Czekoladowy krem, na bazie kremówki i mascarpone, który może nam posłużyć nie tylko do przełożenia tortu, ale również jako słodki, pyszny deser. SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY : ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu ) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 6 łyżek kakao 0,5 tabliczki mlecznej czekolady 500 g serka mascarpone Przygowowanie kremu : Czekoladę(...)kremowej masy. Do kremu dodajemy wiórki czekoladowe i delikatnie- ręcznie mieszamy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! ! Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyTort, któremu trudno się oprzeć ;-) Smak orzechów włoskich doskonale łączy się z kremem czekoladowym. SKŁADNIKI Na biszkopt orzechowy 10 jajek szczypta soli 300 g orzechów włoskich 130 g cukru (u mnie trzcinowy, ale może być zwykły) 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na krem czekoladowy 2 łyżki kakao(...)połączenia składników. Ostudzony biszkopt orzechowy przekroić na dwa lub trzy oblaty (u mnie dwa), przełożyć każdy kremem czekoladowym. Górę tortu i boki również posmarować kremem i udekorować wedle uznania (u mnie dekoracją są kulki orzechowe, krem czekoladowy i rozbite tłuczkiem większe kawałki orzechów
Passions hobbies lifeWyobraźcie sobie, że wchodzicie z koleżanką na siłownię, jak co dzień – w sportowych butach, legginsach, z butelką wody pod pachą…no wiecie, samo zdrowie
brunetkawkuchnizalewy alkoholowej pozostałej po moczeniu wiśni odmierzyć około 3/4 szklanki. Krem czekoladowy wyjąć z lodówki i ubić razem z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem do otrzymania gęstego kremu ( nie ubijać zbyt długo by krem się nie zwarzył ). Odłożyć 4 łyżki kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Jeden z blatów ułożyć na paterze(...)czekoladowego, wyrównać. W krem powciskać połowę ilości wiśni. Przykryć drugim blatem biszkoptowym, nasączyć połową pozostałego alkoholu, wyłożyć resztę kremu, wyrównać. W krem powciskać pozostałe wiśnie. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu i nasączyć go pozostałym alkoholem. Boki i wierzch posmarować odłożonym kremem. UWAGA: Wiśnie można od razu wymieszać z kremem ( po odłożeniu tych kilku łyżek ) i tak wykładać na tort
Opowieści z piekarnikabazie masła orzechowego z chrupiącymi orzeszkami, oraz karmelem czekoladowym. Tort przyozdobiłam kremem na bazie bitej śmietany, mascarpone, kawy i kakao oraz różami z kremu maślanego. Przygotowanie tortu jest bardzo szybkie, warto wcześniej przygotować sobie róże oraz upiec biszkopt. Inspiracja na krem Moje Wypieki. Składniki na tort o średnicy 18 cm: 4 jajka rozmiar L, w temperaturze pokojowej 8 łyżek(...)resztę kremu, wyrównać, wyłożyć 3 blat, nasączyć. Tort schować do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie, tort wyjąć z lodówki, posmarować cienką 2-3 mm warstwą kremu kawowego, boki oraz wierzch tortu. Na wierzchu tortu wycisnąć 3 pierścienie z kremu, po zewnętrznej stronie, zgodnie z filmem ww., na pierścieniach ułożyć róże, na pozostałej powierzchni tortu z kremu kawowego wycisnąć
moj przepis nazostawić do ostudzenia. Każdy z oblatów biszkoptowych nasączyć delikatnie kawą. Krem: Czekoladę połamać do garnuszka, dodać kakao i wodę, po czym podgrzewać mieszając, aż całość się stopi. Zostawić do ostudzenia. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Na koniec dodać stopioną masę czekoladową i ponownie zmiksować. Ponad połowę kremu czekoladowego przełożyć(...)osobnej miseczki, zaś do pozostałego rozdrobnić pierniki nadziewane w białej czekoladzie Kopernik. Całość zmiksować na jednolity krem. Dolny placek posmarować warstwą kremu piernikowego, nałożyć kolejny placek, posmarować go pozostałym kremem piernikowym, po czym nałożyć górny placek. Wierzch i boki tortu posmarować dokładnie kremem czekoladowym. Górę tortu udekorować piernikami serca w deserowej czekoladzie Kopernik. Przed podaniem tort dobrze schłodzić
Passions hobbies lifeOBŁĘDNY TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM O SMAKU AJERKONIAKU I WAFELKÓW LUSETTE Ten tort je się oczami! Uwielbiam takie torty jak ten, jest on przygotowany nie na biszkopcie, ale na przepysznym wilgotnym i mocno czekoladowym cieście, którego smak wprowadza mnie od razu w dużo lepszy humor. Delikatny, lekko kremowy krem o smaku ajerkoniaku, przełamany chrupiącymi kawałeczkami wafelków mocno czekoladowych(...)proszku. Należy zwrócić uwagę aby wszystkie składniki miały taką samą temperaturę, najlepiej pokojową. Ciasto kroimy na 3 warstwy, każdą przekładamy kremem i posypujemy pokruszonymi wafelkami. Wierzch tortu i brzegi smarujemy dokładnie kremem. DEKORACJA - 2 wafelki Lusette o smaku czekoladowym - 1 tabliczka czekolady gorzkiej + 4 łyżki mleka Wafelki Lusette kroimy na trójkąty i układamy na wierzchu ciasta. Czekoladę
