tarty - 13589 przepisów (strona:410/906)

Sernik z serków homogenizowanych 196

spód: 350g. mąki pszennej 200g. margaryny 70g    cukru pudru 2        żółtka 1/4     łyżeczki proszku do piecz. margaryna i bułka tarta do przygotowania formy do pieczenia masa serowa: 1kg.  serka homogenizowanego waniliowego 50g.  cukru pudru 80g.  mąki ziemniaczanej 4       żółtka 6       białek

Lubię to gotuję
Tarta z migdałowym nadzieniem i jabłkami czyli Słodki Czwartek odc.109 180

choć odrobinę zadowolić męża a wypróbować nowy przepis? wystarczy upiec inne ciasto ale dołozyć do niego jabłka. Efekt zadziwiająco smaczny i wszyscy szczęśliwi :) Przepis wg "Ekonomii gastronomii", znacznie zmodyfikowany. Tarta z migdałowym nadzieniem i jabłkami masa: 120 g mielonych migdałów 100 g masła 100 g cukru 1 jajko dżem malinowy 2 kwaśne jabłka ciasto kruche: 125 g masła

Dzieje kuchennej Wiewióry
Łatwe ciasto z czereśniami 167

proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy jajka, następnie cukier. Na końcu wsypujemy mąki z proszkiem i skórkę cytrynową. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blaszki. Na wierzchu układamy czereśnie. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach

Wrzosowa Polana
Fasolka szparagowa z olejem kokosowym i pestkami dyni 176

zielona, z żółtą niestety różnie bywa, bo częściej trafiałam na taką przerośniętą z twardymi włóknami i trochę się zniechęciłam. Dawniej oczywiście fasolka królowała w postaci zapiekanej z bułką tartą i ogromem masła, ale w ostatnich latach polubiłam najprostszą postać - gotowaną na parze bez dodatków albo lekko oprószoną solą. W tym roku skusiłam się dodatkowo na zieloną wersję mamuta

FitKot
Zrazy z karkówki z mięsem mielonym 247

przygotowania: Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy, pieczarki odsączamy z zalewy, wszystko kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy pokrojone warzywa, namoczoną i odciśnięta bułkę tarta, wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Karkówkę kroimy na cienkie plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, smarujemy musztardą i posypujemy majerankiem. Na każdy kawałek

Bajeczna Kuchnia
Jagody zapiekane w cieście czyli jagodowe clafoutis 240

cytryny masło do posmarowania formy Do podania cukier puder mus z malin przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 180 st C. jagody szybko opłukać, odcedzić. Posmarować masłem okrągłą, ceramiczną formę do tarty o średnicy ok 23 cm. Ułożyć jagody w naczyniu, skropić sokiem z cytryny i posypać łyżką ksylitolu lub cukru. Przygotować ciasto. Wymieszać jajka z pozostałym cukrem,solą

Stare Gary
Tarta kawowa z likierem i malinami 217

takie zwyczajne Składniki 350 g serka naturalnego 1/2 szklanki likieru śmietankowego ciasteczka amaretti lub biszkopty 2 czubate łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki … Czytaj dalej Tarta kawowa z likierem i malinami

czarrna od kuchni
Domowe ciasto z cukinią 372

chwili nieuwagi i z uśmiechem na ustach zabierał kolejną porcję. Cukinioladę piekłam już cztery razy i na pewno na tym się nie skończy!  Zrobiłam dwie wersje. Jedna z tartą cukinią i z olejem kokosowym. Druga z olejem rzepakowym - szybsza, bo wszystkie składniki (z cukinią włącznie) zmiksowałam. Konsystencją przypominało mi babkę, którą jadłam za dawnych

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kluski ziołowe 226

wrzucamy kluski do lekko osolonej wrzącej wody, gotujemy kluski chwilkę i wyjmujemy łyżką cedzakową zaraz po wypłynięciu. Podajemy ziołowe kluski z roztopionym masłem, albo ze zrumienioną bułką tartą, podsmażoną cebulką, podsmażonymi skwarkami z boczku czy słoniny. Smacznego. The post Kluski ziołowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza na kalafiorowym spodzie 260

starty na drobnych oczkach tarki, parmezan, zioła oraz doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.  Blachę wyłożyć pergaminem do pieczenia, bądź jak ja użyć silikonowej formy do tarty (zdecydowanie polecam, bo i kształt ładniejszy i rozłożenie masy bardziej równomierne). Masę wyłożyć i delikatnie ubijając formować okrąg.  Uformowany spód wstawić do nagrzanego na 190 stopni C. piekarnika

gutfut
Pieczone kwiaty cukinii 227

patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy z oliwek i podsmażamy szalotki, aż będą szkliste. Wyciskamy ząbek czosnku i podsmażamy jeszcze chwilę. Odstawiamy. Ricottę przekładamy do miseczki. Dodajemy do niej tarty parmezan, drobno posiekane liście bazylii, skórkę otartą z wyparzonej wrzątkiem cytryny, przesmażone szalotki i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. Teraz pozostaje nam napełnić kwiaty farszem. Najłatwiej to zrobić

Poezja smaku
KOKOSEK 166

mleko, wlać sok wyciśnięty z cytryny - wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi - dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą keksówki. Wierzch ciasta posypać grubo wiórkami kokosowymi. Piec 40 - 45  minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
mini pizza bez ciasta, bezglutenowa 190

Składniki : 2 bakłażany 1 mały słoik sosu pomidorowego 1 kula mozzarelli lub tarty ser Basiron Rosso 1 plaster szynki lub kiełbasy chorizo ​​lub anchois pieczarki ,lub oliwki lub pomidorki oliwa z oliwek szczypta soli zioła   Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 ° C Umyć i pokroić w plastry bakłażana. Blach ę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia .Ułożyć plastry

w mojej kuchni
BAJECZNE TARTALETKI Z MALINAMI 150

składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Krem : śmietankę podgrzewamy (uwaga, nie możemy jej zagotować !!!), dodajemy

słodki bratek