tort czekoladowy z kremem czekoladowym - 1564 przepisów (strona:18/105)

Bomba czekoladowo – pomarańczowa 146

kojarzyło mi się z okresem świątecznym. Dlatego pojawia się na blogu akurat teraz. Pyszny biszkopt czekoladowy przełożony pomarańczową galaretką oraz kremem czekoladowym. Całość polana czekoladą i ozdobiona plastrami pomarańczy i paroma czekoladowymi paluszkami. Uwaga tort wyszedł bardzo duży:-) Składniki na biszkopt czekoladowy (2 okrągłe blaszki) 400g masła 400g cukru 340g maki pszennej 60g kakao 3 łyżeczki(...)galaretki i ją zakrywamy. Ucinamy boki by powstała okrągła kopuła. Całość pokrywamy kremem czekoladowym. Odstawiamy do lodówki na około pół godziny. W tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku razem z masłem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy by lekko ostygła. Następnie polewamy nią tort. Ozdabiamy plastrami pomarańczy i paluszkami czekoladowymi

wysmienity
Ciasto marchewkowe z kremem 128

puchate. Dziś zapraszam Was po przepis na ciasto marchewkowe z kremem mascarpone. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Ciasto marchewkowe z polewą Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Babeczki marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe z kremem

Kulinarne przygody Gatity
Tort czekoladowo-orzechowy 343

wymieszać. Krem podzielić na 3 części, 2 na przełożenie tortu, jedna na wierzch i boki. Dodatkowo: ​2/3 szklanki konfitury wiśniowej garść orzeszków ziemnych do dekoracji pół szklanki soku żurawinowego Wykonanie: Pierwszy blat ułożyć na paterze. Nasączyć 1/3 ponczem. Posmarować konfiturą, następnie częścią kremu orzechowego. Przykryć kolejnym czekoladowym blatem, który(...)nasączyć połową pozostałego ponczu. Posmarować konfiturą wiśniową, następnie częścią kremu orzechowego. Przykryć kolejnym czekoladowym blatem, który nasączyć resztą ponczu. Boki i wierzch tortu posmarować pozostałym kremem, oprószyć okruszkami i posiekanymi orzechami, przyciskając je do tortu. Schłodzić. Udekorować orzeszkami ziemnymi. Przechowywać w lodówce. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions

dom-agi.pl
Tort czarna porzeczka z bezą włoską - wpis gościnny 174

zwycięstwo. Jeszcze raz bardzo gratuluję i niezmiernie się cieszę, że obie już mają nowe piekarniki w swoich kuchniach :-). Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na zwycięski tort - jest zachwycający prawda? Czekoladowy biszkopt, słodki krem angielski, porzeczki i rozpustna beza włoska... mmm pycha! Jeśli chcecie poznać inne przepisy na torty lub inne dania autorstwa Łucji - zajrzyjcie na jej bloga! Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 170

  Miał być placek, wyszedł tort? A może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowo – pomarańczowy 133

brać z niego garściami. Być managerem własnego szczęścia. A do szczęścia wiele mi nie potrzeba. Czasem wystarczy choćby kawałek tortu, więc w tym wyjątkowym dniu nie mogło go zabraknąć. Delikatne, czekoladowe biszkopty nasączone sokiem pomarańczowym z alkoholem. Przełożone aksamitnym kremem czekoladowym oraz orzeźwiającą i soczystą frużeliną pomarańczową, która wspaniale balansowała ze słodyczą czekolady. Dodatkową niespodzianką był krem pomarańczowy(...)biszkoptem, który nasączamy. Na biszkopt wykładamy kolejną część frużeliny pomarańczowej, następnie krem pomarańczowy i przykrywamy biszkoptem, który nasączamy. Wykładamy pozostałą frużelinę oraz krem czekoladowy i przykrywamy biszkoptem. Biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Zdejmujemy papier i nasączamy wierzchni biszkopt. Kremem waniliowym tynkujemy dokładnie cały tort, aby powierzchnia była równa

Wędrówki po kuchni
Tort czekoladowy z truskawkami 148

Nareszcie nadarzyła się okazja, żeby upiec tort z rozmachem :) Cztery tabliczki czekolady, pół litra śmietany i morze przyjemności! Biszkopt:5 jajekszklanka cukru pudru3/4 szklanki mąki tortowej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem truskawkowy: 350 g truskawek galaretka truskawkowa pół szklanki cukru 1/3 szklanki wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy: 4 czekolady mleczne pół szklanki kakao 500 ml śmietanki(...)Dolny i środkowy blat nasączamy herbatą owocową - mi udało się wygrzebać miks truskawka+mango, który sprawdził się w tym torcie bardzo dobrze. Warstwowo wykładamy krem truskawkowy, ostrożnie łącząc kolejne części (są dość cienkie).      Krem czekoladowy ubijamy w dużej misce końcówkami do białek, a gdy masa będzie sztywna, dodajemy opakowanie ricotty i miksujemy jeszcze chwilę do uzyskania

sama złodycz
Czekoladowe babeczki ze śmietankowym kremem i kuleczkami aero 123

poruszajcie je delikatnie palcami.   KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Na kremie układamy kuleczki aero, leciutko je dociskając(...)pyszne babeczki są gotowe Życzę Wam miłego pieczenia i… Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki ze śmietankowym kremem i kuleczkami aero pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort Ciasteczkowy Potwór 397

delikatnie odklejamy i dekorujemy tort :). Wykonanie: Krem milky way dzielimy na trzy części. Dwie do przełożenia toru i jedna do ‘otynkowania’. Pierwszy blat biszkoptowy umieszczamy na tortownicy. Nasączmy go wodą z cytryną. Nakładamy cienką warstwę frużeliny malinowej, a następnie krem milky way. Wygładzamy krem szpatułką i nakładamy drugi blat(...)wykładamy frużelinę malinową, krem milky way i przykrywamy ostatnim blatem biszkoptowym, który również nasączamy. Cały tort ‘tynkujemy’ pozostałym kremem milky way. Szpatułką delikatnie wygładzamy boki i wierzch tortu. Jeśli zabraknie nam kremu to wykorzystujemy krem maślany. Przed dekorowaniem wkładamy tort na 1 godzinę do lodówki. Niebieski krem maślany umieszczamy w worku

Słodki Pomysł
Tort Miętowy Szmaragdowe Oczko 117

Eight. Tym razem całość nasączyłam mocno kawowym nakropkiem z sutym dodatkiem alkoholu;) Całość bajecznie nim nawilgła… Krem czekoladowy wykonałam tym razem na bazie śmietany, a nie masła, więc kremowe masy były nieco lżejsze i przyjemnie łączyły się z mokrym biszkoptem czekoladowym. Tort był naprawdę smaczny i dość efektowny( wykończony kryształkami szmaragdowej galaretki)i stąd ta nazwa;) Składniki(...)masę czekoladową: ½ szklanki mleka ½ szklanki cukru cukier waniliowy 1 łyżka masła 2-3 łyżki kakao 3 łyżeczki żelatyny rozrobione w ¼ szklanki gorącej wody 300-350 g śmietany 18 % tłuszczu Mleko, cukry, kakao, masło przekładamy do garnka i podgrzewamy do połączenia wszystkich składników. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Stężałą masę miksujemy ze śmietaną( będzie szybko tężała). Krem miętowy

Domowe ciasta
DINO PARTY CZEKOLADOWY TORT Z KREMEM ORZECHOWO-ŚMIETANOWYM 193

Przedstawiam tort dla wybrednych... Czekoladowy biszkopt przełożony kremem na bazie masła orzechowego ( uwielbiam) i masą śmietanowo-kokosową obsypany posiekaną gorzką czekoladą. Pycha... W mojej kuchni królują zdrowe słodycze, ale zdarzają się wyjatkowe okazje, które pozwalają mi zaszaleć. Świętując czwarte urodziny mojego syna -fana dinozaurów, (ośmieliłabym się nawet powiedzieć  psychofana) powstał cudowny tort. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 5 jajek

