! BISZKOPT KAKAOWY: 6 jajek 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIAŁY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone(...)trzepaczką, nie ubijać. Ciemny krem czekoladowy przygotowujemy w taki sam sposób co biały. Zmienia się jedynie rodzaj czekolady. Gęste kremy podzielić na pół i przekładać krążki nasączonych biszkoptów zaczynając od białego, a kończąc na ciemnym. Pokryć nim wierzch i boki. Wygładzić i wstawić do lodówki, aby dobrze się schłodził. Dwie łyżki białego kremu odłożyć do zrobienia napisu. Biszkopty zmielić

https:KKuchniaMniam
Tort czekoladowy Crispello 433

Tort o smaku zbliżonym do popularnych pralinek Crispello. Trzy blaty biszkoptu czekoladowego przełożone kremem Crispello- poezja! Zrobiłam go na specjalną okazję- Dzień Mamy. Wszystkim bardzo smakował i na pewno zrobię go jeszcze nie raz. Serdecznie polecam! Składniki: Biszkopt czekoladowy:  3 jajka w temperaturze pokojowej  1/2 szkl cukru  1/2 szkl mąki pszennej  2 kopiaste łyżki(...)przesiane kakao i krótko zmiksować. 3.   Pierwszy blat biszkoptu wysmarować kremem i przykryć okrągłym waflem. Ponownie wysmarować kremem czekoladowym i posypać posiekanymi pralinkami Crispello. Przykryć II blatem biszkoptu i powtórzyć czynność. Na wierzch umieścić ostatni biszkopt. Boki i górę tortu wysmarować resztą kremu. Tort schłodzić kilka minut w lodówce. W międzyczasie, gdy tort się chłodzi, ostrym nożem przyciąć

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowo-wiśniowy z kremem waniliowym i galaretką 143

warstwę biszkoptu, smarujemy kremem. Na krem układamy wiśnie i galaretkę. Nakładamy krem i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wierzch i boki pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy startą czekoladą bądź kakao. Wierzch tortu udekorowałam pozostałą galaretką oraz czekoladowymi kulkami. Sam środek tortu dekoruje samochód zrobiony z kakao. Inspiracja: biszkopt , krem

Moja Galeria Smaku
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 393

Pokazałam smakowite zdjęcie , a po przepisie ślad zaginął! ;)Ale jest!Gotowy! I teraz Wy będziecie mogli cieszyć się smakiem tego pysznego ciacha! Delikatny biszkopt w połączeniu

Ostra na Słodko
Black velvet cake z jagodową frużeliną. 251

cytryny i mocno podgrzejcie.  Następnie rozpuszczoną w soku mąkę ziemniaczaną i podgrzejcie aż lekko zgęstnieje. Odstawcie z ognia i dodajcie rozpuszczoną żelatynę. Odstawić aby lekko stężało. Glazura czekoladowa 75 g cukru 25 g wody 25 g kakao 50 ml śmietany kremówki 1 łyżeczkę żelatyny Żelatynę zalać odrobiną wody i zostawić aby napęczniała.  W garnuszku zagotujcie wodę(...)posmarujcie kremem. Na krem wyłóżcie trochę frużeliny jagodowej. Przykryjcie kolejnym krążkiem ciasta i posmarujcie kremem,    (Zostawcie odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta - samej góry). N astępnie posmarujcie frużeliną jagodową. Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Oblejcie glazurą czekoladową i ozdóbcie według

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort wuzetkowy (bezglutenowy) 179

Uwielbiam torty, w szczególności te, które przełożone są kremem na bazie bitej śmietany , a jeszcze jak taki tort jest bezglutenowy, to po prostu cud-miód.  To jest pierwszy tort na moim blogu - ulubiony mojego synka - bezglutenowy tort wuzetkowy. Jest naprawdę bardzo łatwy do przyrządzenia, także nie może się nie udać.  Dla dopełnienia całości powinien być przyozdobiony pięknymi kleksami(...)grubą warstwę kremu, druga warstwa biszkoptu i znów ponczujemy. Jedna szklanka ponczu wystarczy na dwa blaty biszkoptu. 11. W tym momencie wysiadły mi baterie w aparacie i musiałam robić zdjęcia komórką. Pomiędzy blaty biszkopta nakładamy grubą warstwę kremu. 12. Gdy już na warstwie kremu położony jest drugi blat biszkopta i naponczowany, pozostałą ilością kremu przykrywamy cały tort i wygładzamy

Kawa z mlekiem
Tort naleśnikowy 425

naleśnikowy :) Widziałam gdzieś kiedyś tort zrobiony z naleśników. Nie pamiętam jaką masą był przekładany. Ja wymyśliłam, że idealny będzie do tego krem paryski. Ta czekoladowa bita śmietanka, naleśniki, owoce i orzechy to wyśmienite połączenie smaków. Zapraszam :) Tort naleśnikowy Składniki: 8-10 naleśników np. razowych ( przepis tutaj ) krem paryski z podwójnej porcji ( przepis tutaj ) banan kiwi orzechy do dekoracji Tort

Pyza i Surówka
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 128

Tort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe.  SKŁADNIKI :                            BISZKOPT :   5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka(...)ponownie je na niego układamy. Biszkopt kroimy na równej szerokości paski. MASA - do miski przekładamy składniki kremu i dokładnie go mieszamy, aż składniki się połączą.  Paski ciasta smarujemy kremem, każdy zwijamy, jeden za drugim, przyklejając je do siebie aż powstanie owalny tort. Tort wyrównujemy, rozprowadzamy resztę masy na wierzchu i bokach tortu. Trochę masy zostawiamy do dekoracji.  Orzechy

Kulinarne Fantazje Marioli