Tort ze znanym kremem czekoladowo-orzechowym Nutellą, bardzo lubianą przez dzieci. Dlatego ten torcik powstał na drugie urodziny mojego synka. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej napar z herbaty KREM: 500g mascarpone 200g śmietanki 30% 500g kremu czekoladowo-orzechowego 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody DEKORACJA: 1/2 op galaretki truskawkowej(...)połączenia. Ważne żeby krem czekoladowy był w temperaturze pokojowej. Jak krem zacznie gęstnieć przełożyć krążki biszkoptu. Rozsmarować również na bokach i na wierzchu. Odłożyć trochę kremu. Muszelki czekoladowe poprzyklejać do boków tortu. Rozsmarować odłożony krem biały. Wycisnąć rozetki czekoladowego kremu. Galaretkę rozdrobnić widelcem i ułożyć na środku. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta
https:KKuchniaMniamdodatkiem białej czekolady. Jak szaleć to szaleć. Tego typu krem jest idealny do marchewkowego tortu. Tort marchewkowy to pewna karta, bo jeśli ktoś lubi marchewkowe ciasto, to tort na pewno przypadnie mu do smaku. Robię różne rodzaje tortów. Odkryłam, że marchewka świetnie pasuje z czekoladą. Upiekłam tort marchewkowo czekoladowy zimą. Tort marchewkowy z białym kremem to poniekąd wersja wiosenna(...)średnicy placka, jeśli takiej używasz (ja użyłam). Rozprowadź 2/3 kremu i przykruj drugim plackiem lekko dociskając. Rozsmaruj resztę kremu pozostawiając 3 czubate łyżki. Wstaw tort do lodówki na godzinę. Wyjmij tort po godzinie, zdejmij obręcz i rozsmaruj krem wokół tortu. Udekoruj czekoladowymi jajkami i orzechami. The post Tort marchewkowy z ananasem appeared first on Blog
codojedzeniaKrem: Schłodzoną (!) śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec serek mascarpone, dobrze zmiksować do otrzymania puszystego kremu. Krem podzielić na 2 części w stosunku 1:3. Do mniejszej części dodać cukier puder, zmiksować. Do drugiej dodać rozpuszczone w kąpieli wodnej i przestudzone batoniki Kinder Chocolate oraz przesiane kakao. Dobrze zmiksować do uzyskania jednolitego kremu. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć(...)wyłożyć biały krem, wyrównać powierzchnię szpatułką. Przykryć II blatem biszkoptu, również nasączyć go herbatą i wysmarować kremem, tym razem już ciemnym- czekoladowym. Na kremie ułożyć ostatni biszkopt. Wierzch i boki tortu wysmarować resztą kremu czekoladowego. Boki tortu udekorować pałeczkami w czekoladzie (w razie potrzeby można je nieco przyciąć. Powinny troszkę wystawiać ponad tort, ale nie za bardzo
Nastoletnie Wypiekaniedorosłych Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym przygotowałam na klasycznym jasnym biszkopcie. Bazę do kremów stanowił serek mascarpone i śmietanka kremówka. Górę tortu przyozdobiłam galaretką z adwokatową. Tort jest lekki i nie jest przesadnie słodki Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżki mąki opakowanie cukru wanilinowego (16 g) pół łyżeczki proszku(...)ubitej kremówki dodajemy ostudzoną czekoladę i delikatnie, dokładnie mieszamy krem. Tym kremem dekorujemy tort. Boki i górę ładnie wyrównujemy zużywając mniej więcej 2/3 masy. Boki dodatkowo dekorujemy wiórkami z białej czekolady. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Z reszty masy wykonujemy małe rozetki (różyczki) za pomocą tylki do dekoracji cukierniczych dookoła tortu. Ostatnim etapem jest galaretka adwokatowa. Do gorącej (wrzącej) wody
PatiGotujeMoże na pierwszy rzut oka tak nie wygląda, ale jest to bardzo prosty tort czekoladowy z kremem śmietanowym i masą truskawkową. Tylko z zewnątrz jest dość nietypowy 🙂 Składniki (pełna lista zakupów na dole strony): Ciasto (na 1 blat, czyli trzeba policzyć x3): 200g ciemnego cukru muscovado 3 łyżki kakao 150g masła szczypta soli 150g [...] Artykuł różowy tort czekoladowy
SandraFrej.combrzoskwiniowe [3 x 120 g] 1 mała śmietana 18 % [200 g] 1/4 szkl.cukru 3 łyżki żelatyny +3/4 szkl.wody 3 różne galaretki 1/4 szkl.cukru krem czekoladowy do tortów Cykoria Galaretki przygotować według przepisu,wylać na płaskie talerze (foremki) i odstawić do lodówki do zastygnięcia.Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie.Jogurt , śmietanę(...)dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone galaretki.Wymieszać .Tą masą przełożyć przekrojone i nasączone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.Boki i wierzch ciasta dowolnie udekorować, u mnie to krem czekoladowy do tortów.Ponownie odstawić do schłodzenia
Moje domowe kucharzenieszklanki ( łatwiej będzie dozować nasączenie ). Złożenie tortu: Krem wafelkowy wyjąć z lodówki i ubić do otrzymania gęstego, sztywnego kremu ( nie nale ż y ubijać zbyt długo, by krem się nie zwarzył ). Pierwszy z blatów biszkoptowych ułożyć na paterze/tacy. Nasączyć 1/3 ponczu. Następnie równomiernie rozsmarować powidła śliwkowe. Na to wyłożyć połowę kremu czekoladowego ( druga połowa posłuży do posmarowania boków(...)czekoladowego. Polewa będzie gęsta więc najlepiej od razu wylać ją na schłodzony tort: zaczynając od środka tortu zataczać kręgi, aż do brzegów, pozwalając polewie swobodnie spłynąć bo bokach tortu. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia polewy ( zastyga bardzo szybko ). Resztę kremu czekoladowego przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wycisnąć na torcie rozetki. Dodatkowo
Opowieści z piekarnikatrudno uwierzyć, że mój malutki chłopczyk jest już poważnym mężczyzną. Życzenie było takie aby był czekoladowy z solonym karmelem. Tort o średnicy 20 cm. Przełożony kremem z orzeszków ziemnych i kremem czekoladowym (ganache) a przełamany jest porzeczkową galaretką. Drip z solonego karmelu. Polecam Wam. Jest słodki, orzechowy, z solonymi orzeszkami. Praca przy(...)orzechowym i na wierzch posmarujcie kremem czekoladowym(ganache) -zostawcie sobie trochę kremu czekoladowego na posmarowanie boków i góry tortu. Przykryjcie ostatnim biszkoptem nasączcie i odstawcie do lodówki aby się porządnie schłodził. Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu kremem czekoladowym (ganache) i ponownie schłodźcie. Najlepiej tort wstawić na 10 minut do zamrażalnika. Przestudzonym sosem karmelowym( ale jeszcze
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBardzo chętnie przekładam torty kremem czekoladowym. W połączeniu z jasnym biszkoptem i malinową konfiturą smakują obłędnie. Jest prosty w przygotowaniu, spokojnie można go mrozić a do tego jest puszysty i nie za słodki. Polecam serdecznie, bo jest niezawodny :) Składniki: 330ml śmietanki kremówki 400g czekolady - pół na pół gorzka z mleczną* 250g mascarpone (w temperaturze pokojowej, u mnie Mlekoma ) Przygotowanie(...)kiedy będzie zimny, wstawić do lodówki i chłodzić kilka godzin, a najlepiej całą noc. Na drugi dzień krem zmiksować na wysokich obrotach miksera aż będzie dobrze napowietrzony i puszysty. Dodawać po łyżce serek mascarpone, miksować do połączenia składników. Przekładać tak przygotowanym kremem torty, ciasta czy użyć do gofrów. * jeśli zamiast klasycznej, gorzkiej czekolady wykorzystamy czekoladę smakową, np. pomarańczową, malinową, wiśniową
Cakes By KejtNajpyszniejszy krem czekoladowy do tortów, ciast i deserów. Można go jeść łyżkami, dlatego na wszelki wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy(...)Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z tego przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21cm. Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne
Słodki Pomysłbiszkopt o średnicy 26 cm: Jaja 5 szt cukier waniliowy 64 g Celiko ( 2 paczuszki) mąką pszenna 10 łyżek Składniki na obłożenie tortu: Krem do tortów o smaku czekoladowym Celiko 1 szt krem do tortów o smaku śmietankowym Celiko 2 szt mleko 750 ml Dekoracja: serduszka z czekolady i listki z czekolady Wykonanie biszkoptu: Jaja(...)użyłam do wykonania tortu. Krem do tortów o smaku śmietankowym to wspaniały i szybki sposób na przygotowanie torty, idealny do ciasta biszkoptowego. Produkt bezglutenowy .Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji.- Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm Krem do tortów o smaku czekoladowym to wspaniały
Różowa kuchniamniejszą porcję kremu. Kładziemy ostatni blat czekoladowego ciasta. Cały tort tynkujemy pozostałym kremem (większa porcja). Boki tortu możemy wygładzić lub ‘oklepać’ go dookoła, tworząc nierówności za pomocą szpatułki. Nie oklepujemy wierzchu tortu. Wkładamy tort do lodówki, aby go schłodzić przed nałożeniem polewy czekoladowej, ok 60 min. Dekorujemy tort czekoladowym ganache. Zaczynamy(...)brzegu tortu, robiąc efekt spływającej czekolady. Na końcu nakładamy ganache na środek tortu i delikatnie rozprowadzamy. Wkładamy tort do lodówki, aby polewa zastygła. Dekorujemy tort wiśniami i posypujemy wierzch startą czekoladą. Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, oprócz składników na krem. Użyłam maki pszennej tortowej, typ 450. Frużeliny wiśniowej lepiej
Słodki Pomysłzdecydowanie jeden z lepszych tortów jakie przygotowałam. Specjalnie na urodziny mojego kochanego (nieznośnego) brata. Tort z najlepszym ciastem kakaowym, najlepszym kremem czekoladowym, najlepszą polewą i przepyszną konfiturą malinową (Sylwia dziękuję!) oraz idealnie chrupiącą praliną z karmelizowanych orzechów włoskich. Uwieńczeniem tego idealnego wypieku są zdjęcia, które zrobiłam w obecności najbliższej mojemu sercu osoby. Chłopcy! Dziś Wasze Święto(...)czekoladowe ciasto, karmelizowałam orzechy i rozpoczęłam przygotowanie kremu. Wykończyłam tort kolejnego dnia rano, cały dzień chłodziłam w lodówce, natomiast na 2 godziny przed planowanym podaniem oblałam go polewą i udekorowałam. Nie mniej jednak to dopiero kolejnego dnia (sobota) tort smakował najlepiej. Składniki (na tort o średnicy 22 cm): Czekoladowe ciasto*: 1 szklanka świeżo zaparzonej gorącej kawy
Mango Papajasztywną pianę z odrobiną soli. Następnie do ubitej śmietany dodać cukier puder, ale mieszać już delikatnie. Ubitą śmietanę dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Formowanie tortu – jedno ciasto położyć na talerzu, posmarować połową kremu. Na to rozrzucić wypestkowane wiśnie. Przykryć drugim ciastem. Ponownie posmarować kremem. Na górę potrzeć czekoladę mleczną. Można obsypać wiśniami. Wstawić ciasto do lodówki
Kuchnia Pokoleńkremu dodajemy rozpuszczoną czekoladę i połowę żelatyny. Następnie do mniejszej części kremu dodajemy 2 łyżki cukru pudru, zmiksowane maliny i pozostałą część żelatyny.Przygotowujemy poncz: łączymy wszystkie składniki ze sobą.Na dno tortownicy układamy jedną część ciasta, nasączamy ją ponczem, następnie smarujemy tą część ciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm grubości), przekładamy na ciasto 1/3 część kremu czekoladowego(...)ciasta i również go nasączamy ponczem. Przekładamy połowę kremu czekoladowego (który został), na ciasto. Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki.Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy kremem czekoladowym boki tortu. Tort dajemy znowu do lodówki na pół godziny i po tym czasie możemy dekorować
Serce zamknięte w formie pyszności