zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy jak beton, mogłabym nim orzechy rozłupać albo połamać zęby. Kolejne próby przyniosły ubity, jajeczny placek, który nawet nie urósł o 1 mm. Podobno kiedy jest burza nie należy brać się za pieczenie biszkoptu. Szkoda
pink envelopenadaje się do przekładania ciast i tortów, zwłaszcza tych czekoladowych SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 2 duże banany Przygowowanie Kremu : Krem bananowy – Domowe Torty Obrane ze skórki banany, rozdrabniamy razem z serkiem mascarpone, za pomocą blendera(...)pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z truskawkami, z polewą toffi, z polewą czekoladową bądź obsypany startą, mleczną czekoladą. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem bananowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyprzełożenia: 100g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej 250g śmietanki kremówki 100g masłą 50g orzechów laskowych 50g wafelków orzechowych w czekoladzie typu Princessa Masa do obłożenia tortu: 80g masła 4 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dekoracja: 50g wafelków orzechowych w czekoladzie typu Princessa Pralinki Ferrero Rocher *** Ciasto: żółtka jajek ucieramy z połową cukru, aż powstanie jasna masę(...)przykrywamy ostatnim blatem i wkładamy do lodówki *** *** Następnie przygotowujemy masę do obłożenia tortu: miękkie masło ucieramy na jasną, puszystą masę. Dodajemy krem czekoladowy i nadal miksujemy, aż uzyskamy jednolity krem *** *** Gotowym kremem obkładamy górę i boki tortu (dodatkowo na górze zrobiłam wzorek widelcem *** *** Boki tortu dekorujemy posiekanymi wafelkami *** *** Na górze ciasta układamy pralinki Ferrero Rocher (można pominąć) *** *** Tort przechowujemy
Blog z Apetytemprzełamała słodki smak tortu. Zachęcam Was do podjęcia wyzwania i przygotowania takiego tortu. PRZEPIS NA TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 150 g czekolady deserowej 500 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru(...)być rantem dla frużeliny. Frużelinę wyłożyć na biszkopt i przykryć ostatnim blatem czekoladowym. Torcik wstawić na około pół godziny do lodówki. Schłodzony tort wyjąć z tortownicy. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem czekoladowym i ozdobić. Smacznego
kolorowotorcikowoniestety gorzej już z czasem na publikację wpisów. Obiecuję jednak, że w najbliższym czasie pojawią się także wpisy wielkanocne:) Dzisiaj mam dla Was prawdziwą bombę! Przepyszny tort z dwoma kremami czekoladowym oraz truskawkowym. Całość przykryta kolorowymi drażetkami oraz czekoladowymi wafelkami. Gwarantuję Wam, że dzieci będą zachwycone! tortownica o średnicy 24cm Biszkopt: 6 jajek, 3/4 szklanki(...)Serek mascarpone utrzeć z Nutellą. Blaty ciasta nasączyć herbatą, po czym przełożyć kremem truskawkowym. Wierzch oraz boki ciasta posmarować kremem czekoladowym. Dekoracja: wafelki w czekoladzie, np. WW, Pryncypałki około 45 sztuk, 150g kolorowych drażetek lentilek. Boki tortu obłożyć wafelkami, układając je ciasno, jeden przy drugim. Do środka wsypać cukierki. Całość przewiązać wstążką
Z miłości do słodkościpieczenia Ciasto "Snickers" - bez pieczenia Kremówka z Toffi - Krówka Najlepsza Karpatka Karpatka Królewska Najlepsze Ciasto Świata Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego Tort Szwarcwaldzki
Słodka StronaTort ten przygotowałam na specjalne zamówienie dla małego Kibica, który zażyczył sobie toffi i czekoladę. Wszystkie przepisy na krem o smaku toffi zalecały użycie masy kajmakowej, lub gotowego kremu z torebki. Żadna z tych opcji mnie nie przekonała i musiałam trochę pokombinować i poszukać, czegoś co bardziej będzie przypominało toffi. Znalazłam, zmiksowałam i uzyskałam pyszny lekki krem, który idealnie komponował(...)się z czekoladowym biszkoptem. Biszkopt (tortownica 24 cm): 5 jaj 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy kolejno żółtka, a gdy już się wmiksują wsypujemy mąki, proszek oraz kakao
Cynamonowe szczęściejest to ,,Idealny tort czekoladowy!". Takie słowa naprawdę mnie ucieszyły. Przygotowanie takiego tortu jest dziecinnie proste, robi się go bardzo prosto i momentalnie. W smaku tort jest po prostu fantastyczny! Bardzo wilgotne ciasto o mocnym przysmaku czekolady i kawy, przełożone łagodnym kremem czekoladowym - mówię Wam ,,niebo w gębie"! Jeżeli upieczecie taki tort czekoladowy komuś na urodziny(...)szklanki oleju o neutralnym smaku np. rzepakowego Krem: 100 g gorzkiej czekolady 300 g masła 450 g cukru pudru 2-3 łyżki mleka Jak zrobić idealny tort czekoladowy? Ciasto czekoladowe: Dno dwóch tortownic o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do misy przesiewamy cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól
Kuchnia Łukaszagóry nogami. krem czekoladowo-miętowy: 500 g mascarpone 200 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka aromatu miętowego Mascarpone przekładamy do misy robota. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując za pomocą robota na najniższych obrotach. dodatkowo: 1/3 szklanki wiśniówki do nasączenia blatów (lub wody z cytryną jeśli tort jest dla dzieci(...)połowę kremu czekoladowo-miętowego. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy pozostały krem). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, lekko dociskamy. Nasączamy wiśniówką lub wodą z sokiem z cytryny. Tort dekorujemy zastygającą polewą czekoladową. Dowolnie ozdabiamy. Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego! Tutaj torcik z mniejszych proporcji (średnica tortownicy 20 cm) z zeszłego
bistro mamaTydzień temu miałam swoje małe święto. Musiał więc być tort. Wymarzyłam sobie czekoladowy, z lekkim kremem na bazie śmietanki i mascarpone, z warstwą soczystych gruszek i orzechową bezą. Powiem nieskromnie, że wyszedł doskonały! Smaki cudownie się komponują i dopełniają, by razem stworzyć przepyszne połączenie. Kto miał okazję spróbować, ten wie, o czym mówię;) Składniki: ciasto: 125ml kefiru lub jogurtu(...)ciasto wylać tężejącą galaretkę z gruszkami, wstawić na ok 20 minut do lodówki. Na galaretkę położyć bezę, posmarować połową kremu czekoladowego, przykryć drugim blatem ciasta. Ciasto nasączyć likierem, posmarować resztą kremu. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Tort polać polewą, udekorować wg uznania. Smacznego! Szukacie odpowiednich przydasi do kuchni? Mam dla Was zniżkę 10% na produkty #Ambition
Obiad gotowyetany i wymieszać z czekoladą. O dstawić do wystygnięci a i ubić masę na krem. Biszkop t przekroić na trzy części , ka żdy blat nasączyć sokiem pomarańczowym. Tort przekłada ć kremem czekoladowym. Wierzch posmarować ubitą kremówką z cukrem. Udekorować tort wa fe lkami
Magiczne Życie MartyBiszkopt nasączamy ponczem. Na brzeg tortu wyciskamy kółko z kremu, do środka nakładamy warstwę dżemu. Rozsmarowujemy krem. Do środka tortu powinniśmy zużyć około połowy całego kremu, reszta wykorzystamy na wierzch i do dekoracji. Przykrywamy kolejnym blatem i powtarzamy nakładanie, ponczu, kremu i dżemu. Na wierzch tortu nie dajemy ponczu, ani dżemu. Na całość nakładamy krem i wkładamy(...)kremu i wyrównujemy całość. Czekoladę na polewę rozpuszczamy razem z olejem kokosowym i odstawiamy do przestudzenia. Kiedy nie jest już gorąca przekładamy do woreczka i dekorujemy brzegi tortu (jak można zobaczyć u mnie na Instagramie w wyróżnionych relacjach). Wierzch tortu dekorujemy słodyczami. Resztę kremu przekładamy do szprycy i wyciskamy między czekoladkami, żeby podeprzeć większe ozdoby. Przed podaniem tort czekoladowy
CiastkozercyPrzepyszny i szybki tort, który skradnie serca każdemu. Czekoladowy krem idealnie komponuję się z malinami oraz delikatnym biszkoptem. Jest to tort, który znika zawsze w 2 dni, a każdy kto go spróbuje prosi o dokładkę. Przepis jest prosty i na prawdę nie wymaga jakichkolwiek umiejętności. Pamiętajcie tylko, że biszkopt najlepiej jest wykonać dzień wcześniej. Ten tort został udekorowany wyłącznie(...)dwie porcje (1/4 śmietany oraz 3/4). Czekoladę rozpuszczamy i studzimy. Do większej porcji śmietany delikatnie wlewamy ostudzoną czekoladę i delikatnie mieszamy. Biszkopt przekładamy kolejno: biszkopt - dżem - krem śmietankowy - biszkopt - krem czekoladowy - biszkopt Całość smarujemy pozostałym kremem czekoladowym. Ozdabiamy malinami oraz kulkami ferrero rocher. Tort chłodzimy przez 12 godzin. Przepis na kulki ferrero rocher znajdziecie tutaj: Kulki
Klasyka Gotowaniaciastka, bułeczki. Kaloryczne słodkości, dzięki którym uśmiechają się nasze buzie... W tym torciku krem czekoladowy jest idealny, gładki, puszysty i do tego słodkie banany i czekoladowe blaty. Cudowne połączenie. Tymczasem zapraszam na zapoznanie się z przepisem i wypróbowanie tego pysznego, fantastycznie czekoladowego kawałka nieba. Składniki na ciasto 3/4 szklanki kakao 2 szklanki mąki pszennej(...)cukrem). Tak przygotowaną mieszaniną nasączamy przekrojone na pół, wystudzone ciasto. Na dolnej części układamy przekrojone wzdłuż banany, następnie na nie nakładamy krem, a na krem górną część ciasta. Tak przygotowany tort pokrywamy na zewnątrz czekoladową masą- mi zostało sporo kremu użytego do środka ciasta, i ozdabiamy w sposób jaki nam się podoba- ja użyłam złotych cukrowych kuleczek
Symfonia Smakówpszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa 250 ml mleka 1/4 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 130 g kokosu 100 g masła Krem czekoladowy 4 jajka duże 1 szkl cukru 1 czekolada gorzka 3 łyżki kakao 250 g masła Do dekoracji dżem z czarnej porzeczki maliny poziomki czerwona i czarna porzeczka złote(...)Masło utrzeć do białości i miksując stopniowo dodawać zimną masę czekoladową. Warstwy tortu: blat biszkoptu, posmarować dżemem, letnia masa kokosowa, blat biszkoptu, 1/4 kremu czekoladowego, posypać malinami, blat biszkoptuBoki i górę tortu posmarować cienko kremem. Boki za pomocą szprycy udekorować na kształt koszyczka. Na górze dookoła zrobić dekorację z kremu ułożyć złote perełki i owoce. Włożyć
Ala piecze i gotuje