tarty - 13589 przepisów (strona:599/906)

Szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego 219

SKŁADNIKI gotowe ciasto francuskie ok. 25 dag szynki ok. 25 dag sera żółtego tartego lub w plastrach ketchup SPOSÓB PRZYGOTOWANIA      Ciasto francuskie posmarować ketchupem rozmieszanym z niewielką ilością wody. Ułożyć plastry szynki i ser na cieście pozostawiając na brzegu, w stronę którego zwijamy kilkucentymetrowy wolny pas do sklejenia ciasta. Pas posmarować rozbełtanym żółtkiem. Ciasto zwinąć

Przepisy Kulinarne
Pieczeń rzymska z kurczaka 181

kształcie bochenka, pieczona na blasze…Można i tak niekoniecznie w foremce do pieczenia. Pieczeń rzymska Składniki: 4-6 porcji 1 kg mielonego z kurczaka 1 jajko 2 łyżki tartej bułki, czubate 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, odrobina do dekoracji 6 czubatych łyżek parmezanu, utartego + 2 łyżki do posypania 1 czosnek solo, przeciśnięty przez praskę 2 ½ łyżeczki soli

codojedzenia
Sos chrzanowy na zimno + film 259

wędlinami, jajkami czy faszerowanym kurczakiem.   Jest smaczny a do tego banalnie prosty w przygotowaniu, wystarczy wszystkie składniki posiekać a potem wymieszać. składniki na 3 porcje 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka 3 jajka ugotowane na twardo 1 jabłko 300 g śmietany 18 % 1 łyżka majonezu szczypta soli szczypta cukru przepis Ugotowane na twardo jajka drobno siekamy

Smakowite Dania
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 355

określonej strukturze – po zblendowaniu dostaniecie tylko i wyłącznie zgrzaną maź, o konsystencji pasztetu. Ostrza w blenderze czy malakserze wirują z ogromną prędkością, nawet na niskiej mocy, a takie szybkie tarcie wytwarza ciepło. Efektem jest masa mięsna prawie jak homogenizowana– zbita, zgrzana, bez odpowiedniej konsystencji. Najbliżej jej do masy na parówki, do kiełbasy – odpada. Mielimy najpierw schłodzony tłuszcz, następnie schłodzone

Karo in the Kitchen
Pizza z białą kiełbasą i papryką na oreganowym spodzie 214

ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę aż podwoi swoją objętość.  Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy na okrąg, smarujemy sosem pomidorowym, oprószamy tartymi serami, nakładamy plastry kiełbasy i pokrojoną paprykę. kamień do pizzy nagrzewamy przez około 30 minut w 220 stopniach.  Pizzę wkładamy na kamień i pieczemy przez około 12 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety mielone z indyka 178

usmażyć na oleju. Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki i jabłka

Moja Galeria Smaku
Pesto Rosso i kasza jaglana 176

szklanki wody 7-8 suszonych pomidorów z oleju 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 4-5 łyżek wody szczypta pieprzu 1 łyżka nasion słonecznika 1 łyżka tartego parmezanu dodatkowo: rukola, słodka papryka Kaszę gotujemy w podanej ilości wody do momentu aż ta wchłonie płyn całkowicie. Suszone pomidory, olej, wodę nasiona słonecznika i parmezan umieszczam w malakserze i miksuję

Mango Papaja
Wegański kapuśniak 148

ziarna ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - 1 łyżka wędzonej papryki - 1 łyżeczka mielonego chilli - 2 łyżeczki kminu rzymskiego (kumin) - 1 łyżeczka kminku - 1 łyżka tartego chrzanu - 1 łyżka sosu sojowego - 1,5 litra wody - oliwa lub olej - pieprz Przygotowanie:  1. Obieramy marchew, pietruszkę, ziemniaki, czosnek i cebulę. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry, ziemniaki

Bananowe Pole
Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem 463

startym serem i pieczarkami. Nie za dużo co by się nie rozwalało. Zwijamy w rulonik i dzielimy na 3 części (3 małe roladki), obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej smażymy na oleju na niezbyt dużym ogniu, żeby nie były od środka surowe. Pozostałe polędwiczki możemy usmażyć jak kotleciki albo gdy powstanie nam jakaś dziura w roladzie, możemy załatać

Pelusiowa Kuchnia
Jajka w kokilkach z tuńczykiem 258

Syte, kolorowe śniadanie Składniki 1 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach 10 dkg pieczarek kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 5 dkg sera żółtego 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej … Czytaj dalej Jajka w kokilkach z tuńczykiem

czarrna od kuchni
ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ 218

Składniki: 4 surowe białe kiełbasy 100g boczku wędzonego 4 jajka 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka chrzanu tartego 3 łyżki śmietany gęstej 30% 500ml ŻURKU NA NATURALNYM ZAKWASIE firmy JAMAR 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól pieprz vegeta do smaku majeranek 1-1,5l wody Sposób przyrządzenia: Do garnka wlać wodę, dodać kiełbasę, ziele

Prosto i Smacznie z Anetą
Babka z kaszy kuskus z pieczarkami 193

piekarniku zapiekane.   Składniki: 500 g bardzo małych pieczarek, 2 cebule, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 jajka, 200 ml śmietany 18%, 150 g kaszy kuskus, 20 g tartego sera żółtego, ½ łyżeczki curry, 1 łyżeczka mielonej ostrej czerwonej papryki, pieprz czarny do smaku, sól do smaku. Przygotowanie: Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę i pieczarki. Oprószamy solą i odstawiamy

Moniki Smakołyki
Ptasie Gniazdka 193

mięsa mielonego 6-7 jaj ugotowanych na twardo 1 cebulka pokrojona drobno przyprawy pokrojona drobno pietruszka  Mięso przyprawić, dodać cebulkę. Ugotowane jajka obtoczyć w mięsie i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor

Moje Słodkie Piekiełko
Krem z batatów z masłem orzechowym 184

litra bulionu warzywnego 3 łyżki masła orzechowego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 1/2 łyżeczki curry w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 2 łyżki świeżo tartego imbiru sól pieprz Do podania: orzeszki ziemne listki świeżej kolendry papryczka chili sok z limonki Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę szalotkę, a po minucie dodajemy

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa ogórkowa! 172

ogień. Podczas gotowania zbieramy "szumowinę" a następnie dodajemy przyprawy. Gotujemy tak ok. 40 min. Następnie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i marchewki trzemy na tarce na grubych oczkach. Pokrojone ziemniaki, z tartę ogórki i marchewki wrzucamy do gotującej się zupy. Całość gotujemy aż ogórki i ziemniaki zmiękną. Kiedy nasza zupa jest już gotowa odstawiamy z gazu

Magia jedzenia.