ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Składniki: 4 surowe białe kiełbasy 100g boczku wędzonego 4 jajka 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka chrzanu tartego 3 łyżki śmietany gęstej 30% 500ml ŻURKU NA NATURALNYM ZAKWASIE firmy JAMAR 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól pieprz vegeta do smaku majeranek 1-1,5l wody Sposób przyrządzenia: Do garnka wlać wodę, dodać kiełbasę, ziele angielskie, liść laurowy i gotować na małym ogniu, aż kiełbasa będzie miękka. Następnie wlać żurek, tylko stopniowo sprawdzając smak aby nie wywar nie był za kwaś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.