tarty - 13589 przepisów (strona:594/906)

Żeberka w sosie cebulowym. 247

jeszcze ok. 3 minuty na wolniutkim ogniu aż sos zgęstnieje. Żeberka podałam z ziemniakami purre i Sałatką Rubinową  firmy ORZECH Sałatka rubinowa to surówka z białej kapusty i tartych buraczków, lekka, zdrowa i chrupiąca, doskonale pasująca do duszonych i pieczonych mięs. Polecam, bardzo smaczna :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Klopsiki w sosie pieczarkowym. 19704

soczyste, a sos mocno pieczarkowy i pachnący papryką. Pyszne! :) Składniki: Klopsiki: 500 g mielonej wieprzowiny 1 średnia cebula - posiekana 2 łyżki posiekanego koperku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maślanki (lub kefiru) 1 łyżeczka mielonej papryki  sól i pieprz olej do smażenia Sos: 150 g małych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 łyżki masła 2 płaskie

zadanie-gotowanie
Burgery z bobu lub bobowe wg Miśki 168

rozpisywać Składniki na 6-8 burgerów: 400 g bobu (na chwilę obecną to tylko mrożony lub z puszki) około 150 g ryżu 100 g ziaren słonecznika 50 g bułki tartej łyżeczka soli łyżeczka pieprzu ziołowego pęczek świeżego koperku Przygotowanie: Ugotuj ryż. Możesz to zrobić moim sposobem. W garnku rozgrzej łyżkę dobrego oleju (jeżeli mam w domu, to do wszystkiego

greenscarf
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym 200

chrzanowym. Wyszły przepyszne i nawet córeczce zasmakowały. składniki: 500 g żołądków z kurczaka ok 1,5 l wody 3 listki laurowe kilka ziarenek angielskiego ziela 1 marchewka 2 łyżki tartego chrzanu 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki śmietany 12% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Do garnka wlać wodę. Dodać listki i angielskie ziele, zagotować. Żołądki oczyścić i pokroić

Monia miesza i gotuje
Kasza orkiszowa z pesto z natki pietruszki 144

każdą inną. Składniki (na 2 porcje): 100 gram kaszy orkiszowej 2 pęczki natki pietruszki 3 łyżki oleju lnianego 2 łyżki prażonych orzeszków pinii szczypta soli 3 łyżki tartego parmezanu szczypta pieprzu sok z ćwiartki cytryny dodatkowo do kaszy: kiełki brokuł, pomidorki koktajlowe, ulubione pestki Kaszę gotuję w wodzie według przepisu na opakowaniu. W malakserze umieszczam umytą natkę pietruszki

Mango Papaja
Proste i smaczne nadziewane slodkie ziemniaki 137

Delikatnie ,aby nie uszkodzić skórki. Szalotki pokroić drobniutko. Wymieszać środek słodkich ziemniaków z przyprawami, szalotkami,serkiem, masłem, solą i pieprzem. Gotowym farsz em napełnić wydrążone skórki słodkich ziemniaków .Posypać tartym serem. Piec około 15 minut,w 200 ° C.,do zarumienienia:)) Polecam ,bo sa pyszne....dziś córka na zajęcia wzięla zamiast śniadania - tradycyjnych kanapek

w mojej kuchni
Roladki drobiowe z płatkami owsianymi 160

roladki:) Nadziewam je płatkami owsianymi i wędliną. Używam wędzonej wędliny, co nadaje roladkom ciekawy smak. Z braku czasu zazwyczaj piekę roladki, jednak można je obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć lub ugotować na parze.  Składniki:   500g filetu z kurczaka,  2 łyżki masła,  60g płatków owsianych (użyłam marki Halina ),  sól, pieprz

Z miłości do słodkości
FIT pizza na spodzie z kalafiora z cukinią i szparagami 258

być też surowy :) ) 1 średnie jajko 2 łyżki otrębów pszennych sól, pieprz 4-5 szt. zielonych szparagów 100 g cukinii 5-6 pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek 4 łyżki tartej mozzarelli zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Kalafiora miksujemy z jajkiem i otrębami. Doprawiamy solą i pieprzem. Blaszkę (u mnie 16x 29 cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy równomiernie ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje
Lasagne szpinakowa 210

makaronu, smarujemy sosem, wykładamy kolejną 1/3 masy szpinakowej. Znowu układamy makaron, sos i ostatnią warstwę szpinaku. Przykrywamy makaronem, polewamy pozostałym sosem, na wierzch układamy plastry pomidora i mozzarelli. Posypujemy tartym parmezanem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok.40-45 minut. Wyciągamy i odstawiamy na bok, aby lasagne "odpoczęła". Kroimy na 4 części i podajemy. Smacznego

My Culinary Art
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 184

syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb na drożdżach z oliwkami 152

zwiększyć swoją objętość.  Po tym czasie uderzyć w ciasto 2-3 razy pięścią żeby je odpowietrzyć. Foremkę keksową wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - preferuję ją od bułki tartej, bo sie tak nie przypala. Włożyć do niej ciasto, opruszyć lekko mąką i ponownie zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia - aż mniej więcej podwoi swoją objętość . Chleb piec

Grunt to przepis!
Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki 135

mógł prawidłowo funkcjonować. Składniki (na 2 porcje): Risotto z czarnego ryżu 1/2 szklanki czarnego ryżu 1 lampka białego wina 1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 szklanki bulionu 1/3 szklanki tartego parmezanu szczypta soli i świeżo mielonego pieprzu 1 pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki mrożonego groszku 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki masła Dodatkowo 6-8 przegrzebek szczypta soli

Mango Papaja
Muffiny z batatów, szynki parmeńskiej i szczypiorku. 173

współgrają. Bataty oddają swój lekko słodki smak, szynka decyduje o charakterze dania, a szczypiorek podkręca całość. Może to szalone, ale w czasie konsumpcji na przemian myślałam o jajecznicy i tarcie. Wniosek z tego taki, że muffiny z batatów wpisują się gdzieś pomiędzy. Jedną rzecz bym poprawiła. Nie piekła ich w papilotkach! Trochę się nagimnastykowałam z ich wydobywaniem ;) Składniki

zadanie-gotowanie
Pulpety w kremowym sosie pieczarkowym 199

robię. Taki sposób na wykorzystanie mięsa mielonego. Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka bułki tartej sól pieprz mąka do oprószenia 2 łyżki masła klarowanego sos 250 g pieczarek 200 ml śmietany 18% sól pieprz liść laurowy 1 łyżeczka mąki (opcjonalnie) koperek Mięso, cebulę drobno posiekaną

O kuchni z uczuciem
Kurczak z ryżem i warzywami po chińsku 275

kurkumy 1 cebula 500 g piersi z kurczaka 500 g mrożonej mieszanki warzyw po chińsku 3 łyżki sosu sojowego pieprz łyżeczka papryki (wg upodobań słodka lub ostra) 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru 1 łyżka oleju ewentualnie słodko-pikantny sos chili do podania PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem kurkumy. Cebulę siekamy w kosteczkę i podsmażamy

Moje Kuchenne Rewelacje