tarty - 13589 przepisów (strona:592/906)

Zdrowe batoniki owsiano – marchewkowe 130

Jeżeli myślicie, że zdrowo znaczy niesmacznie, to musicie ich spróbować. 2 szkl płatków owsianych 0,5 szkl wiórków kokosowych 1 szkl tartej marchewki 2 banany 5 łyżek ( 50 ml ) oleju 7 łyżek ( 120 g ) syropu klonowego 2 łyżki masła orzechowego 5 łyżek ( 50 ml ) mleka 0,5 szkl rodzynek 0,5 szkl

Polska Zupa
Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia + film 2274

masła 500 g masy kajmakowej polewa 1/4 szklanki mleka 200 g czekolady mlecznej 150 g dowolnych orzechów ( włoskich, nerkowca, laskowych) Przepis : Sucharki miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Zmiksowane sucharki wsypujemy do miski, dodajemy krem czekoladowy i wszystko dokładnie razem łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając

Smakowite Dania
Jajka w sosie rzodkiewkowym 233

rzodkiewką i groszkiem. Składniki: 5 jaj pół puszki groszku konserwowego 5-6 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżeczki chrzanu tartego 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz. Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy nadmiar wody i przekładamy do miseczki. Dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
KOTLETY MIELONE W WIOSENNEJ ODSŁONIE, BEZGLUTENOWE 204

gotowana   i pyszny obiad gotowy. Z podanych ilości uformowałam 22 średniej wielkości klopsy. Tradycyjnie już od kilku lat moje mielone są bezglutenowe, nie dodaję do nich ani bułki tartej ani moczonej w wodzie. Takie są najlepsze. Przygotowuję od razu większą ilość, część zjadamy na obiad, część pozostaje jako dodatek do chleba. Składniki: - 1,2kg mielonego mięsa (u mnie

Smaczne Zdrowe
Pieczone panzerotti. 346

pozostawiamy na około 60 minut, żeby wyrosło. NADZIENIE: 1 duża cebula 2-3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 2 cienkie kiełbasy 2-3 łyżki oleju kilka garści tartego, żółtego sera      Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony seler, paprykę oraz kiełbasę i chwilę podsmażamy, następnie przykrywamy pokrywką i dusimy, aż seler zmięknie

Rozpustne gotowanie
Zapiekanka z makaronem, tuńczykiem, szpinakiem i pieczarkami, pod parmezanem 210

makaronu suchego pełnoziarnistego - 150 g szpinaku - 5 sztuk pieczarek średnich - 2 łyżki tuńczyka w oleju lub sosie własnym - łyżka masła - sól, gałka muszkatołowa i pieprz do przyprawienia - pół szklanki tartego parmezanu Włącz piekarnik na 180 °C. Wysmaruj naczynie żaroodporne masłem. Ugotuj makaron al dente. Odsącz po ugotowaniu i przełóż do naczynia. Dodaj obrane i pokrojone pieczarki w plastry, szpinak

Pasje Jolki
Sałatka ziemniaczana z brokułami i wędzonym boczkiem 179

jest smacznie. Składniki: 2 spore ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 mała cebula 2 ogórki kiszone ½ opakowania mrożonych różyczek brokułów 100 gram chudego wędzonego boczku ½ pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka tartego chrzanu ½ łyżeczki musztardy sarepskiej Kilka łyżek majonezu light Sól Wykonanie: Brokuły gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pozostawiamy do wystudzenia. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, podobnie cebulę. Boczek kroimy

Smaki Ewy
ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW 207

białych szparagów 2 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 0,8 l bulionu (warzywnego lub drobiowego) 3/4 łyżeczki masła kilka łyżek śmietany kremówki odrobina tartej gałki muszkatołowej sól i świeżo zmielony kolorowy pieprz WYKONANIE: Umyte i obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Umytym szparagom oderwij główki (odłóż na później) , odłam zdrewniałe końce (pękną same

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 307

Jeden płat najłatwiej podzielić na 6 części, ale na osiem też da radę. Na środku każdego kawałka w poprzek kładziemy kawałek (ok. 1/3 plasterka) sera albo posypujemy go serem tartym, na to nakładamy dość dużą porcję farszu. Teraz wystarczy już tylko dwa rogi, te znajdujące się po bokach naszego farszowego prostokąta zawinąć do środka, a dwa pozostałe połączyć

Kulinarne zapędy Kokosa
Królewskie risotto ze szparagami i smardzami 198

przygotować w iście królewski sposób. Risotto wyszło wprost fenomenalne.  Składniki: ok 2 l bulionu ok pęczek szparagów 5 szt świeżych smardzy 3 łyżki masła mała cebula 3/4 szkl tartego parmezanu 2 szkl ryżu do risotto (Uncle Ben's) mielony biały pieprz 1/3 szkl wytrawnego białego wina Wykonanie: Oczyszczone i umyte smardze kroimy w plastry. Łodygi szparagów kroimy

Malinowe Pocałunki
Skittles czyli kruche ciasto migdałowe z rabarbarem, ananasem i papają 215

się z siekaniem składników przez około 10 minut. Mąkę, zmielone migdały, cukier, 1/3 banana i 100 g masła umieść na blacie i siekaj dużym nożem, do uzyskania konsystencji mułki tartej, po czym szybko uformuj kulę ciasta i albo schłodź w formie kuli, albo tak jak ja ułatw sobie życie i wylep od razu formę ciastem i tak schowaj

greenscarf
Bajaderki 203

Moje Wypieki , wyszły doskonałe, mięsiste, nie za słodkie, idealne :) Składniki: 600 - 700g suchego lub zakalcowatego ciasta 100g biszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady  100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao

Cakes By Kejt
Smażony ryż z rybą po peruwiańsku – chaufa de pescado 203

papryki 2 jajka 2-3 ząbki czosnku 150-200g zielonego groszku łuskanego (może być mrożony) 150 g zielonej fasolki lub groszku cukrowego (całe strąki, bez łyka) 2 łyżki tartego świeżego imbiru 1-2 łyżeczki oleju sezamowego (koniecznie!) 100-150 g kiełków sojowych (można zastąpić np. kiełkami słonecznika) 2 młode cebulki ze szczypiorem 2 łyżki białego sezamu Wykonanie: Rybę

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z kaszą jaglaną i awokado 186

ugotowanej kaszy jaglanej na dressing: 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka płynnego miodu po ok 1/2 łyżeczki czarnuszki i suszonych tartych pomidorów kilka liści świeżej bazylii sól morska, pieprz kolorowy do smaku Przygotowanie: Rukolę i pozostałe warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, rzodkiewki w plasterki. Połowę

Ze smakiem i z pasją