Upiecz sobie babeczkę
Tort z kremem adwokatowym 254

adwokatowy 750 ml mleka 250 ml adwokatu 1 szkl cukru 3 kopiaste łyżki mąki pszennej 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 400 g masła lub margaryny truskawki płatki czekoladowe Przygotowanie:  Krem: do szklanki mleka wlać adwokat, dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko i energicznie mieszając zagotować. Nakryć(...)Wyjąć i ostudzić. Przekroić wzdłuż do uzyskania dwóch placków. Na pierwszy placek wyłożyć 2/3 kremu, ułożyć 2 okręgi z truskawek, przykryć drugim plackiem. Boki i górę tortu posmarować resztą kremu. Włożyć do schłodzenia do lodówki. Przed podaniem udekorować na górze truskawkami i posypać płatkami czekoladowymi.   Inspiracją był ten tort klik biszkopt z mojego przepisu i proporcje kremu zmieniłam

Ala piecze i gotuje
EKSTREMALNIE CZEKOLADOWY TORT Z KULKAMI RISPEE 327

formie keksówce i podaje jako czekoladowy chlebek. Ja jednak zmieniłam proporcje i upiekłam je w tortownicy, żeby powstał tort. Ciasto jest baaaardzo czekoladowe, zbite i gliniaste, strukturą przypomina mi brownie. O dokładnie taki efekt mi chodziło. Przełożyłam je kremem z budyniu i mascarpone, który był aksamitny i delikatnie łagodził słodycz czekolady. Przyznam, że ciasto nie należy do najtańszych(...)ilość potrzebnych kuleczek do dekoracji (3 opakowania), aż 500 g mascarpone i 3 tabliczek czekolady. Ale mimo to naprawdę warto je zrobić, jeśli macie akurat ochotę na totalnie czekoladową bombę:) Tort jest bardzo wydajny, jeden malutki kawałeczek nasyci każdego:) Polecam!SKŁADNIKI NA CIASTO:320 g maki pszennej350 g cukru1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią80 g kakao1 płaska łyżeczka sody

Słodko-Słony Świat Ilony
Jak elegancko udekorować tort? 119

cieście biszkoptowym, przekładany kremem lub bitą śmietaną, wykończony lukrem bądź masą cukrową, piętrowy albo płaski – zawsze dopasowany do okazji i niezmiennie pyszny. Jednak smak tortu to nie wszystko. Ważna jest również odpowiednia jego dekoracja, która podkreśli wzniosły charakter uroczystości. Podpowiadamy, jak szybko i łatwo stworzyć samodzielnie elegancką dekorację wypieku! Ponadczasowa błyszcząca polewa czekoladowa Jeśli lubisz ponadczasowe rozwiązania, jako dekoracja(...)Dopasuj jej rozmiar do wielkości tortu. Wygładź jego wierzch i boki, a resztę lukru odetnij i uformuj z nich ozdoby. Krem na bazie bezy szwajcarskiej Swiss meringue buttercream to nic innego jak krem bezowo-maślany. Idealnie nadaje się on do dekorowania wszelkiego rodzaju wypieków, w tym tortów. Wśród innych ozdób, takich jak polewa czekoladowa czy lukier plastyczny, krem maślany

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
ZAKRĘCONY TORT 210

niespodziankę, którą zobaczymy dopiero po przekrojeniu, zamiast tradycyjnego „schematu” blat biszkoptowy, krem i tak na przemian, ukarzą nam się poprzeczne paski, które   wyglądają zjawisko. Najładniej tort prezentuje się z kremem np. czekoladowym, kakaowy te barwy podkreślają jego niespotykany   urok. SKŁADNIKI (2 x forma 30x40 cm) Biszkopt 8 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej

RAROSSA