SMYKWKUCHNIDawno już nie było ciasta, a tortu zwłaszcza, więc zebrałam się wreszcie w sobie i odtworzyłam tort, który upiekłam jakiś czas temu na urodziny koleżanki. Tort
brunetkawkuchnitortami na biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy(...) blat na paterze. Posmaruj go 1/3 kremu malinowego. Przykryj drugim blatem i posmaruj drugą częścią kremu. Ułóż ostatni czekoladowy blat i posmaruj boki tortu resztą kremu (trzecią częścią kremu). Boki tortu obsyp czekoladowymi okruszkami (zrobionymi z odciętej "górki" czekoladowego ciasta). Możesz zrobić mały rant z okruszków, by polewa malinowa nie spłynęła. Oblej tort polewą malinową, Udekoruj
Mania Wypiekaniaciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym tort - mak, migdały, róża tort migdałowy z kremem kawowym tort
królestwo garówjeść "prawdziwych" słodyczy z kremem z masła czy bitej śmietany, popadłam w czarną rozpacz. Metodą prób i błędów, szukania różnych inspiracji udało się stworzyć mi bezglutenowy ideał. Tort, który swoim smakiem przypomina prawdziwy, no może nawet i jest lepszy. Koncepcję na biszkopt zaczerpnęłam od Weroniki Madejskiej, reszta to moje próby i błędy. ;-) Biszkopt czekoladowy: 20 jajek przepiórczych(...)jeżeli dla kogoś jest mało słodkie proszę dodać odrobinę cukru pudru. Biszkopt przekroić na dwie części. Obie obficie nasączyć nalewką wiśniową. Przełożyć kremem. Wiśnie wcisnąć w krem czekoladowy. Wierzch i boki tortu przystroić kremem. Przed podaniem włożyć do lodówki na kilka godzin
Humanistka w kuchniTort makowo budyniowy z cytrusami Tort czekoladowo kokosowy Tort z kremem adwokatowym Torcik czekoladowy z truskawkami Tort makowo kawowy Tort makowo kokosowy Tort czekoladowy z śliwkami Tort pavlowa z truskawkami Tort śmietankowo jabłkowy Tort orzechowo kokosowy Tort śmietankowy z brzoskwiniami Tort schwarcwaldzki Tort piernikowy Tort czekoladowy z truskawkami Tort tiramisu Tort miodownik Warstwowy torcik na zimno
Ala piecze i gotujeczekoladowy, z kremem i koniecznie z cytrusami! W końcu czekolada i cytrusy to połączenie idealne! Dziś przedstawiamy Wam pyszny tort - ciasto pieczone z dodatkiem startej skórki z pomarańczy, a do kremu dodaliśmy lekko kandyzowane plastry klementynki w syropie, którą dodatkowo wzbogaca aromat wanilii i woda z kwiatów pomarańczy! Jak smakuje tort? Jest bardzo bardzo czekoladowy, z delikatnym kremem(...)pozostałym z odsączenia klementynek oraz rozłożyć część z kremu śmietanowego z mascarpone i białą czekoladą. Na rozsmarowany krem wyłożyć następny blat ciasta, ponownie skropić syropem i wyłożyć kremem, tak samo postąpić z kolejną warstwą, kończąc na ułożeniu ostatniego blatu ciasta. Kiedy tort jest już złożony należy rozsmarować na nim krem czekoladowy. Najlepiej zrobić to przy pomocy szpatuły cukierniczej
Plate of Joyłyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 1,5 kostki masła 1 budyń 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 8-10 ciasteczek Oreo Składniki na lukier (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) +Oreo do dekoracji, kuwertura czekoladowa lub polewa czekoladowa, świeży sok pomarańczowy Halloween Tort Oreo – jak to zrobić? Biszkopt przygotowujemy według(...)nakładamy cienką warstwę kremu i rozsmarowujemy. Powtarzamy z resztą spodów. Poskładany tort pokrywamy cienką warstwą kremu (nie musi być równa, na razie chodzi tylko o to, żeby złapać wszystkie kruszki z ciasta, które nie powinny przedostać się do kremu). Tort pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy
Ciastkozercytruskawkowa z borówkami. Aby tort był stabilny i udźwignął dekoracje zrobiony jest z ciasta czekoladowego. Polecam Wam do wypróbowania. Na tort o średnicy 20 cm będziecie potrzebowali. Cztery blaty ciasta czekoladowego. Każdy blat czekoladowy piekłam w osobnej formie a, że posiadam ich cztery, więc za jednym zamachem zrobiłam wszystkie. Możecie użyć jednorazowych foremek z foli aluminiowej(...)poukładajcie borówki i przykryjcie kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarujcie frużelina i kremem z białej czekolady, i przykryjcie ostatnim blatem czekoladowym. Schłodzić minimum 2 godziny w lodówce. Schłodzony tort posmarujcie czekoladowym kremem. Wyrównajcie i wygładzie wszelkie nierówności. Schłodźcie co najmniej trzy godziny. Krem na wierzchy powinien być twardy. Ozdoby zrobiłam z masy cukrowej i jadalnych wydruków
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk