tarty - 13589 przepisów (strona:595/906)

Zapiekana dynia z szałwią i szalotką (Zucca con salvia e scalogni) 162

zeszłego roku, np. szparagi. Wczoraj na ryneczku w Mediolanie widziałam pierwsze szparagi i już oczami widziałam je w tarcie albo z przepysznym makaronem. Ale to za jakiś czas. Dzi ś   ż egnam si ę  z dyni ą  tym prostym przepisem, idealn ą  przystawk

La grande e la piccola cuoca
Zielone smoothie z jarmużem, bananem, siemieniem lnianym i imbirem 184

zacznie dzień od wypicia zielonego koktajlu? Składniki: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1/2 szklanki wody mineralnej 1 banan, obrany i pokrojony w kawałki 1 garść jarmużu 1 łyżeczka świeżo tartego imbiru 1 łyżka ziaren siemienia lnianego 3 łyżeczki Zielonego Mixu Pursana (spirulina, chlorofol, młoda pszenica, młody jęczmień) Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Można dodać kostki lodu. Koktajl pijemy zaraz

Smakowity Blog Kulinarny
Takie życie tylko w Neapolu.Szczypta magii włoskiej teściowej. Ragù! 168

jakie znajdziecie ( przeczytajcie skład!!! ) kilka listków bazylii sól do smaku 680 g rigatoni u mnie DUŻE RURKI  MAKARONY POLSKIE garść gruboziarnistej soli morskiej do gotowania makaronu szklanka świeżego tartego parmezanu świeże pieczywo Do wysokiego i szerokiego garnka wlejcie oliwę, wsypcie pokrojoną w kostkę cebulę i nie włączajcie gazu! Jeszcze nie, więc się nie wyrywajcie! Ułóżcie wszystkie kawałki mięsa

Z Kuchni Do Kuchni
Bułki zapiekane z jajkiem 168

Składniki – porcja dla dwóch osób: 2 bułki, 50 gram szynki, 2 plasterki pomidora, 2 jajka, 50 gram tartego żółtego sera, sól, pieprz. Krok 1 W bułkach ścinamy wierzch i wydrążamy środek bułki. Krok 2 Szynkę, kroimy w drobną kostkę. Krok 3 Do każdej bułki wkładamy po kolei: ser, szynkę, pomidor, a następnie wbijamy po 1 jajku. Doprawiamy solą

Coś bym zjadła
Zupa pomidorowa w słoiku na wynos z pulpetami i z parmezanem 204

selera naciowego 2 marchewki cebula  czosnek oliwa ok pół łyżeczki  kopru włoskiego  Pulpety: 500 gram mielonego mięsa indyczego z udźca 1 łyżeczka słodkiej papryki 100 gram tartego parmezanu lub pecorino  ząbek czosnku sól do smaku pół łyżeczki papryczki chili ( u mnie w patkach) 1 filecik anchois drobno posiekany garść drobno posiekanej bazylii z pietruszką Marchewkę

AZgotuj!
Karkówka pod pierzynką. 176

cebulę kroimy w piórka, boczek i paprykę w cienkie paski,  plastry karkówki smarujemy ketchupem, kładziemy na każdy cebulę, boczek, paprykę,  smarujemy majonezem, po 30-40 min. posypujemy tartym serem, zapiekamy w piekarniku około 1 godz.(to jest czas całkowity) najpierw w temp. 200 stopni, aby szybko zamknąć mięso i zachować soczystość, następnie  w 180 stopniach

Kuchnia Beaty
Nuggets z dorsza z pieca 168

każdą postacią to najprostsze, najsmaczniejsze i najtańsze dodatki do ryby. Nuggets z dorsza Składniki: 4 – 6 porcji 800 g odfiletowanego dorsza 50 g utartego parmezanu 40 g tartej bułki 1 łyżka mieszanki suszonych ziół, dowolnie wybranych 1 łyżka przyprawy do grilla 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 2 jajka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka musztardy

codojedzenia
Klopsiki na mleczku kokosowym z imbirem 201

aksamitne.  Składniki: klopsiki: 1,2 kg mielonej karkówki lub łopatki wieprzowej 1 duża lub 2 małe cebule 1 łyżeczka płatków chili 1 bułeczka pszenna lub 4 łyżki bułki tartej 250 ml mleka 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu sos do gotowania: 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 400 ml mleczka kokosowego około 7 cm korzenia świeżego imbiru

Kuchcik gotuje
Pasztet na święta wg Ann Ma Rie 183

podgardlem, w międzyczasie mieląc też warzywa. Do masy dodajemy ok. 2,5 - 3 szklanki bulionu (pozostałego z ugotowania warzyw, wołowiny i indyka), mieszamy, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym, tartym korzeniem lubczyku i solą (my dodajemy jajka na samym końcu, masę można było spróbować i ewentualnie doprawić wg smaku). 4. Na końcu dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Przekładamy do aluminiowych

W mojej kuchni
Łosoś grillowany ze szparagami 250

duet idealny - a przepis bardzo, bardzo prosty :) SKŁADNIKI (dla 4 osób 1 porcja ok. 375 kcal) 600 g fileta z łososia bez skóry pęczek zielonych szparagów 2 łyżki tartego parmezanu oliwa z oliwek sól pieprz cytrynowy sok z cytryny PRZYGOTOWANIE Łososia dzielimy na 4 kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Odłamujemy zdrewniałe części szparagów

Moje Kuchenne Rewelacje
RISOTTO Z KREWETKAMI I GROSZKIEM 256

arborio  około 0,5 kg krewetek  40 ml białego wytrawnego wina 1-1,2 litra bulionu warzywnego około 300 g zielonego groszku 1 średnia cebula około szklanki tartego parmezanu 3-4 łyżki masła 1 łyżka oliwy 2-3 ząbki czosnku  2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu ostrygowego około 10 sztuk paluszków surimi (opcjonalnie

potrawyregionalne
Kapuśniaczek z kukurydzą 278

opakowania ciasta francuskiego (w zależności od jego wielkości) 500g. dobrej kiszonej kapusty 25g. suszonych grzybów Mała puszka drobnej kukurydzy (ja używam kukurydzy z chili) Garść kiełków rzodkiewki Opakowanie tartej mozzarelli Kilka ziaren jałowca Kurkuma Jajko Sól gruboziarnista Pieprz Kapustę przekładamy do garnka, gotujemy do miękkości. Grzyby suszone zagotowujemy w niedużej ilości wody. Wywar dodajemy do kapusty do odparowania, grzyby

MarcinChef
CIASTO KRÓWKA 149

Ciasto orzechowe: 4 białka,  0,5 szkl. cukru,  20 dag zmielonych orzechów włoskich,  1 łyżka mąki pszennej,  1 łyżka mąki ziemniaczanej,  1 łyżka bułki tartej,  2 łyżki miodu,  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 kostka masła,  1 puszka masy krówkowej kakaowej,  2 łyżki spirytusu Polewa kakaowa: 3 łyżki margaryny

słodki bratek
Delikatny krem z kalafiora 255

średniej wielkości kalafior 1 pietruszka 1 marchewka ćwiartka selera kawałek białej części pora sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy do smaku przyprawa typu Vegeta - do smaku 2-3 łyżki tartego twardego sera typu parmezan 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki jogurtu naturalnego do zaprawienia Delikatny krem z kalafiora - jak zrobić? Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Kalafior podzielić

Moje Qulinaria
Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem 192

ciut luźniejsze Rozwałkować rękoma i odkrawać po kawałku na taką wielkość, by po ułożeniu farszu na środku móc sklejać na niewielkie kotlety Maczać w rozmąconym jajku, obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiano. Przygotowanie farszu: Umyty szpinak pokroić dość drobno i podsmażyć na maśle, dodać przecisnięty czosnek oraz pokruszony biały ser Wszystko składniki wymieszać i podsmażyć

Proste Potrawy